علی اصغر فاتحیفر روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا، اظهار کرد: مرکز درمانی ناباروری جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی با تجهیزات به روز و کادر مجرب در سطح ملی و بین المللی دارای بخشهای زنان، مامایی، جراحی، مشاوره روانشناسی، جنین شناسی، رحم اجارهای، تعیین جنسیت، خون بند ناف، کلینیک اهدا، مشاوره و آزمایشگاه ژنتیک، لنفوسیت تراپی و سایر بخش ها است.
وی با اشاره به اینکه مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی بیش از یک دهه است که راه اندازی شده است، یادآور شد: خدمات بسیاری در این مرکز درمانی ارائه میشود و پس از تعیین علت ناباروری زوجین، فرآیندهای مختلفی برای درمان ناباروری انجام میگیرد و سالانه تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ پرونده جدید در این مرکز تشکیل شده و در مجموع ۲۵ هزار نفر- خدمت در سال خدمات دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۵ درصد از مراکز درمان ناباروی در سطح کشور به نهاد انقلابی جهاد دانشگاهی وابسته است، گفت: مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان نیز در راستای سیاستهای جوانی جمعیت و بازگردان امید به زوجهای نابارور فعالیت میکند.
وی همچنین اظهار کرد: جهاددانشگاهی امروز در سایه تلاشهای زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی در حوزه جوانی جمعیت نقش مؤثری ایفا میکند و دیگر نیاز نیست زوج های نابارور برای درمان به کشورهای دیگر بروند و بیشتر در استانهای خود یا استانهای همجوار درمان میشوند.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی یادآور شد: مراکز درمانی جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی و خودگردان تمامی تجهیزات و کیتها را با ارز آزاد خریداری کرده اما خدمات را با تعرفههای نیمه دولتی ارائه میکند و با تلاش متخصصان این مرکز، نتایج حاصل از درمانها با استانداردهای جهانی مطابقت دارد.
فاتحیفر تاکید کرد: جهاددانشگاهی استان در حوزه درمان، خدماتی را در بخشهای آزمایشگاه تشخیص طبی و مشاور ژنتیک، طب کار، طب پیشگیری، کلینیک زخم، ذخیره خون بند ناف و سایر موارد ارائه میدهد.
وی با اشاره به فعالیت مرکز درمان ناباروری این نهاد به نام زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، گفت: دکتر آشتیانی نخستین فردی بود که تحقیقات خود را در زمینه ناباروری در دانشگاه انجام داد و با حمایتهای رهبر معظم انقلاب تا امروز شاهد رشد و توسعه مراکز درمان ناباروری و پژوهشگاه رویان و ابن سینا در سطح کشور هستیم.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی گفت: درمانهای ناباروری در جهان ۳۰ تا ۳۵ درصد جواب میدهد و متوسط درمانی در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی با مجهزترین دستگاهها و پرسنل مجرب ۳۵ درصد است.
وی اظهار کرد: بخش تعیین جنسیت جهت تشخیص و کنترل وضعیت سلامت جنین در این مرکز فعال بوده و فریز تخمک و اسپرم برای واجدین شرایط از جمله دختران مجرد سن بالا، افراد مبتلا به سرطان و ... انجام میگیرد و هزینههای این خدمات یک چهارم بخش خصوصی است.
فاتحی فر گفت: جهاددانشگاهی در تبریز، میانه، مراغه و مرند دارای نمایندگی بانک خون بند ناف رویان بوده و خون بند ناف نوزادان متقاضیان در این شهرستانها گرفته و برای نگه داری با رعایت تمام پروتکلها به تهران ارسال میشود.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی یادآور شد: مرکز پزشکی جهاددانشگاهی استان نیز دارای بخشهای تخصصی تشخیص طب و پاتولوژی، خون شناسی، هورمون شناسی، میکروبیولوژی، آنالیز اسپرم، غربالگری سلامت جنین، طب کار، طب پیشگیری و درمان زخم بوده است.
وی ادامه داد: سال گذشته مرکز تشخیص آزمایش تخصیص طب به ۷۵ هزارنفر، طب کار به ۱۰ هزار نفر و کلینیک زخم به پنج هزار خدمات ارائه کرده است و از هشت هزار نفر مراجعه کننده بانک خون بند ناف نیز خون گیری انجام گرفته است.