کرمانشاه - ایرنا - با ورود سامانه بارشی اخیر به استان کرمانشاه که موجب بارش‌های خوبی در بیشتر نقاط شد به طور میانگین ۵۸ میلیمتر بارندگی برای استان به ثبت رسید.

رییس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با احتساب بارندگی‌های این چند روز اخیر، میزان بارش های سال زراعی جاری در مجموع به ۵۹ میلی‌متر رسید که در مقایسه با سال زراعی گذشته ۲۸ درصد و نسبت به دوره بلند مدت ۴۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

سعید قاسمی اضافه کرد: بیشترین میزان بارش سامانه بارشی اخیر که از روز جمعه هفته گذشته آغاز و این استان را زیر پوشش خود قرار داد به ترتیب مربوط به ثلاث باباجانی با ۱۲۶، سرپل ذهاب با ۱۱۵، پاوه با ۱۰۲، قصرشیرین با ۷۹، جوانرود با ۷۷ و روانسر با ۷۲ میلیمتر است.

وی با بیان اینکه کمترین میزان بارش این سامانه نیز با ۱۸ میلی‌متر به کنگاور مربوط می شود یادآور شد: طی این مدت در شهر کرمانشاه نیز ۲۹ میلی متر بارش به ثبت رسیده است.

قاسمی یادآور شد: بر اساس آخرین داده‌های هواشناسی، سامانه بارشی در حال خروج از جو منطقه است با این حال، همچنان تا اواخر وقت امروز (دوشنبه) رگبارهای پراکنده‌ای همراه با وزش باد و احتمالاً رعدوبرق، بویژه برای نواحی شمال غرب استان در پی خواهد داشت و وزش باد بخصوص در نیمه شرقی استان قابل توجه خواهد بود.

کاهش ۵ تا ۸ درجه‌ای دمای هوا در استان

رییس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه ادامه داد: در روزهای سه‌شنبه تا پنجشنبه، کاهش دمای شبانه، در بعضی ساعات رشد ابر و در برخی نقاط مه صبحگاهی، مهمترین پدیده‌های مورد انتظار در سطح استان خواهند بود که به دنبال این شرایط، عبور موجی کم رطوبت، طی ساعاتی از روزهای جمعه و شنبه، علاوه بر افزایش دمای شبانه، ممکن است بارش‌های پراکنده‌ای نیز برای نیمه جنوبی استان در پی داشته باشد.

وی افزود: بر همین اساس پیش بنی می شود تا روز چهارشنبه به طور میانگین ۵ تا ۸ درجه دمای شبانه در استان کاهش پیدا کند.

قاسمی اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته سنقر با ۶ و سومار با ۲۸ درجه بالای صفر به ترتیب سردترین و گرمترین نقاط استان بودند و طی این مدت نیز دمای مرکز استان بین ۱۱ و ۲۱ درجه بالای صفر در نوسان بود.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر در سطح استان ۱۲ ایستگاه سینوپتیک، یک ایستگاه فرودگاهی و جوبالا، ۱۲ ایستگاه خودکار، یک ایستگاه تحقیقات کشاورزی، ۹۲ ایستگاه باران سنجی، چهار ایستگاه اقلیم شناسی، یک ایستگاه رادار هواشناسی، ۱۶ ایستگاه تبخیر سنجی و ۱۰ تشعشع سنجی دیجیتال در حال فعالیت است.

استان کرمانشاه بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۰ روستا دارد.