در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
شیوع نارسایی قلب به دلیل آلودگی هوا و تغذیه نامناسب/ ارایه روشهای نوین درمانی
رئیس هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران با هشدار به اینکه بیماری نارسایی قلب به دلیل زندگی مدرن ،تغذیه ناصحیح و آلودگی هوا در حال شیوع است، گفت: درصورتی که این بیماری دیر تشخیص داده شود، علاوه بر مشکلات سلامت و اقتصادی برای مبتلایان، بار مالی زیادی روی سیستم بهداشتی و سلامت جامعه خواهد داشت.
بابک شریف کاشانی با اشاره به اینکه در عملکرد قلب دچار نارسایی، اختلال ایجاد می شود، افزود: فرد مبتلا به نارسایی قلب علایمی همچون نفس تنگی، خستگی، ورم پا و افزایش مایع در اطراف قلب و ریه را تجربه می کند و خطر این بیماری در صورت تاخیر در درمان با سرطان ها برابری می کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
افزایش ولادتها در فرزند سوم تا پنجم/ایران هجدهمین کشور پرجمعیت دنیا
معاون بهداشت وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با اشاره به افزایش ولادتها در فرزند سوم تا پنجم در سه سال اخیر، گفت: موضوع مهم و اساسی آن است که موضوع تولد فرزند اول به دوم و سوم در کانون توجه قرار گیرد.
علیرضا رئیسی در نشست جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت با بیان اینکه فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول حدود ۵.۵ سال است. افزود: همچنین سن ازدواج به ویژه در افراد تحصیلکرده افزایش یافته به نحوی که میانگین سن ازدواج مردان به بیش از ۳۰ سال رسیده و میانگین سن ازدواج زنان ۲۷ سال است.
وی اظهارداشت: با توجه به اینکه فاصله زمان ازدواج تا زمان تولد فرزند اول زیاد است، فرصت زمان مناسب برای باروری را با توجه به «میانگین سن ازدواج»، «وضعیت فیزیولوژی» و «فاصله زمانی ازدواج و تولد فرزند اول» از دست میدهیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
مأموریت اصلی گزینش آموزش و پرورش حراست از ساحت معلمی است
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر حساسیت کار در این وزارتخانه گفت: مأموریت اصلی گزینش، حفاظت و حراست از ساحت مقدس معلمان است.
علیرضا کاظمی در نشست با کارکنان دبیرخانه هیأت مرکزی گزینش وزارتخانه اظهارداشت: گزینش آموزش و پرورش با نهادهای دیگر متفاوت است زیرا در اینجا کسانی انتخاب میشوند که در یکی از اصلیترین عرصههای نظام، یعنی نهاد تعلیم و تربیت فعالیت خواهند کرد.
وی با تأکید بر اینکه شأن و منزلت معلم بسیار حائز اهمیت است، ادامه داد: این حوزه بُعد الهی دارد زیرا بهترین امانتها را به دست کسانی میدهیم که نظام تعلیم و تربیت را به عهده میگیرند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
بیماران دیالیزی نگران نباشند/ پرونده قضایی تشکیل شدهاست
سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره مطالب منتشر شده در فضای مجازی درباره آلودگی محلول دیالیز و جان باختن تعدادی از بیماران اعلام کرد: این ماجرا مربوط به سال گذشته بوده و امروز جای هیچگونه نگرانی در این باره نیست.
حسین کرمانپور در شبکه اجتماعی ایکس در این باره نوشت: مطرح کردن فوت ٧٠ هموطن ما در موضوع دیالیز، که تماماً در دوره قبل اتفاق افتاده بسیار تاسف برانگیز است و طرح آن در این زمان شاید به انگیزه رسیدگی سریعتر قضایی باشد.
وی اظهار داشت: در همان دولت، پرونده قضایی تشکیل شده و احتمالاً با تسریع در رسیدگی میتوان پاسخگوی افکار عمومی بود؛ اما نکته مهمی که وزارت بهداشت به آن به طور جد اذعان دارد، آن است که با اقدامات فوری مایع صفاقی آلوده همان زمان از بازار جمع آوری شده و در حال حاضر جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
احکام جایگزین حبس موهن و تمسخرآمیز نباشد/ارزیابی رئیس قوه قضاییه از عملکرد مجموعه قضایی
رئیس قوه قضاییه گفت: قضات در صدور احکام جایگزین حبس، دقتنظر داشته باشند تا این احکام سبب زایل شدن زحمات و اقدامات صورتگرفته از ناحیه آنها نشود و موهِن و تمسخرآمیز نیز نباشد.
حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در نشست شورایعالی قوه قضاییه با اشاره به برگزاری پرشور مراسم ۱۳ آبان، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در سراسر ایران اسلامی، اظهار داشت: آمریکای جنایتکار و جهانخوار در رأس مستکبرین عالم است.
