به گزارش خبرنگار ایرنا ، «قربانعلی محمدپور» روز سه شنبه در حاشیه بازدید از تالاب صالحیه استان البرز افزود: طی سال های اخیر با توجه به پدیده های خشکسالی، سیل و بارش های نامنظم شاهد تغییرات اقلیمی چشمگیری در سطح کشور بودیم.
وی گفت: تراکم جمعیتی و صنعتی در کنار خشکسالی و کم بارشی تاثیرات مخرب خود را بر محیط زیست کشور داشته و تالاب صالحیه استان البرز هم دستخوش این اتفاق تلخ شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز افزود: برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ،بهره مندی از انرژی های پاک اثر گذار است .
محمدپور تاکید کرد: از آنجا که ایران شرایط اقلیمی مناسبی برای استفاده از انرژی خورشیدی دارد بر همین اساس می توان با بهره گیری از این انرژی از انتشار گازهای گلخانه ای کاست.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: رویکرد اصلی سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری اجرایی شدن سند راهبردها و حفاظت و احیای تالابها است اما تحقق این سند نیازمند تمام بخش های اجرایی است .
محمدپور تاکید کرد : در واقع وضعیت کنونی تالابها عملکرد کل سیستم در مدیریت منابع آبی را نشان میدهد در نتیجه نیازمند اتخاذ تصمیمات فوری و تغییر برخی رویکردها هستیم.
تالاب صالحیه البرز کانون گرد و خاک
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اظهار کرد: بر اساس بررسی ها، اراضی اطراف تالاب صالحیه البرز به عنوان کانون های گرد و خاک شناخته شده که رفع این معضل نیازمند مشارکت جوامع محلی ، تشکل های مردم نهاد و حمایت دستگاههای اجرایی است.
وی افزود: در سال های اخیر آب مورد نیاز تالابها تبدیل به مبحثی عمومی شده و عملیاتی کردن این موضوع و تامین حقآبه تالابها نیازمند سیاستهای کلان است و از بخشینگریها باید خودداری شود.
محمدپور گفت : در عالیترین سطح اداری کشور آئیننامه قانون تالابها، ستاد هماهنگی و مدیریت تالابهای کشور تصویب شده که وزراتخانه های مرتبط عضو آن هستند و برنامههای خوبی پیش بینی شده است.
وی از اقدامات موثر برای احیای تالاب صالحیه به پایش های کمی ، کیفی و اکولوژیک با استفاده از ابزارهای روز اشاره کرد و یادآورشد : پایشها ازمواردی است که در موضوع تالابها دارای اهمیت است ؛ سازمان حفاظت محیط زیست برنامه های متعددی احیای تالاب صالحیه پیش بینی کرده است.