قم- ایرنا- سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش قم گفت: بیست و هفتمین دوره انتخابات شوراهای دانش‌آموزی همزمان با سراسر کشور در قم برگزار و یک‌هزار و ۵۰۰ شورای دانش‌آموزی در مدارس این استان تشکیل شد.

علی یزدی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری انتخابات شوراها در روز گذشته، افزود: تبلیغات شوراها از ۲ هفته پیش آغاز شده بود و دانش‌آموزان تا یک روز قبل از برگزاری انتخابات فرصت داشتند در فضای مجازی تبلیغ کنند.

وی اضافه کرد: دانش‌آموزان از پایه سوم و بالاتر می‌توانستند، در این انتخاب هم رای دهند و هم کاندیدا شوند؛ ولی دانش‌آموزان پایه‌های اول و دوم ابتدایی فقط می‌توانستند در این انتخابات رای دهند.

وی با اشاره به این‌که این دوره از انتخابات به یاد حمزه نصار دانش‌آموز شهید فلسطینی برگزار شد؛ بیان کرد: در استان قم مدرسه کاردانش دخترانه فخری در ناحیه ۲ به‌عنوان آزمونه برگزاری بیست و هفتمین دوره انتخابات شوراهای دانش‌آموزی انتخاب شد.

یزدی در ادامه بیان کرد: اگر تعداد دانش‌آموزان در دوره ابتدایی به حد نصاب ۱۰۰ نفر برسد، پنج نفر به‌عنوان عضو اصلی و ۲ نفر به‌عنوان عضو علی‌البدل انتخاب می‌شوند و به ازای افزوده شدن هر ۵۰ دانش‌آموز، ۲ نفر به اعضای اصلی شورا اضافه می‌شود.

وی اضافه کرد: در مدارس مقطع متوسطه اول و دوم، به ازای هر ۲۵۰ دانش‌آموز، پنج نفر به‌عنوان عضو اصلی و ۲ نفر به‌عنوان عضو علی‌البدل انتخاب می‌شوند و به ازای اضافه شدن هر ۱۰۰ دانش‌آموز به جمعیت مدرسه، ۲ نفر نیز به اعضای اصلی شوراها اضافه می‌شود.

وی ادامه داد: درصورتی‌که تعداد دانش‌آموزان مدرسه متوسطه به ۵۵۰ نفر برسد، ۱۱ نفر به‌عنوان عضو اصلی و ۲ نفر به‌عنوان عضو علی‌البدل انتخاب می‌شوند.

سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش قم گفت: دانش‌آموزانی که بیشترین رای را در مدارس کسب نمایند، به‌عنوان رییسان شورا برگزیده می‌شوند و در قالب همایشی دستورالعمل اجرایی شوراها به آن‌ها ابلاغ و آموزش داده می‌شود.

وی افزود: از بین رییسان شوراهای دانش‌آموزی در هر ناحیه ۱۴ نفر شامل هفت دختر و هفت پسر به‌عنوان مجمع دانش‌آموزی انتخاب می‌شوند و از بین این تعداد، ۲ نفر به‌عنوان عضو مجلس دانش‌آموزی کشور به دبیرخانه این مجلس که در تهران مستقر است، معرفی خواهند شد.

وی گفت: دانش‌آموزان با شرکت در انتخابات شوراهای دانش‌آموزی ضمن آشنایی با روند انتخابات و مشارکت اجتماعی، با تشکیل کمیته‌هایی از جمله کمیته فرهنگی، پرورشی، آموزشی، بهداشت، تربیت‌بدنی، پژوهشی، قرآن و عترت و سیاسی اجتماعی در فعالیت‌های مدارس مشارکت می‌کنند.

یزدی اضافه کرد: اعضای شورای دانش‌آموزی در خصوص مسائل مختلف آموزشی با حضور دبیران و معاونان آموزشگاه در حوزه‌های مختلف مربوط به کمیته‌ها تصمیم‌گیری و با تشکیل انجمن‌های فعال در مدرسه نسبت به مصوبات کمیته اقدام می‌کنند.

امسال ۳۱۵ هزار دانش‌آموز در سطح استان قم در قالب یک هزار و ۶۳۳ مدرسه تحصیل می‌کنند.