علیرضا سفیدیان روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نامگذاری ۱۴ آبانماه به نام روز ملی فرهنگ عمومی در سالنامه جمهوری اسلامی ایران افزود: ماهیت شورای فرهنگ عمومی از فرهنگ عامه نشات میگیرد، زندگی فردی و اجتماعی همه افراد جامعه یک پیوست فرهنگی دارد و این موضوع اهمیت دادن به فرهنگ عمومی جامعه را دوچندان میکند.
وی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و سیاستهای ابلاغی آن را پیاده سازی میکند، بیان کرد: در همین راستا بخش عمدهای از طرحها و برنامههایی که در خراسان رضوی مصوب میشود، به مباحث فرهنگی و حتی اقتصادی و بیشتر به الگوهای مصرف در زندگی مردم باز میگردد که دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی مسوولیت رصد آنها را بر عهده دارد.
مسوول دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: این شورا از سال گذشته تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور را بر اساس تکلیف شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار قرار داده است.
وی ادامه داد: امسال این سند توسط مرکز مطالعات فرهنگی شورا با کار کارشناسی و برنامهریزیهای متعدد و ساعتها گفت وگو با تمامی ۳۷ دستگاه فرهنگی عضو شورا تهیه و با حضور وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصویب و رونمایی شد.
سفیدیان اضافه کرد: اجرایی شدن برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی خراسان رضوی به دلیل عدم تخصیص اعتبار بلاتکلیف مانده است، در صورتی که اعتبار مورد نیاز آن تامین و اجرا شود، شاهد یک تحول قابل توجه در حوزه فرهنگی استان خواهیم بود.
تدوین هشت شناسنامه هویتی در خراسان رضوی
مسوول دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: رهبر معظم انقلاب در سال ۱۴۰۲ در مراسم کنگره شهدای نیشابور و سبزوار فرمودند که شهرستان ها باید از شناسنامه هویتی برخوردار باشند و تاکنون در این زمینه آن طور که باید اقدام موثری انجام نگرفته است، از این رو مرکز مطالعات فرهنگی شورای فرهنگ عمومی استان در این راستا وارد عمل شد.
وی اظهار کرد: با بررسیهای انجام شده ۳۰۰ موضوع برای تهیه شناسنامه هویتی هر شهرستان در خراسان رضوی احصا و در نشست شورای فرهنگ عمومی استان در اردیبهشت ماه امسال تصویب شد.
به گفته وی، با همکاری دستگاههای اجرایی و پس از تلاش ها و جستجوهای فراوان، تدوین شناسنامه هویتی شهرستان در هشت خطه از خراسان رضوی در دستور کار قرار گرفت که شناسنامه هویتی چهار خطه سربداران، فیروزه، نیشابور، تربت حیدریه و کاشمر در دست تدوین بوده و تا پایان سال تکمیل و رونمایی میشود.
سفیدیان اضافه کرد: تهیه شناسنامه تحولی شهرستان ها در خراسان رضوی یکی از بزرگترین اقدامات شورای فرهنگ عمومی استان است که عملیاتی شدن آن میتواند تحول بزرگی در عرصه فعالیت های فرهنگی در این استان ایجاد کند.
وی تصریح کرد: در همین راستا برای عمل به تکلیفی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی بر عهده شورای فرهنگ عمومی استان خراسان رضوی در حوزه آب گذاشته شد، با همکاری دستگاههای اجرایی متولی در حوزه آب، سند فرهنگی - آموزشی آب استان تهیه و در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسید که اقدامات اجرایی آن شامل برگزار رویدادها، جشنوارهها و کارگروههای رسانهای در حال انجام است.
به گفته وی، در حوزه مدیریت پسماندهای شهری نیز با همکاری سازمان پسماند شهرداری مشهد و بنیاد نخبگان خراسان رضوی، سند فرهنگی در دست تدوین است تا مباحث فرهنگی در این حوزه مدیریت شود، این سند قرار است بزودی در شورای فرهنگ عمومی استان بررسی و تصویب شود.
روز ملی مشهد هنوز به خراسان رضوی ابلاغ نشده است
مسوول دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: ۱۰ دی ماه به عنوان روز ملی مشهد ۲ سال قبل در این شورا به تصویب رسید، اما هنوز از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور تایید و به این استان ابلاغ نشده است، چراکه بین تهران و شورای شهر مشهد در خصوص اینکه روز ملی مشهد باشد یا روز ملی خراسان رضوی اختلاف نظرهایی وجود دارد.
سفیدیان اظهار کرد: با این حال شهرداری مشهد هر سال دهم دیماه روز ملی مشهد را جشن میگیرد که اقدام شایستهای است اما قانونی نیست، زیرا هنوز این موضوع به خراسان رضوی ابلاغ نشده است.
وی تاکید کرد: شورای فرهنگ عمومی بالاترین شورای فرهنگی در استان خراسان رضوی است، می تواند کارهای زیادی انجام دهد اما هنوز با آن شرایط ایده آل فاصله زیادی دارد.
۱۴ آبان ماه روز ملی فرهنگ عمومی نامگذاری شده است.