به گزارش خبرنگار ایرنا، در بهمن ماه سال ۱۳۹۱ روستای کجور که برابر آخرین یافته های باستان شناسان و کاوشگران در دهه ۸۰ قدمتی هفت هزار ساله دارد، به دنبال پیگیری های مسوولان وقت و سیر مراحل قانونی سرانجام تبدیل به شهر شد.
موضوع مهم تر آنکه بنا به گفته خیلی از صاحب نظران و تاریخ نویسان، این سرزمین در دامان خود ۲۷ عالم برجسته، مبارز و مفاخر علم و ادب در دامان خود پرورانده که امروز برگ به برگ تاریخ کشور مزین به آثار علمای تاریخی مازندران است، در گذشته به خاطر این قدمت هفت هزار ساله، این سرزمین به نام های رویان و رستم شهرت داشت، شیخ ابوالقاسم کبیر، شیخ عبدالنبی کجوری، حاج میرزا یدالله نظرپاک، میرزا مهدی کجوری، شیخ فضل الله نوری کجوری، آیت الله ملاعلی بابا کجوری طالقانی معروف به ملاعلی از جمله علمای فاخر همین منطقه بودند.
این شهر برابر طرح ملی سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۹۵ جمعیتی دست کم سه هزار نفر بومی و حدود ۲ برابر این آمار جمعیت شناور دارد و شمار دانش آموزان این منطقه هم براساس آخرین آمار نزدیک به ۴۰۰نفر است.
یکی از شهروندان شهر کجور گفت : نزدیک به ۱۲ سال عملیات اجرایی طرح ساخت کتابخانه عمومی در این شهر با پیمانکاری بسیج سازندگی آغاز شد منتهی از آن سال تاکنون با آنکه مسوولان وقت وعده داده بودند مدت ۲ سال طرح به سرانجام می رسد ولی این وعده به علت روند لاک پشتی ساخت آن محقق نشد، مطالبه ای که سال ها شهروندان این شهر چشم انتظار افتتاح آن را می کشیدند.
حامی چراغیان که سابقه حضور ۲ دوره عضو شورای اسلامی شهر کجور را دارد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با توجه به آنکه در همان سال ها، دیگر امیدی برای ساخت این بنای فرهنگی نبود و شهرداری هم به خاطر تازه تاسیس شدن بودجه ای نداشت، با همراهی جمعی از فرهیختگان و فرهنگیان منطقه گروه همکاری ساخت این طرح تشکیل شد.
وی اظهار کرد :کتابخانه به عنوان یک پیوست فرهنگی به منظور ارتقای سطح دانش، آگاهی و فرهنگی جزو نیازهای ضروری یک شهر بوده که امروز این مطالبه فرهنگی مردم محقق شد.
در این پیوند مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران در روز گذشته همزمان با روز ملی مازندران در آیین افتتاح این طرح که نایب رییس مجلس شورای اسلامی و استاندار مازندران هم حضور داشتند، گفت : ساخت کتابخانه در شهرها فاقد چنین زیرساختی به عنوان یک نیاز فرهنگی، مورد تاکید مسوولان نهاد کتابخانه های عمومی کشور بوده است و اجرای این طرح فرهنگی از سال ۱۳۹۱ با پیمانکاری بسیج سازندگی در زمینی به مساحت حدود ۵۰۰ متر متعلق به خیر مرحوم زنده یاد "فتح الله خزاعی " با زیربنای حدود ۲۵۰ متر در ۲ طبقه آغاز شد.
سکینه خاتون مهدیانپور افزود : برای ساخت و تجهیزات این کتابخانه حدود ۴۳ میلیارد ریال اعتبار هزینه شد و هم اکنون بیش از ۱۰ هزار جلد کتاب با موضوع های مختلف در این مکان به تناسب نیاز شهروندان موجود است.
وی گفت : طبقه نخست این کتابخانه بخش کودک و نشریات و طبقه بالا نیز سالن های مطالعه و نمازخانه مجزا برای برادران و خواهران در نظر گرفته شده است و از آنجایی که در همجوار این کتابخانه سه باب واحد آموزشی فعالیت دارد این فضا قابلیت تبدیل شدن به یک پایگاه فرهنگی و اجتماعی برای انجام فعالیت های اجتماعی را هم دارد.
استاندار مازندران هم در این آیین با قدردانی از این خیر نیکوکار گفت : این کتابخانه با دانش روز ساخته شده و مجموع کتاب های موجود در آن متناسب به نیاز روز قشرهای مختلف به ویژه جوانان و نوجوانان در این خطه از استان است.
یوسف نوری ضمن تاکید بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی افزود : خواندن کتاب در حقیقت روشنی بخش بوده و در سایه خواندن کتاب می توان بستر ارتقای فرهنگی و توسعه همه جانبه جامعه را فراهم کرد و روزنه های دانش به روی ما گشوده خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد : با همت و همراهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برنامه ریزی شده اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل طرح های نیمه تمام کتابخانه ای در این استان هزینه تا پرونده این بناهای فرهنگی بسته شود.
از مجموع ۱۳۴ کتابخانه عمومی در مازندران، ۳۸ کتابخانه در روستاها و بقیه هم در بیش از ۶۰ نقطه شهری این استان ساخته شده و ضمن آنکه طبق گفته مدیرکل کتابخانه های این استان تعداد ۲۷ طرح ساخت کتابخانه نیمه تمام هم در دست اجرا است.