به گزارش ایرنا، این نمایشگاه در محل شرکت پسته رفسنجان گشایش یافت و تا ۱۸ آبان ماه ادامه دارد.
استاندار کرمان در این آیین اظهار کرد: در حوزه گردشگری و میراثی و نیز صنایع دستی ظرفیت های بزرگ و بی نظیر در استان کرمان داریم که دارای ارزش افزوده بالا هستند.
محمدمهدی فداکار افزود: بزرگترین معدن مس را در رفسنجان داریم که با استخراج ماده معدنی مس و تولید کاتد باعث ایجاد چاله بزرگ شده و همچنین با تولید محصول کشاورزی پسته موجب کاهش آب سفره های زیرزمینی شده ایم.
وی خاطرنشان کرد: اما در بخش صنایع دستی که صنعتی کم آب بر است، بسیاری از ظرفیت ها شناخته می شوند، ضمن اینکه در این نمایشگاه ظرفیت ها از استان های مختلف به هنرمندان صنایع دستی معرفی و شیوه های تجاری سازی و فنون بازاریابی را هم فرا می گیرند.
استاندار کرمان افزود: هنرمندان همچنین در این رویداد الگو می گیرند و پس از برداشت پر زحمت محصول پسته، نشاط اجتماعی در نمایشگاه ها ایجاد می شود و این نیاز مردم است و در این نمایشگاه بیش از ۲۹۹ رشته از آثار صنایع دستی عرضه شده است.
وی با بیان اینکه برای هر موتور پمپ کشاورزی نیاز ۱۰۰ کیلووات برق است اضافه کرد: دهیاری ها و تعاونی های دهیاران در امر سرمایه گذاری برای اجرای پنل های خورشیدی در محل چاه های کشاورزی آمادگی دارند و اتاق بازرگانی و فرمانداری کمک کنند تا در بهار و تابستان سال آینده که خاموشی برق اتفاق افتاد موتورها خاموش نشوند و آبیاری درختان پسته به تعویق نیفتد.
فرماندار ویژه شهرستان رفسنجان هم بیان کرد: کشاورزی رفسنجان حال خوبی ندارد و باید برای رونق اقتصادی به روش های دیگر از جمله تولید صنایع دستی روی آورد که کم آب بر هستند.
حضور ۳۱ استان در نمایشگاه
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز گفت: میهمانان از ۳۱ استان کشور وارد سرزمینی شدند که پتانسیل ها و هنرهای گرانبها در آن جلوه نمایی می کند.
سعید شاهرخی افزود: استان کرمان در سطح ملی در حوزه نمایشگاه های ملی در کشور جزو برترین هاست به طوری که سال گذشته سیرجان میزبان نمایشگاه ملی صنایع دستی بود و امسال هم در رفسنجان یکی از شهرستان های دیگر این استان این نمایشگاه امروز دایر شد.
وی بیان کرد: رفسنجان زیرساخت و نیروی انسانی مدیر و کارآمد دارد و نزدیک ۲۰ دستگاه از بخش های دولتی و خصوصی از جمله فرمانداری، شهرداری، شرکت مس، شرکت پسته و غیره در برپایی این نمایشگاه همت کردند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: این نمایشگاه در مساحت ۶ هزار متر مربع برپا شده که پنج هزار متر مربع آن مسقف و هزار متر مربع از آن در فضای باز است و در ۲۲۰ غرفه محصولات صنایع دستی از ۳۱ استان کشور عرضه شده است.
وی ادامه داد: ۲۰۰ غرفه در فضای سربسته و ۲۰ غرفه هم در سیاه چادرها از استان های مختلف کشور در این رویداد راه اندازی شده که ۱۴ غرفه از شهرهای ملی و جهانی در حوزه صنایع دستی در این امر حضور دارند.
شاهرخی خاطرنشان کرد: از ۲۲۰ غرفه در این نمایشگاه، ۹۳ غرفه در اختیار میهمانان از ۳۱ استان کشور قرار گرفته و ۷۰ غرفه هم به هنرمندان صنایع دستی استان کرمان اختصاص یافته است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان تصریح کرد: در بخش های جانبی این نمایشگاه قرار است کارگاه های استانداردسازی و تجاری سازی ویژه محصولات صنایع دستی برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه رفسنجان شهر رویداد تعریف شده است، استان کرمان را مقصد اوقات فراغت برای کسب حال خوب دانست.
شاهرخی به اثر فاخر خانه حاج آقا علی رفسنجان (بزرگترین خانه خشتی جهان) اشاره و بیان کرد: بهترین روش حفظ و احیای بنای تاریخی را در این خانه می توان دید و حس آرامش را می توان در آن پیدا کرد.
این مسئول از برگزاری همایش بین المللی راه ابریشم به میزبانی استان کرمان در بهمن ماه خبر داد.
پانزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی سال گذشته در شهرستان سیرجان برپا شد.
رفسنجان در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد .