تهران- ایرنا- کتاب «آمار کتابخانه‌های سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱» نوشته دکتر حمیده بیرامی طارونی، به همت انتشارات ایرانداک به چاپ رسید.

به گزارش گروه علمی ایرنا از ایرانداک، آمار کتابخانه‌ها سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ وضعیت کتابخانه‌ها را برپایه استاندارد NISO Z۳۹.۷ نشان می‌دهد. این استاندارد برای نخستین بار در سال ۱۹۶۸ منتشر، بار دیگر در سال ۱۹۷۴ سفارش و در سال‌های ۱۹۸۳، ۱۹۹۵ و ۲۰۰۴ ویرایش شد. بازبینی ۲۰۱۳ چهارمین ویرایش این استاندارد است.

بر این پایه، آمار کتابخانه‌ها سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، مجموعه، نیروی انسانی، زیرساخت، اعتبارات و خدمات را برای ۳۰۷ کتابخانه زیرپوشش سامانه آمار کتابخانه‌ها (آک) توصیف می‌کند. از این شمار، ۲۳۴ کتابخانه زیرپوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ۷۳ کتابخانه زیرپوشش سازمان‌های دیگر هستند. مدل ارائه آمار کتابخانه‌ها نیز از کتاب آمار ای.آر.ال ARL Statistics گرفته شده است که آمار کتابخانه‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی عضو انجمن کتابخانه‌های پژوهشی را در هر سال تحصیلی با پیشینه‌ای بیش از ۱۰۰ سال منتشر می‌کند.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) سال ۱۳۴۷ پایه‌گذاری شد و پیش از نام کنونی، با نام‌ مرکز مدارک علمی ایران در سال ۱۳۵۰، مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران در سال ۱۳۷۰ و «پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران» در سال ۱۳۸۴ خوانده می‌شد.

این پژوهشگاه دارای سه پژوهشکده به نام‌های فناوری اطلاعات، علوم اطلاعات و جامعه و اطلاعات است. مأموریت بنیادین ایرانداک بر پایه اساس‌نامه و برنامه راهبردی پژوهش، مدیریت اطلاعات علم و فناوری، آموزش، همکاری‌های پژوهشی و اطلاع‌رسانی و پشتیبانی از سیاست‌گذاری علم و فناوری است. این پژوهشگاه وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و زیر نظر هیات امنا اداره می‌شود.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، ۲۸ عضو هیات‌ علمی دارد و خدمات مختلفی از جمله همانندجویی رساله‌ها، پایان‌نامه‌ها و پیشنهاده‌ها، پرسش‌نامه‌ساز، پیشینه پژوهش و تحقیقات مفصل در زمینه سیاست‌گذاری علم و فناوری را ارائه می‌دهد.