به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، عماد احدوند امروز (یکشنبه) در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو در سالن خلیج فارس نمایشگاههای بینالمللی تهران گفت: در طول دو دهه گذشته، فناوری نانو از یک مفهوم ناشناخته به پدیدهای اثرگذار اقتصادی و حلال واحدهای صنعتی در کشور تبدیل شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو، افزود: صنعت نانو در کشور سالانه به طور قابل توجهی در حال گسترش است. حجم بازار محصولات نانویی داخلی در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.
وی افزود: شرکتهای نانویی کشور در حال حاضر فراتر از بازار داخلی فعالیت می کنند؛ طوریکه با وجود تحریم و محدودیتها، صادرات محصولات نانویی تولید داخل نیز رو به افزایش است. در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۴۵ میلیون دلار از محصولات فناورانه حوزه نانو به ۴۹ کشور دنیا صادر شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو، بیان کرد: امروز فناوری نانو با تمرکز بر حوزههای اقتصادی و صادراتی در مسیر توسعه قرار گرفته و اثرگذاری محصولات نانویی فراتر از ارزش اقتصادی آنها در بازار است. راهبرد ستاد نانو و میکرو در توسعه زیستبوم نانو، تأکید بر افزایش نقش اقتصادی و صادراتی فناوری خواهد بود.
وی اظهارکرد: در کنار رشد تحقیقات، شاهد افزایش چشمگیر محصولات و شرکتهای فعال در این حوزه نیز بودهایم، طوری که اکنون بیش از ۱۶۰۰ محصول نوآورانه نانویی توسط شرکتهای دانشبنیان بومی سازی شده است.
عزم جدی معاونت علمی برای تقویت همه ستادهای زیرمجموعه
معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، نیز در این مراسم حوزه نانو را یکی از ستادهای پیشتاز دانست و از عزم جدی این معاونت در دوره جدید برای ادامه فعالیت، تقویت و حمایت جدی از همه ستادهای زیرمجموعه در دور جدید مدیریتی این معاونت خبر داد.
رضا بخشیآنی گفت: برنامهریزیهای مناسب این این ستاد امروز جایگاه حوزه نانو در کشور را به جایگاه مناسب در بومی سازی دستاوردهای مورد نیاز بخش های مختلف رسانده است.
وی بیان کرد: مطالبات مالی ستادها و صندوق ها بهتدریج پرداخت شده و منابع مالی قابلتوجهی به زیستبوم نوآوری کشور تزریق شده است. در آغاز به کار ستادها و بهویژه صندوق نانو با حجم زیادی از مطالبات مالی مواجه بودند.بهطوری که صندوق نانو حدود ۵۰ میلیارد تومان مطالبات داشت که این بدهیها اکنون تسویه شده است. در طول شش ماه نخست امسال به دلیل تغییرات مدیریتی، پرداخت مطالبات به تعویق افتاد، اما در نیمه دوم سال این پرداختها با قوت پیگیری خواهد شد.
معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، حوزه نانو را یکی از ستادهای پیشتاز دانست و از عزم جدی این معاونت در دوره جدید برای ادامه فعالیت، تقویت و حمایت جدی از همه ستادهای زیرمجموعه در دور جدید مدیریتی این معاونت خبر داد.
به گزارش ایرنا، پانزدهمین دوره نمایشگاه ایران نانو ۱۴۰۳ با حضور عماد احمدوند، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو به صورت رسمی آغاز به کار کرد و به عنوان بزرگترین رویداد سال حوزه نانو کشور از امروز به مدت چهار روز پذیرای همه متخصصان، اساتید، دانشجویان علاقهمند به حوزه فناوری نانو و همچنین سرمایهگذاران و صنعتگران کشور در سالنهای ۵ (ملل) و ۴۴ (خلیج فارس) نمایشگاه بینالمللی تهران خواهد بود.
در این نمایشگاه ۱۷۰ نهاد و شرکت فناور و دانشبنیان فعال در حوزههایی همچون نفت و انرژی، بهداشت و سلامت، آب و محیط زیست، کشاورزی و بستهبندی، خودرو، رنگ و پوشش، ساختمان، منسوجات و مواد پیشرفته جدیدترین نوآوریهای نانویی خود را به نمایش خواهند گذاشت.
در پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو از بین ۹۹ طرح نوآورانه، ۱۰ طرح دارای نوآوری جهانی که دارای پیچیدگیهای فناورانه خاص یا ثبت اختراع در مجامع بینالمللی است به سرمایهگذاران معرفی و عرضه میشود.
همچنین در نخستین نمایشگاه میکروالکترونیک و صنایع وابسته با عنوان «ایران ترونیکس ۱۴۰۳» که همزمان با پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی فناوری نانو در سالن ملل برگزار میشود، بیش از ۶۰ شرکت فعال در پنج حوزه شامل میکروالکترونیک، اندازهگیری و تجهیزات، خودروسازی، POCT و باتری حضور خواهند داشت و محصولات نوآورانه خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهند داد.
اما یکی از بخشهای جذاب نمایشگاه امسال نانو و میکرو، تجلیل از برترین شرکتهای نوآفرین فناوری نانو در رویداد جایزه استارتاپی ایرانانو ۱۴۰۳ است که با هدف ایجاد رقابت، تجلیل و برجستهسازی برترین استارتاپهای فعال در حوزه فناوری نانو برگزار میشود.
در این رویداد، نمونههای موفق از استارتاپهای نانویی، بر اساس نوآوریهای فناورانه، تأثیرات اجتماعی و میزان تامین مالی مورد ارزیابی قرار گرفته و از برترین نمونه موفق با اعطای جایزهای تجلیل میشود.