مهران حسین زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تخصیص نیافتن قیر برای اجرای طرحهای بازآفرینی گناباد طی ۲ سال گذشته موجب مستهلک شدن آسفالت سطح معابر محلات هدف این طرح شده بود ولی با پیگیری مسوولان ذیربط و با کمک شرکت بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی و تخصیص ۳۵۰ تن قیر رایگان روند اجرای طرحهای یاد شده سرعت گرفت.
وی ادامه داد: از مجموع هزار و ۷۰۰ هکتار وسعت شهری گناباد ۲۰ درصد، معادل ۳۴۰ هکتار را بافت فرسوده و ناکارآمد شهری تشکیل می دهد که طی سال جاری در قالب ۱۴ محله تحت پوشش طرح بازآفرینی شهری قرار گرفته است.
شهردار گناباد از جمله اقدامات شهرداری این شهر را اجرای طرح همیاران بازآفرینی در ۱۴ مسجد با همکاری ۲۸ نفر از فعالان این بخش، تخریب رایگان املاک واقع در بافت فرسوده و افزایش صدور پروانه ساختمانی و موزاییک فرش قسمتی از محلات بازآفرینی ذکر کرد.
وی سایر رویکردهای تشویقی شهرداری گناباد برای جلب مشارکت مردم در بهسازی بافت فرسوده و ناکارآمد شهری و اجرای طرح بازآفرینی شهری را تخفیف در صدور پروانه ساختمانی و همکاری در تغییر کاربری ساختمانهای فرسوده برشمرد و گفت: در این راستا به مالکان بناهای واقع در بافت فرسوده شهری علاوه بر تخفیفات پروانه ساختمانی اجازه ساخت یک طبقه تراکم تشویقی داده می شود.
بازآفرینی شهری به عنوان یک واژه عام مفاهیم دیگری نظیر "بهسازی، نوسازی، بازسازی، توانمندسازی و روان بخشی" شهری را در بر می گیرد و به مفهوم احیا، تجدید حیات و نوزایی شهری و به عبارت دیگر زنده شدن شهر است.
در بازآفرینی شهری، توسعه شهری به مفهوم رشد کمی عناصر کالبدی شهر برای اسکان جمعیت و ارتقای کیفیت زندگی، در قالب طرح های توسعه شهری رخ خواهد داد.
شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.