به گزارش ایرنا از پایگاه خبری آستان قدس رضوی، حجت الاسلام احمد مروی روز شنبه در دیدار با اعضای کمیسیونهای تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان افزود: روحانیون برای اثرگذاری باید از فهم و درک عمیقی در مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و وقایع روز برخوردار باشند و به تعبیر امام(ره) نبض فکری جامعه را در دست داشته باشند.
وی با طرح این سؤال که آیا دین اجازه به رسمیت شناختن غاصب را میدهد؟ گفت: کمیسیون سیاسی و اجتماعی شورای عالی حوزه باید برای تقویت بینش سیاسی طلاب برنامه ریزی داشته باشد و روحانی هنگامی میتواند اثرگذار و دارای قدرت هدایتگری صحیح باشد که از قدرت تحلیل مسائل و بینش سیاسی صحیح و عمیق برخوردار باشد.
وی افزود: ممکن است سیاسیون بنابر اقتضائاتی سخنانی بگویند اما کسی که در حوزه علمیه است و از منظر دینی میخواهد موضع بگیرد، باید سخنان او برخاسته از مبانی دینی باشد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: رهبر معظم انقلاب برای حوزههای علمیه نقش محوری در تحقق اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی، اقتدار نظام، دیانت مردم و تعالی کشور قائل هستند.
مروی افزود: حوزه کهن خراسان، نهادی بزرگ، ریشهدار و مستقل است که رهبر انقلاب توجهی خاص به آن دارند و ارتقای هرچه بیشتر این حوزه توقع و مطالبهای است که ایشان از مدیران آن دارند.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب به عنوان فقیهی برجسته، متبحر و صاحب نظر، بهترین راهکارها را برای رشد، تعالی و ارتقای اثرگذاری و نقش آفرینی حوزه علمیه ارائه کرده اند که توجه و عمل به آنها یاریگر حوزه برای انجام رسالت و نقش خطیر و مقدس خود است.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: مزیتهای نسبی حوزه کهن خراسان باید احیا و تقویت شود مثلا حوزه خراسان در طول تاریخ همواره پایگاه ادبیات و خطابه بوده است اما اکنون این جایگاه رفیع تضعیف شده که باید برای احیای آنها تلاش کرد.