به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سید هاشم حسینی المدنی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفتادوهفتمین سالروز تاسیس سازمان جوانان هلال احمر، با اشاره به اینکه مسئولیت پذیری اجتماعی، ویژگی بارز جوانان هلال احمر است، افزود: تبلور این خصوصیت را میتوان در عملکرد بشردوستانه آنها مشاهده کرد.
وی با اشاره کاشت نهال به مناسبت سالگرد سازمان جوانان گفت: امروز این کار در حال انجام است و امسال امیدواریم هفت میلیون و ۷۰۰ نهال کاشته شود.
حسینی المدنی یادآور شد: در سال ١۴٠١، تعداد ۵٠٠ هزار نهال و سال گذشته نیز پنج میلیون نهال با کمک منابع طبیعی کاشته شده بود.
رئیس سازمان جوانان هلال احمر در ادامه به تشریح فعالیتهای کانونهای «غنچههای هلال»، «دانش آموزی» و «جوانان» پرداخت و گفت: پیش از این، فعالیت کانون دانش آموزی محدود به پایه هشتم بود اما امسال همکاری سازمان جوانان هلال احمر با معاونت تربیت بدنی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش منجر به فعالیت در تمام مقاطع تحصیلی شده است.
حسینی المدنی با بیان اینکه سازمان جوانان دروازه ورود اعضا به جمعیت هلال احمر است، افزود: داوطلبان در کانونهای مختلف دیگر از جمله کانون دانشجویی، طلاب و روستاییان جذب میشوند.
وی با اشاره به اجرای طرح «ماهر» (مهارت آموز هلال احمری) برای دانشآموزان گفت: این طرح در چند مرحله اجرا شد و تداوم پیدا خواهد کرد. در راستای این طرح فرد با اطفای حریق، رویا رویی با زلزله و حمل مصدوم آشنا میشوند.
رئیس سازمان جوانان هلال احمر اضافه کرد: طرح یاس (یاران آسیب ستیز) دیگر طرح هلال احمر است که با همکاری کمیته امداد در حال اجرا است و در راستای توانمندسازی بانوان به ویژه در حوزه اشتغالزایی انجام میشود. در این راستا، تاکنون هزار و ۴۱۵ هسته کارآفرین تشکیل شده است که هر یک موظف به ایجاد سه تا هشت شغل هستند و امیدواریم این هستههای کارآفرینی و اشتغالزایی به ۴۰ هزار هسته برسد.
حسینی المدنی افزود: تیمهای سحر (سفیران حمایت روانی و اجتماعی) یکی دیگر از گروههای هلال احمر است که در حوادث و بلایا است و این افراد کار کمک های اولیه و روانشناسی را ارائه می کنند که در حال حاضر ۴۵۰ تیم سحر وجود دارد و این تیمها در شرایط عادی در زمینه آسیب اجتماعی فعالیت میکنند.
رئیس سازمان جوانان هلال احمر با اشاره به اینکه هلال احمر ۵ مجتمع خوابگاهی دانش آموزی در پنج نقطه کشور با ظرفیت ۴۰۰ نفر در اختیار دارد، گفت: دانشآموزانی که امکان اسکان در شهری که مدرسه در آن شهر هست را نداشتند می توانند در این مجتمع اسکان پیدا کنند. این افراد در این مراکز از تغذیه و حمایت مشاوره تحصیلی رایگان بهرهمند میشوند.
حسینی المدنی درباره کانون دانشآموزی گفت: هشت هزار دانش آموز عضو این کانون هستند؛ که طبق برنامه این میزان به ۶۸ هزار خواهد رسید چرا که در گذشته یک مقطع تحصیلی را پوشش می دادیم اما اکنون به تمام مقاطع گسترش یافته است.
وی با اشاره به اینکه دادرس سبز طرحی بود که با تعامل و همکاری یونیسف انجام میشود، افزود: دانش آموزان فرامیگیرند که چگونه از محیط زیست حفاظت کنند، اکنون برای ۹۰۰ مربی دادرس سبز دوره آموزشی برگزار و در مرحله بعدی برنامه آموزش در قالب اردو انجام میشود.
رئیس سازمان جوانان هلال درباره پویش «غرق نشویم»، گفت: این پویش از دیگر برنامه هایی بود که برای دومین سال برای پیشگیری از غرق شدگی برگزار شد و در این پویش تلاش شد آمار غرق شدگیها کاهش یابد. این طرح سبب شد با کاهش بیش از ۷۰ درصدی و مازندران بیش از ۵۰ درصدی اتفاق بیفتد.