محسنیاژهای یادآور شد: امام عظیمالشأن ما، بسیار هوشمندانه، این مستکبر را شناختند و فرمودند هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید همچنین فرمودند که مبارزه ما با آمریکا تا آخر عمرمان ادامه دارد؛ چرا که آمریکاییها برای رسیدن به مطامع خود هر جنایتی را مرتکب میشوند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
هلال احمر ایران رتبه نخست در جذب داوطلبان جوان را دارد
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با اشاره به رتبه نخست ایران در جذب داوطلبان جوان گفت: هلالاحمر ۳ میلیون عضو داوطلب دارد که ۲ میلیون از آنها زیر ۳۵ سال سن دارند.
سید هاشم حسینی المدنی در نشست خبری به مناسبت هفتادوهفتمین سالروز تاسیس سازمان جوانان هلال احمر، با اشاره به اینکه مسئولیت پذیری اجتماعی، ویژگی بارز جوانان هلال احمر است، افزود: تبلور این خصوصیت را میتوان در عملکرد بشردوستانه آنها مشاهده کرد.
وی با اشاره کاشت نهال به مناسبت سالگرد سازمان جوانان گفت: امروز این کار در حال انجام است و امسال امیدواریم هفت میلیون و ۷۰۰ نهال کاشته شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
جریان مقاومت حقوقی برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی شکل گیرد
استاد حقوق بینالملل گفت: آنگونه که اکنون مقاومت مسلحانه حزب الله و حماس در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی وجود دارد باید جریان مقاومت حقوقی نیز شکل گیرد و حقوقدانان و عدالتخواهان جهان از طریق رسانهها، جریانسازی حقوقی و مطالبهگری از سازمانها و نهادهای بینالمللی و محاکمه سردمداران و جنایتکاران را خواستار شوند.
سید محمد صادق هاشمی شاهرودی در گفتوگو با خبرنگار قضایی ایرنا از منظر حقوق بینالملل به تحلیل اقدام رژیم اسرائیل در حمله به ایران پرداخت و اظهار داشت: منع استفاده از جنگ به عنوان روشی برای حل و فصل اختلافات و ابراز یک اراده سیاسی در عرصه بین الملل از دستاوردهای حقوق بین الملل در دنیای معاصر به شمار میآید.
وی یادآور شد: در طول تاریخ، دولتها و کشورها همیشه خود را مجاز میدانستند که برای اعمال قدرت از جنگ استفاده کنند. زمانی که برای آنها در مقابل کشورها یا کشوری دیگر تعارض منافعی اتفاق میافتاد و یا برای توسعه قلمرو و منابع طبیعی جنگ یک روش مرسوم کلاسیک در روابط بین الملل بود و اصل در روابط بینالملل هم روابط خصمانه و جنگ بود اما بعد از جنگهای ویرانگر از جمله جنگ جهانی اول و دوم، بشریت به این نتیجه رسید که توسل به زور و جنگ، اصل بقا و وجود انسان را در مخاطره قرار میدهد؛ از اینرو قاعده منع توسل به زور محصول رشد حقوقی و سیاسی بین کشورهاست و در منشور ملل متحد تثبیت شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۲۰۲۰ طرحی برای توانمندسازی محلات کمبرخوردار با ۲۰ میلیون نفر مخاطب
مدیر قرارگاه محلات ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) گفت: حدود ۲۰ میلیون نفر در محلات کمبرخوردار مخاطب اجرای طرح ۲۰۲۰ هستند که تاکنون با توجه به استعدادها و تواناییهای موجود، برنامههای مختلف حمایتی و فرهنگی در این محلات به اجرا درآمده است.
امیر امیرگان افزود: طرح ۲۰۲۰ در ابتدای سال ۱۴۰۰ خدمت مقام معظم رهبری ارائه شد و ۲۰۲۰ محله کم برخوردار کشور بر اساس شاخصهای بازآفرینی شهری و شهرداریها، معاونت اجتماعی وزارت کشور و سازمان بهزیستی شناسایی شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۵۰ درصد دیابتیها از بیماری خود آگاهی ندارند/پنج نشانه ساده برای شناسایی
دیابت علت شایع نارسایی کلیه و هزینههای سرسامآور دیالیز در کشورهای توسعه یافته است. حداقل ۵۰ درصد از دیابتیها از وضعیت بیماری خود آگاهی ندارند و مهمتر اینکه با رعایت برنامه غذایی سالم و افزایش سطح فعالیت بدنی، میتوان تا ۶۰ درصد از وقوع بیماری دیابت نوع ۲ پیشگیری کرد.
شیوع بیماری دیابت یا قند در اثر عواملی همچون افزایش شیوع چاقی ناشی از شکل نادرست زندگی شهرنشینی و افزایش سن جوامع و حرکت به سوی سالمندی، در جهان به سرعت رو به افزایش است. مبتلایان به دیابت بیش از دیگران در معرض بروز عوارضی مانند اختلالات بینایی، حملات قلبی عروقی، قطع پا و یا نارسایی کلیوی قرار دارند.
