بهمن اخلاقی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از ۱۰۰ اثر تاریخی در غرب استان سمنان در شهرستانهای گرمسار و آرادان وجود دارد که در زلزله اخیر دچار خسارت نشدند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان گفت: تعداد کمی از آثار تاریخی دچار ترک جزئی شدند که نمیتوان آن را به حساب آسیب به بنای تاریخی گذاشت.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ساعت پنج و ۱۶ دقیقه روز یکشنبه سیزدهم آبان ۱۴۰۳ زلزلهای به بزرگی چهار و هشت دهم ریشتر گرمسار را لرزاند.
مروری بر آثار تاریخی مهم غرب استان سمنان
جاده سنگفرش ابریشم گرمسار، جادهای دستساز است که با سنگهای تراشخورده روی بستر کویر گرمسار ساخته شده، و در گذشتههای نه چندان دور، کاروانیان و مسافران کویر را از گزند سیلابها و زمینهای گلآلود ایام پرباران محفوظ میکرد
قصر شاه عباسی یا قصر بهرام یکی از مهمترین کاروانسراهای کویر مرکزی ایران و شاهکار معماری ایرانی است که دیدن آن وجود آدمی را به وجد میآورد.
این کاروانسرا در سر راه قدیمی و تاریخی کاروانسروی کویری اصفهان، کاشان، خوار( گرمسار)، و خراسان واقع شده است که نمای بیرونی این بنا چهارگوش با ۲ دروازه شمالی و جنوبی، زیبایی های معماری این آثار تاریخی را دو چندان کرده است.
کارشناسان میگویند نمای این بنای تاریخی از سنگهای بزرگ آهنی صیقل شده و سفید رنگ است که از کوههای همجوار آورده شد.
آب انبار قیلوقه در کویر گرمسار در چند کیلومتری قصر بهرام واقع شده و این بنا به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی استان سمنان در آذر ۱۳۹۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
خانه معتمدی با ۲۴۳ متر زیربنا، متعلق به محمدرضا معتمدی مالک روستای علیآباد در حدود ۱۰۰ سال گذشته بوده و به شماره ۳۲ هزار و ۳۳۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
امامزاده گمنام چنداب مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان گرمسار، بخش ایوانکی، دهستان ایوانکی، داخل روستای چنداب واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ با شماره ۲۶۰۹۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
قلعه قاطول واقع در شهرستان گرمسار، روستای قاطول به شماره ۳۲۹۸۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.