به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، احمد نجاتیان روز یکشنبه در یک نشست خبری به مناسبت روز پرستار (۱۶ آبان ) که در محل سازمان نظام پرستاری برگزار شد، افزود: در حال حاضر به دلیل مشکلات موجود، با کمبود پرستار و خروج آنها از بیمارستانها مواجه هستیم که جلوگیری از این اقدام نیازمند عزم ملی است.
وی با اشاره به اینکه موضوع مهاجرت پرستاران باید در راس امور کشور قرار گیرد، اظهار داشت: در جلساتی که با حضور وزیربهداشت و برخی مسئولان برگزار شد، درباره پایین بودن حقوق و دستمزد پرستاران قول دادند تا روز پرستار افزایش مبلغ اضافه کار و مشکل استخدام آنها انجام شود.
نجاتیان ادامه داد: وزارت بهداشت در این زمینه تلاش های زیادی کرده ولی هنوز بطور قطعی اعلام نشده است و منتظریم روز پرستار رئیس جمهور خبر خوش را به جامعه پرستاری اعلام کند.
به گفته وی، بخشی از معوقات پرستاران توسط سازمان بیمه سلامت پرداخت شده است ولی کافی نبوده و امیدواریم مشکلات این نیروی کارآمد با درایت وزیر بهداشت و رئیس جمهور که از بدنه جامعه سلامت هستند، برطرف شود.
وی با بیان اینکه پرستاران همواره به عنوان نیروی پشتیبان آمده خدمت هستند، اظهار داشت: پرستاران در دوران جنگ تحمیلی ، دوران همه گیری کرونا همواره خوش درخشیدند و این قشر زحمتکش بصورت شبانهروزی در مداوای مصدومان لبنانی که در مراکز درمانی ایران بستری بودند، نقش اساسی داشتند.
سالانه ۱۲ هزار پرستار فارغالتحصیل میشوند
نجاتیان با بیان اینکه سالانه ۱۲ هزار پرستار از دانشگاه های کشور فارغالتحصیل میشوند، تصریح کرد: سه سال گذشته حدود ۹ هزار پرستار استخدام دولت شدند و برخی دیگر به صورت شرکتی یا در بخش خصوصی مشغول به کار شدند.
وی ادامه داد: با توجه به کمبود نیروی پرستار و عدم توزیع نامناسب در استانها اگر بتوانیم پانسیونهایی راهاندازی کنیم، این مشکل حل خواهد شد.
نجاتیان با بیان اینکه حدود پنج میلیارد تومان برای تربیت یک نیروی پرستاری هزینه میشود و اگر در حدود ۲ میلیارد تومان برای تاسیس پانسیون برای این پرستاران هزینه شود، این مشکل رفع می شود، گفت: متوسط جهانی نسبت پرستار به تخت بیمارستانی ۳.۵ است در حالی که این شاخص در ایران حدود ۱.۸ اعلام شده است.
درخواست رسمی ۲ هزار پر ستار برای مهاجرت
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ایران ادامه داد: سال گذشته ۲ هزار پرستار درخواست رسمی برای مهاجرت داده اند و البته آمار غیر رسمی بیش از این رقم است.
وی با بیان اینکه باید بودجه افزایش اضافه کار پرستاران از منابع عمومی کشور اختصاص یابد، اظهار داشت: دولت موظف است این منابع را تامین کند.
نجاتیان خواستار افزایش سه برابری بودجه مربوط به اضافه کار پرستاران شد و توضیح داد: از آنجا که نظام سلامت نتوانسته است نیروی مورد نیاز را استخدام کند، قصد دارد با پرداخت اضافه کار جبران نیرو نماید در حالی که پرستاران حاضر به اضافه کار نیستند.
وی ادامه داد: پیشنهاد دادیم که ساعت اضافه کار نیروی پرستار ۱۰۰ هزار تومان باشد که وزارت بهداشت با رقم ۸۰ هزار تومان موافق بود و امیدواریم با مساعدتها در روز پرستار، این رقم مجدد افزایش یابد.
۷۰ درصد نیروی پرستار در کشور بانوان هستند
نجاتیان با بیان اینکه ۷۰ درصد نیروی پرستار در کشور بانوان هستند، تصریح کرد: از آنجایی که پرستاران الگویی مناسب در شکل دهی سیاست های سلامت هستند، باید به آنها توجه ویژه ای شود.
وی یادآور شد: در اجرای برنامه هفتم پیشرفت، سند جامع مراقبت های سلامت و افزایش ظرفیت آموزش پرستاری مطرح است که باید در این زمینه برنامه ریزی کرد.
وی با بیان اینکه نیروی پرستار میتواند به توسعه مراقبت در منزل و پرونده سلامت الکترونیک کمک کند، اظهار داشت: با وجود سیاست برنامه هفتم در کوچک سازی و کاهش ۱۵ درصدی حجم کارکنان دولت، باید مجوز استخدام برای پرستاران افزایش یابد زیرا اکنون نصف استاندارد نیروی پرستار در بیمارستان ها داریم.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه تجهیزات مراقبتهای پرستاری و مراقبت از بیماران، سالمندان و کودکان در ایران و خاورمیانه با همکاری سازمان نظام پرستاری ۱۵ تا ۱۸ آبان در هتل المپیک، افزود: این نمایشگاه نخستین نمایشگاه تجهیزات مرتبط با مراقبت های پرستاری در ایران و خاورمیانه است و حرکت مهمی در جهت نشان دادن نقش اقتصادی پرستاران به شمار میرود.