سرهنگ محمدباقر زارعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: متهم با گشت و گذار در سایت های اینترنتی فروش کالا از جمله دیوار اقدام به شناسایی کالاهای لوکس و گران قیمت از جمله تلفن همراه با برند آیفن که در سایت های اینترنتی آگهی شده بود، می کرد.
وی اضافه کرد: کلاهبردار حرفه ای پس از انتخاب طعمه با او برای خرید کالا قرار می گذاشت و برای پی نبردن فروشنده از نقشه او، ابتدا بر سر قیمت کالا بحث و چانه زنی کرده و پس از توافق بر سر قیمت کالا، شماره حساب او را دریافت می کرد.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات انتظامی استان همدان گفت: متهم از نرم افزار رسیدساز جعلی استفاده و پس از نشان دادن رسید پرداخت وجه به فروشنده، کالا را دریافت می کرد در حالیکه وجهی به حساب فروشنده واریز نشده است.
سرهنگ زارعی ادامه داد: پس از ثبت چندین مورد شکایت با این شیوه و شگرد کلاهبرداری، عوامل پلیس فتا با بهره گیری از شیوه های علمی و نوین توانستند نسبت به شناسایی مخفیگاه متهم اقدام و متهم را شناسایی و دستگیر کنند.
چند توصیه کلیدی برای پیشگیری از کلاهبرداری با رسیدساز جعلی
وی گفت: شهروندان به طور حتم باید پیامک حساب بانکی خود را فعال کنند تا پس از واریز وجه از سوی خریدار و دریافت پیامک از سوی فروشنده و اطمینان کامل از واریز شدن پول به حساب بانکی، کالا را تحویل فروشنده بدهند.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات انتظامی استان همدان افزود: در صورت فعال نبودن پیامک، فروشنده به رسید ارائه شده از سوی خریدار اکتفا نکرده بلکه با دریافت موجودی، حساب بانکی خود را پیش از تحویل کالا کنترل کند.
سرهنگ زارعی اضافه کرد: برای تحویل کالا بهتر است در مکان هایی مجهز به دوربین مدار بسته مجهز قرار گذاشت چرا که این موضوع کار پلیس را برای کشف جرم، شناسایی و دستگیری متخلفان راحت تر می کند.
وی ادامه داد: برخی افراد به صورت تلفنی با فروشنده ارتباط برقرار کرده و سپس از تاکسی اینترنتی و اسنپ برای دریافت کالا به محل قرار می فرستند تا هویتشان برای فروشنده محرز نشود که در این صورت فروشندگان باید به احتمال بروز تخلف شک کنند.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات انتظامی استان همدان تاکید کرد: کالا به جای افراد واسطه ای تنها در اختیار خریدار اصلی قرار گیرد و پیش از تحویل آن، هویت خریدار باید برای فروشنده محرز شود.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین گزارش ارائه شده پلیس فتا نسبت به شناسایی حساب مجرمان سایبری اقدام کرده و در این راستا نیمه نخست امسال ۱۵۰ حساب بانکی مسدود شده است.
طبق این گزارش کلاهبرداری اینترنتی ۱۵ درصد در نیمه نخست سال جاری افزایش داشته است، همچنین کلاهبرداری رایانه ای ۴۴.۵ درصد پرونده ها جرایم سایبری و برداشت اینترنتی ۲۸ درصد جرائم را تشکیل می دهند سپس دسترسی غیرمجاز به داده ها با ۱۶ درصد و مزاحمت اینترنتی ۸.۵ درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.
پلیس فتا همدان ۶ ماهه نخست امسال هشت باند کلاهبرداری اینترنتی را متلاشی و ۱۶ مجرم اینترنتی را دستگیر کردند و در همین مدت زمان ۵۵ میلیارد ریال از پول مردم باز گردانده شد.