به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا؛ در این جلسه که روز یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ در محل وزارت امور خارجه برگزار شد، سید رسول مهاجر سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی و نمایندگانی از سایر سازمانها و نهادهای اقتصادی دولتی و خصوصی نیز حضور داشتند.
در این جلسه وزیر امور خارجه با اشاره به ماهیت و جایگاه وزارت امور خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی اظهار داشت: بستر سازی، ایجاد هماهنگی بین دستگاههای داخلی و خارجی و رفع موانع موجود در عرصه روابط اقتصادی خارجی از وظایف وزارت خارجه در این حوزه است. وی بر خنثی سازی و بی اثر کردن و رفع شرافتمندانه تحریمها تاکید کرد.
عراقچی ایجاد هماهنگی بین دستگاهها را از مسائل راهبردی و اساسی در حوزه دییلماسی اقتصادی دانست و عنوان داشت: این مهم از طریق جلسات و ساختارهایی همچون ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی حاصل میگردد.
وزیر امور خارجه با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت گسترش میدان دیپلماسی اقتصادی تصریح کرد: ماموریت وزارت امور خارجه در بخش دیپلماسی اقتصادی همکاری و هماهنگی با سایر نهادهای مرتبط به منظور به ثمر رساندن فعالیتهایی مانند تاسیس خانههای فناوری در سایر کشورها، مشارکت فعال در نهادهای اقتصادی چند جانبه از جمله بریکس، تلاش برای اصلاح ساختارهای مالی بینالمللی به منظور دلارزدایی و فعالیتهایی از این دست می باشد.
در ادامه این نشست اهداف، چشم انداز، نحوه مواجهه با چالشها و برنامههای اجرایی طرح جامع ارتقاء کارآمدی و اثربخشی دیپلماسی اقتصادی با حضور نمایندگانی از سایر نهادها و سازمانها مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، ششمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی چهار مرداد سال ۱۴۰۳ به ریاست مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با دستور کار تهیه طرح جامع ارتقاء کارآمدی و اثر بخشی دیپلماسی اقتصادی در چارچوب تکالیف برنامه هفتم، گزارش نتایج حاصل از عضویت در سازمان همکاری شانگهای و بریکس و برگزاری نشست های تجاری در قاره آفریقا، با حضور نمایندگان نهادهای ذی ربط در محل وزارت امور خارجه برگزار شده بود.