به گزارش ایرنا، بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان روز جمعه ۱۱ آبان ماه با برگزاری افتتاحیه و با حضور هنرمندان سرشناسی از جمله علیرضا خمسه، رضا بابک و امین زندگانی کلید خورد.
شهر همدان از چند روز مانده به برگزاری این جشنواره با نصب پوستر و بنر در نقاط مختلف از جمله مسیرهای پرتردد نویدبخش شور و نشاط در بین کودکان و نوجوانان بود و اکنون با برگزاری این جشنواره پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، حال و هوای کودکانه به خود گرفته است.
استقبال همدانی ها در روز افتتاحیه بسیار چشمگیر بود و بیشتر از ظرفیت حدود سه هزار نفر کودک و نوجوان با والدین خود در سالن امام علی (ع) حضور داشتند تا جایی که عدهای ایستاده تماشاگر این برنامه ها بودند.
برنامههای جانبی این جشنواره شامل نمایش های خیابانی، پخش موسیقی و فیلم از تماشاخانه سیار و حرکت عروسکهای غول پیکر در سطح شهر شادی را به کودکان همدانی هدیه کرده است و بزرگترها نیز همپا و همصدا با کودکان در این شادی سهیم هستند.
برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با اجرای نمایش هایی از کشورهای عراق، روسیه، برزیل، ازبکستان، ترکیه و ارمنستان در بخش «تئاتر ملل» در خور توجه است.
برگزاری کارگاه آموزشی تئاتر از سوی اساتید این حوزه، برپایی اتوبوس شادی و خنده با اجرای گروه های هنری و برپایی غرفه کتاب مختص کودک و نوجوان همراه با بستههای آموزشی از دیگر برنامه های جانبی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
به گفته امیر مشهدی عباس دبیر بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، حدود ۷۰ درصد هنرمندان عرصه تئاتر کشور که مستمر در این عرصه فعالیت دارند با کارهای هنری حوزه نمایش در جشنواره حضور دارند و با ارزیابی هیاتهای انتخاب جشنواره در این رویداد بینالمللی شاهد اجرای ۵۹ اثر نمایشی خواهیم بود.
به گفته امیر مشهدی عباس دبیر بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، حدود ۷۰ درصد هنرمندان عرصه تئاتر کشور که مستمر در این عرصه فعالیت دارند با کارهای هنری حوزه نمایش در جشنواره حضور دارند و با ارزیابی هیاتهای انتخاب جشنواره در این رویداد بینالمللی شاهد اجرای ۵۹ اثر نمایشی خواهیم بود.بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان تا ۱۷ آبان ماه با شعار «تئاتر گفتوگوی بدون مرز» و باهدف «تقویت همدلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتمادبهنفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهر تاریخی همدان ادامه دارد و به دلیل اهمیت آن ۱۵۰ خبرنگار و عکاس استان همدان برنامههای این جشنواره را به طور کامل پوشش می دهند.
با گذشت چهار روز از برگزاری این جشنواره خانواده های فرهنگ دوست همدانی استقبال بسیار خوبی از نمایش ها داشتند و به همراه فرزندان خود به دیدن این نمایش ها می روند.
مادر یکی از کودکان همدانی که برای دیدن نمایش به سالن ابن سینا آمده است با ابراز خوشحالی از اینکه این جشنواره دوباره به شهر تاریخی همدان بازگشت گفت: امسال نسبت به سال های گذشته استقبال از برنامه های جشنواره بیشتر بود و کودکان و نوجوانان به همراه والدین خود حتی قبل از شروع نمایش ها خود را به سالن ها می رسانند و بی صبرانه منتظر آغاز برنامه ها هستند.
نسرین شهبازی ادامه داد: این برنامه ها علاوه بر ایجاد شادی و نشاط برای کودکان که اصلی مهم برای تربیت آنها است می تواند همدلی و همبستگی بین آنها را بیشتر کند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین برگزاری تئاتر باعث می شود که استعدادهای کودکان و نوجوانان شناسایی و کشف شود که نقش مهمی در آینده آنها خواهد داشت.
یکی از معلمان همدانی نیز که به همراه فرزند خود برای دیدن تئاتر آمده به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه شخصیت کودکان تغییر پذیرتر از بزرگسالان است، می توان از هنر نمایش و تئاتر در آموزش و بهبود شخصیت این قشر تاثیرگذار جامعه بهره کافی را گرفت.
مینا رادمند افزود: همچنین تئاتر موجب افزایش اعتماد به نفس کودکان شده و قدرت خلاقیت آنها را بیشتر و ذهن کودکان را فعال می کند.
وی ادامه داد: تئاتر باعث می شود که قدرت بیان در کودکان تقویت شود بنابراین اگر بتوان در برنامه های درسی یا حداقل برنامه های جانبی مدارس ساعاتی را برای این موضوع اختصاص داد می تواند نقش موثری در رشد اجتماعی آنها و بروز استعدادهای آنها داشته باشد.
اما برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان علاوه بر ایجاد فضای شادمانه در شهر رهاوردهای دیگر هم به همراه داشته است که می توان به افتتاح سالن نمایش یادمان عینالقضات همدانی همزمان با آغاز برنامه های این جشنواره اشاره کرد.
این سالن نمایش که دارای استانداردهای لازم است در طول دو هفته برای برگزای جشنواره با یک سوم قیمت آماده شد همچنین در این راستا هشت سالن نمایش همدان برای بیست و نهمین دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تعمیر و تجهیز شده است.
بر اساس آمارهای ارائه شده شهر هنرمندپرور همدان در دوره قبلی برگزاری و میزبانی جشنوارهتئاتر کودک و نوجوان بیش از ۱۰۰ هزار مخاطب در روزهای برگزاری جشنواره داشت که موجب رشد و رویش هنرمندانی شد که اکنون نقشی بارز در هنر نمایش کشور و جشنوارهها دارند.
با توجه به همزمانی برگزاری رویداد بینالمللی بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با حوادث خونبار شهدای غزه و فلسطین، بخش ممتاز دیگری در این دوره از جشنواره پیش بینی شده که آن بزرگداشت مقام شامخ شهدای غزه و فلسطین و به خصوص سید حسن نصرالله است.
به گفته مسعود ویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان در قالب برنامههای جنبی جشنواره، نمایشگاهی از کاریکاتور و بیان ظلم روا شده توسط رژیم صهیونیستی به کودکان غزه با پذیرش ۴۰۰ اثر برگزار شد و حتی از کشورهای خارجی با توجه به ملی بودن رویداد هنری جشنواره اثر پذیرش شد و این رویداد از ملی به بینالمللی تغییر ماهیت داد که این آثار در ورودی سالنهای اجرای نمایش جشنواره، یکباره دیگر به نمایش درآمده است.
رهاورد:
بزرگترین رهاورد بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان ایجاد شور و نشاط در شهر و نشاندن لبخند بر لب کودکان و نوجوانان همدانی است علاوه بر آن یک همدلی و همبستگی بین خانواده ها برای دیدن برنامه های این جشنواره ایجاد شده است.
همچنین حضور میهمانان و هنرمندان داخلی و خارجی در جشنواره علاوه بر ایجاد نشاطی مضاعف در شهر زمینه ساز توسعه گردشگری در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین می شود و از این فرصت می توان به بهترین شکل استفاده کرد.