سنندج- ایرنا- مشکل یکی از سرمایه‌گذاران حوزه معدن در کردستان با تلاش و تعامل اعضای کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان برطرف شد.

به گزارش ایرنا، دویست و هفدهمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کردستان روز دوشنبه در سالن شهدای گمنام استانداری به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و با ۱۰ دستور کار تشکیل شد.

یکی از دستورکارهای این جلسه که بیشترین زمان هم به بررسی آن اختصاص یافت، مربوط به کارگاه دانه‌بندی شن و ماسه بود که به دلیل مخالفت اداره کل محیط زیست کردستان نسبت به استقرار این کارگاه به علت عدم تامین فاصله مجاز محدوده مورد نظر از رودخانه دولبندی، در این جلسه مطرح شد.

صدور پروانه بهره برداری این معدن به سال ۱۳۷۸ بر می گردد و سال ۱۴۰۱ براساس رای مراجع قانونی و تاییدیه استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل صمت استان به سرمایه گذار جدیدی انتقال پیدا کرده است.

سرمایه گذار جدید این طرح برای فعال کردن آن نیاز به احداث کارگاه دانه بندی شن و مس دارد که در محدوده این کارگاه، یک واحد مرغداری و رودخانه دولبندی واقع شده است و براساس قانون باید از واحد مرغداری ۴۰۰ متر فاصله داشته باشد.

فاصله با مرغداری رعایت شده ولی محیط زیست کردستان با فاصله ۷۴ متری این کارگاه با رودخانه مخالف است و در مقابل این مخالفت معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در این جلسه اظهار کرد: مسئولان ذیربط با انتقال پروانه بهره برداری این معدن موافقت کردند و حال که سرمایه گذار قصد آغاز فعالیت را دارد برای او مانع تراشی می شود و اگر مخالفتی بود باید ۲ سال گذشته و قبل از انتقال پروانه انجام می شد.

علی نوری بیان کرد: در راستای جلب رضایت محیط زیست و اهمیت قضیه، سرمایه گذار موظف می شود فاصله کارگاه دانه بندی شن و ماسه را تا رودخانه از ۷۴ متر به ۱۵۰ متر افزایش دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان در این رابطه اظهار کرد: دستورالعمل و آیین نامه های ملی که بدون در نظر گرفتن وضعیت توپوگرافی هر منطقه صادر شده دست و پای مدیران را زمینه موضوعاتی هم چون مسئله این کارگاه دانه بندی، بسته است.

آرش آریانژاد با اشاره به اینکه محل استقرار این کارگاه دانه بندی براساس آیین نامه ۴۰۰ متر با رودخانه فاصله داشته باشد، ادامه داد: مدیران استانی هم باید در سطح ملی جوابگو باشد.

وی ادامه داد: ضوابط کشوری را یا باید برای این نوع طرح ها قبول یا ضوابطی را براساس توپوگرافی استان در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان تصویب کنیم تا با استناد به آن بسیاری از مسائل مربوط به فواصل طرح های تولیدی با واحدهای دیگر و بستر رودخانه حل شود.

مدیرکل دیوان محاسبات کردستان پیشنهاد مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان را رد کرد و گفت: نمی توان مصوبه ای کلی برای همه طرح ها تصویب کرد و باید به طور مصداقی به آن بپردازیم.

مجتبی مقیاسی ادامه داد: با توجه به اینکه رواناب محل پیشنهادی این سرمایه گذار برای احداث کارگاه دانه بندی وارد رودخانه قشلاق یکی از نمی شود می توان با مجوز و فاصله ۱۵۰ متر تعیین شده موافقت کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان هم اظهار کرد: اگر با چنین طرح هایی مخالفت می کنیم تنها به دلیل اهمیت و حساسیت موضوع و آسیب های احتمالی به محیط زیست است.

اقبال حمیدی ادامه داد: ادارات مرتبط با صدور مجوز برای کارگاه دانه بندی شن و ماسه از محل اجرای طرح بازدید کردند ولی فاصله این طرح تا رودخانه ۷۴ متر است و از آنجا که آب رودخانه دولنبدی منتهی به آب سد قشلاق به عنوان یکی از منابع آب شرب سنندج در شرایط اضطراری، می شود با این طرح مخالفت کرده ایم.

وی بیان کرد: سال ۱۳۹۵ اعلام کردیم فاضلاب ۵۱ روستا به سد قشلاق وارد می شود هم اکنون هم این معضل برطرف نشده است.

مشکل طرح دانه بندی شن و ماسه به شرط اخذ تعهد از سرمایه گذار برای رعایت فاصله ۱۵۰ متری از رودخانه دولبندی با موافقت اعضای کارگروه برطرف و اداره کل محیط زیست کردستان ملزم به پاسخ مثبت به استعلام مربوطه شد.