برای پیشگیری از دیابت دو راهکار اصلی یعنی ارتقای سلامت و پیشگیری اولیه مطرح شده است. هدف از ارتقای سلامت، کمک به افراد جهت برنامه ریزی یک سبک زندگی فعال و داشتن عادات غذایی سالم و پیروی از آن در تمام طول عمر است. هدف از پیشگیری اولیه نیز کمک به افراد در معرض خطر بیماری است تا بتوانیم با اجرای یک سبک زندگی فعال و عادات غذایی سالم، جلوی بروز بیماری را گرفته یا شروع آن را به تاخیر بیندازیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تشخیص بیماریها با هوش مصنوعی به کاهش هزینههای درمان کمک میکند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند گفت: کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص ، پیشگیری و درمان کاربرد فراوانی دارد و باید در حوزه آموزش پزشکی توسعه یابد زیرا در کاهش هزینههای درمانی بسیار تاثیرگذار است.
حسن بختیاری در یک نشست خبری که در محل دانشگاه برگزار شد، افزود: در سال های اخیر شیوه ها و فناوری های نوین توسعه چشمگیری یافته و با ورود هوش مصنوعی تحول بزرگی در علوم پزشکی ایجاد شده است که باید از این فناوری بطور گسترده در حوزه آموزش، تحقیقات و درمان استفاده بهینه کنیم .
وی اظهارداشت: دانشگاه علوم پزشکی هوشمند برای توسعه هوش مصنوعی در حوزه علوم پزشکی به کمک همه دستگاه های حاکمیتی از جمله وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایجاد شده و کاربرد آن باعث توسعه درمان ر و کاهش ملموس هزینه های درمانی است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
سهم ارزی داروخانهها و یارانه شیرخشک پرداخت شد
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو، از پرداخت یارانه مرداد ماه شیر خشک و سهم ارزی ناشی از بدهیهای مرداد ماه داروخانههای سرپایی بیمه سلامت توسط سازمان هدفمندی یارانهها خبر داد.
فرشته میرزا زاده در این باره اظهارداشت: یارانه شیرخشک مربوط به مردادماه و سهم ارزی بدهیهای داروخانههای سرپایی ناشی از مردادماه توسط سازمان هدفمندی یارانهها پرداخت شده است، بهزودی نیز سهم بخش بستری و یارانه ارزی خدمات سلامت به بیمارستانهای دولتی پرداخت خواهد شد.
وی ضمن ابراز امیدواری به تاثیر این پرداختها در کاهش مشکلات دانشگاههای علوم پزشکی، اظهار داشت: مسئولان و دستاندرکاران از جمله بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی باید اسناد طرح دارویار را بهموقع به بیمهها ارسال کنند تا آنها نیز مستندات را به سازمان هدفمندی ارسال کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تشکیل مرکز فوریتهای اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد
سرپرست سازمان بهزیستی کشور گفت: مرکز فوریتهای اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد با موافقت سازمان اداری و استخدامی و به دلیل اهمیت موضوع، ذیل ریاست سازمان بهزیستی تشکیل شد.
سید جواد حسینی با اشاره به ارتقای مرکز فوریت های اجتماعی، پیشگیری از آسیب ها و بازتوانی اعتیاد و انتقال آن ذیل ریاست سازمان بهزیستی افزود: در جلسه ای که با رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور داشتیم، پیشنهاد ارتقای ساختار مرکز اورژانس اجتماعی، پیشگیری از آسیب ها و بازتوانی اعتیاد داده شد که با موافقت رئیس سازمان اداری و استخدامی همراه شد.
وی ادامه داد: بنابراین مرکز یادشده از ذیل معاونت سلامت اجتماعی خارج و به ذیل رئیس سازمان منتقل شد و از این پس با عنوان مرکز فوریت های اجتماعی، پیشگیری از آسیب ها و بازتوانی اعتیاد فعالیت میکند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار تامین اعتبار
اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی منوط به پرداخت بدهیهای دولت به این سازمان شده است؛ منابعی که باید در قالب اوراق یا سهام به صورت پایدار تامین شود تا بتوان قانون را به صورت مستمر اجرایی کرد.
براساس قانون برنامه هفتم پیشرفت اجرای متناسبسازی مستمری بازنشستگان از ابتدای امسال لازمالاجرا شد اما پس از گذشت ۷ ماه با تامین منابع لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه، اکنون صندوق بازنشستگی کشوری وارد مرحله محاسبه و صدور احکام بازنشستگان خود شده اما در عمل این اتفاق برای بازنشستگان تامین اجتماعی نیفتاده است.
مساله دیگر در این رابطه آن است که هنوز منابع لازم برای اجرای متناسب سازی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی تامین نشده و این سازمان همچنان در حال رایزنی با مجلس و دولت است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.