به گزارش ایرنا، رضا چاشی سرمربی تیم ملی سنگنوردی جزو قهرمانان سابق این رشته ورزشی و اهل شهرستان امیدیه استان خوزستان است و اکنون در تلاش است تا با آمادهسازی مطلوب ملی پوشان، نتایج درخشان را در مسابقات آسیایی هندوستان رقم بزند.
تیم ملی سنگنوردی کشورمان ۲۲ آبان ماه جاری راهی هندوستان میشوند و مسابقات آسیایی از ۲۴ تا ۲۷ در شهر جمشیدپور برگزار خواهد شد.
چاشی در گفت وگو باخبرنگار ایرنا همدان ضمن اشاره به آخرین وضعیت ملی پوشان، از هدفگذاری در این رشته ورزشی میگوید که باهم میخوانیم:
ایرنا: اردوی همدان چطور بود؟
چاشی: اردوی بسیار خوبی بود. هدف ما مرور تمرین برای آمادهسازی بهتر بود. خوشبختانه در هر ۲ بخش پسران و دختران شاهد کیفیت بالای تمرین ملی پوشان بودیم ضمن اینکه میزبانی همدان هم عالی بود.
ایرنا: چند نفر در این اردو حضور داشتند و شرایط را چطور ارزیابی کردید؟
چاشی: تیم ملی با ۱۰ ورزشکار عازم مسابقات آسیایی هندوستان میشود در این اردو ۹ سنگنورد در رشتههای بولدرینگ و لید حضور داشتند و یکی از ملی پوشان که در رشته سرعت هست، در شهر خود اختصاصی تمرین دارد. شرایط ملی پوشان بسیار مطلوب بود و با تمام توان عازم پیکارهای آسیایی میشوند.
ایرنا: در این اردو شاهد حضور مربیان جوان هم بودیم؟
چاشی: در این اردو تصمیم بر این شد که مربیان جوان با سابقه کسب مدالهای قهرمانی آسیا و کشوری نیز حضور یابند و به نوعی تجربه خود را در اختیار ملی پوشان قرار بدهند.
ایرنا: شرایط برای اعزام تیم مهیا است؟
چاشی: بله فدراسیون هماهنگیهای لازم را انجام داده و تا این لحظه مشکلی نیست. البته مسیر سختی در پیش داریم چرا که هندوستان به لحاظ غذایی شرایط خاصی دارد و ما نیز تیمی را اعزام میکنیم که در رده سنی نوجوانان و جوانان هستند و سعی در فراهم کردن بهترین وضعیت را برای آنها داریم.
ایرنا: مسابقات آسیایی را چطور ارزیابی میکنید؟
چاشی: قاره آسیا در سالهای اخیر پیشرفت بسیار خوبی در رشته سنگنوردی داشته به خصوص ژاپن، کره، چین و اندونزی که جزو بهترینهای جهان هستند.
ایرنا: پیش بینی شما از عملکرد ملی پوشان ایرانی؟
چاشی: قاطعانه میگویم که نسل طلایی را در این ۲ رده سنی در اختیار داریم که میتوانند در مسابقات آسیایی هندوستان بدرخشند ضمن اینکه در ۲ المپیک ۲۰۲۶ جوانان سنگال و المپیک ۲۰۲۸ میتوانیم با هدفگذاری و برنامهریزی مناسب زمینه کسب سهمیه و درخشش آنها را فراهم کنیم.
قاطعانه میگویم که نسل طلایی را در این ۲ رده سنی در اختیار داریم که میتوانند در مسابقات آسیایی هندوستان بدرخشند ضمن اینکه در ۲ المپیک ۲۰۲۶ جوانان سنگال و المپیک ۲۰۲۸ میتوانیم با هدفگذاری و برنامهریزی مناسب زمینه کسب سهمیه و درخشش آنها را فراهمسازیم.ایرنا: در واقع به این نسل خیلی امیدوار هستید؟
چاشی: همین نفرات اغلب در مسابقات جهانی که امسال در چین برگزار شد، عملکرد بسیار خوبی را رقم زدند و نفراتی همچون سارینا غفاری توانست عنوان دوم کمباین، چهارم بولدرینگ و هفتم لید را کسب کند که یک نتیجه درخشان است.
ایرنا: بنابراین میتوان با برنامهریزی آینده موفق را رقم زد؟
چاشی: همینطور است در واقع پس از مسابقات آسیایی نیاز به برنامهریزی هدفمند و بلند مدت تا شروع المپیک ۲۰۲۶ سنگال و سپس ۲۰۲۸ لس آنجلس داشته باشیم.
ایرنا: اما امکانات ما قابل مقایسه با حریفان خارجی نیست؟
چاشی: به هر حال باید با شرایط کنار بیاییم و روی توانایی ملی پوشان تمرکز کنیم. مهمترین نیاز ما اعزام به رویدادهای بینالمللی است تا ملی پوشان در شرایط مسابقهای قرار بگیرند و در مقابل حریفان بتوانند نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی و برای پیشرفت بهتر، تلاش کنند.
ایرنا: صحبت پایانی؟
چاشی: از هیات کوهنوردی همدان که میزبان این اردو بود، سپاسگزارم. همدان نه تنها امکانات بسیار خوبی در رشته سنگنوردی دارد بلکه افراد دلسوز، کاربلد و پرتلاش را در این هیات مشاهده کردم که برای پیشرفت سنگنوردی بسیار همراه و همدل بودند هر چند این استان همواره یکی از قطبهای کشور بوده و امیدوارم در آینده درخشش بیشتری از استعدادهای همدانی شاهد باشیم.
از فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی کشور بابت حمایتهای انجام شده از تیمهای ملی سنگنوردی نیز قدردانی میکنم.