به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این همایش در چارچوب معرفی «الگوی سوم زن» و با عنوان «حضرت زینب سلام الله علیها؛ تجلی هویت زن مسلمان» با حضور اندیشمندان، نخبگان و کارشناسانی از هشت کشور اسلامی و فعالان جبهه مقاومت در تالار اندیشه دانشگاه امام حسین (ع) برگزار خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران، لبنان، الجزایر، فلسطین، عراق، یمن، سوریه و تونس از کشورهای شرکت کننده در این همایش معرفی شده اند. «سیره تعبد؛ بندگی و ولایت مداری»، « سیره سیاسی؛ خردورزی، تدبیر، روایتگری و جهاد تبیین»، «سیره اجتماعی؛ نقش حمایتگری»، « سیره مجاهدت؛ صبر، مقاومت و تاب آوری»، «سیره خانوادگی؛ در نقش فرزندی، خواهری، مادری و همسری»، و «سازوکارهای معاصرسازی از شخصیت حضرت زینب (س)» محورهای ششگانه دومین همایش الگوی سوم زن اعلام شده است.
دومین همایش بین المللی حضرت زینب (س)، «انتقال پیام ایستادگی و مظلومیت زنان و کودکان غزه، لبنان، یمن و ...» از دیگر اهداف اصلی خود اعلام کرده است. نخستین همایش بین المللی حضرت زینب (س) نیز سال گذشته با عنوان «اسوه ی بانوان جبهه مقاومت اسلامی» توسط اندیشکده زنان و خانواده اندیشگاه عالی تجربه نگاری انقلاب اسلامی در تهران برگزار شد.
برگزارکنندگان همایش، الگوی سوم زن را معرفی «نمونه بانوی مسلمان» به عنوان الگویی از زن می دانند که با الگوهای معرفی شده از سوی غرب و شرق تفاوت های جدی و عمیق دارد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران یکی از مسائلی که به شکلی جدی مورد بحث و توجه افکار عمومی ایران و جهان قرار گرفت، موضوع «زن» بود.
انقلاب اسلامی در فضایی به پیروزی رسید که مکاتب گوناگون و ایدئولوژیهای سکولار مدرن هر یک به فراخور مبانی و جهتگیریهای خویش، نگاهی خاص به مقوله زن را ترویج می کردند و فرهنگ عمومی جوامع مختلف نیز تحت تأثیر این نگاهها ساخته میشد. اما انقلاب اسلامی حرف و نگاهی نو و تحولآفرین را در این موضوع پیشروی بشریت گذاشت.
این نگاه جدید در قالب کنشگری و فعالیت «زن مسلمان ایرانی» عینیت یافت و به تعبیر حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی «الگوی سوم زن» را تحقق بخشید. الگویی که «نه شرقی است و نه غربی»: ایشان در پیامی به کنگره هفت هزار زن شهید کشور که شانزدهم اسفند ۱۳۹۱ برگزار شد، تصریح کردند: «زن، در تعریف غالباً شرقی، همچون عنصری در حاشیه و بینقش در تاریخسازی؛ و در تعریف غالباً غربی، به مثابه موجودی که جنسیت او بر انسانیتش میچربد و ابزاری جنسی برای مردان و در خدمت سرمایهداری جدید است، معرفی میشد. شیرزنان انقلاب و دفاع مقدس نشان دادند که الگوی سوم، «زن نه شرقی، نه غربی» است.
زن مسلمان ایرانی، تاریخ جدیدی را پیش چشم زنان جهان گشود و ثابت کرد که میتوان زن بود، عفیف بود، محجبه و شریف بود، و درعین حال، در متن و مرکز بود. میتوان سنگر خانواده را پاکیزه نگاه داشت و در عرصه سیاسی و اجتماعی نیز، سنگرسازیهای جدید کرد و فتوحات بزرگ به ارمغان آورد.» اندیشگاه عالی تجربه نگاری انقلاب اسلامی که بانی برپایی همایش الگوی سوم زن است، در پی فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی به سپاه پاسداران مبنی بر جمع آوری تجارب متراکم انقلاب تشکیل شده است و به عنوان یکی از مراکز زیرمجموعه دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام از سال ۱۳۹۹ در قالب ۱۵ اندیشکده موضوعی فعالیت می کند.