فضلالله اکبری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۶۷ جایگاه عرضه سی ان جی در استان اصفهان وجود دارد که می تواند روزانه بین چهار تا چهار و نیم میلیون متر مکعب سوخت توزیع کند اما در زمان حاضر از حدود ۳۷ درصد این ظرفیت استفاده میشود.
وی با بیان اینکه میزان استفاده از سوخت سی ان جی تا چهار میلیون متر مکعب در روز در استان اصفهان وجود دارد، اظهار کرد: در واقع می توانیم تا حدود ۵۰ درصد میزان مصرف فعلی بنزین را با سی ان جی جایگزین کنیم.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه اصفهان تاکید کرد: با توجه به اینکه شهرهای بزرگ و مناطق صنعتی استان با معضل آلودگی هوا مواجه است جایگزینی بنزین با سوخت پاک سی ان جی در کاهش آلاینده های هوا و همچنین رفع ناترازی سوخت تاثیرگذار خواهد بود و امیدواریم با تمهیدات اتخاذ شده، فرهنگسازی و آموزش این موضوع تحقق یابد.
اکبری با اشاره به اینکه دلایل مختلفی برای عدم استفاده کامل از ظرفیت های موجود سوخت سی ان جی در کشور و اصفهان وجود دارد، اضافه کرد: پایه گازسوز نبودن برخی از خودروها یکی از دلایل استقبال کم از سی ان جی است زیرا خودروهایی که پایه گازسوز باشند قدرت موتور آنها هنگام استفاده از سی ان جی بهتر است.
وی ادامه داد: با توجه به قیمت بنزین و سی ان جی نیز برخی از مردم در زمان حاضر ترجیح میدهند که از بنزین استفاده کنند.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه اصفهان با بیان اینکه میزان مصرف سی ان جی در استان در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۱۳ درصد کاهش یافت، تصریح کرد: این در حالی است که مصرف سیانجی در مهر ماه نسبت به شهریور امسال بیش از ۶ درصد رشد داشت که امیدواریم این روند تداوم یابد.
اکبری، یکی دیگر از عواملی که در گسترش استفاده از سوخت سی ان جی تاثیرگذار است را دوگانهسوز کردن خودروها خواند و گفت: طرح دوگانهسوز کردن خودروهای عمومی در استان اصفهان با پیشرفت خوبی در حال اجراست و تاکنون حدود ۳۰ هزار دستگاه خودرو در قالب این طرح دوگانهسوز شدند.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو در کشور در قالب این طرح دوگانهسوز شده اند، افزود: سهم اصفهان معادل ۱۰ درصد از آمار کل کشور است.
به گفته وی، مقرر است در مرحله دوم اجرای طرح مذکور و در صورت اخذ مجوزهای لازم، دوگانهسوز کردن رایگان برای خودروهای شخصی دارای شرایط نیز انجام شود که سود و منفعت آن به کل کشور بازمیگردد.
وی خاطرنشان کرد: ۷۱ کارگاه تبدیل خودرو به دوگانهسوز در استان وجود دارد که ۴۰ کارگاه از بین آنها در قالب طرح دوگانهسوز کردن رایگان و یارانهای خودروهای عمومی فعال هستند.
به گزارش ایرنا، مالکان خودروهای ناوگان عمومی شامل تاکسی، ون و وانتبار می توانند با مراجعه به سامانه ثبت نام متقاضیان تبدیل خودرو بنزینی به دوگانه سوز برای استفاده از طرح دوگانهسوز کردن رایگان ثبت نام کنند.
استان اصفهان از حدود ۳۶۰ جایگاه عرضه سوخت بنزین و نفتگاز و ۱۶۷ جایگاه «سی ان جی» برخوردار است.