اراک - ایرنا - رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: کشته‌شدگان حوادث رانندگی در جاده‌های این استان از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه قبل، ۱۴ درصد کاهش یافت.

به گزارش ایرنا، سرهنگ روح‌الله آشوری روز سه‌شنبه در نشست خبری، در اراک، افزود: تعداد مجروحان این حوادث نیز در این مدت هفت درصد کاهش یافته است.

وی بیان کرد: سه ضلع ترافیک، انسان، راه و وسیله نقلیه است و در بررسی‌های صورت گرفته، علت وقوع ۷۰ درصد از حوادث جاده‌ای استان مرکزی، انسانی است.

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: در سنواتی طی سال‌های ۸۰، ۸۱ و ۸۲ در کشور سالانه ۲۸ هزار نفر بر اثر حوادث رانندگی در جاده‌های کشور فوت و ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار نفر مصدوم می‌شدند اما این آمار در سال‌های اخیر به ۱۵ هزار نفر کشته رسیده که باز هم آمار بسیار بالایی است.

سرهنگ‌ آشوری اظهار کرد: ۲ نقطه حادثه‌خیز مهم پیچ خانه میران در مسیر اراک - شازند و خمین - قورچی باشی وجود دارد که مربوط به سنوات گذشته است و اصلاح آنها با جدیت دنبال می‌شود.

وی گفت: استان مرکزی یک مسیر خطی حرکتی برای خودروهای شوتی است و این استان یکی از ناامنترین استان‌های کشور برای خودروهای شوتی است.

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی اضافه کرد: سال گذشته ۹ فقره تصادف فوتی به واسطه تردد خودروهای شوتی در این استان رخ داد و این آمار در سال جاری به یک فقره رسیده است.

سرهنگ آشوری عنوان کرد: در پلیس راه استان مرکزی ۴۳۳ دستگاه خودروی شوتی ثبت شکایت سیستمی صورت گرفته و ۳۹۸ دستگاه از خودروهای شوتی ثبت شده در استان‌های دیگر توقیف شده که باید روند قضایی آنها در استان مرکزی طی شود.

وی اظهار کرد: در مجموع پلیس راه استان مرکزی از ابتدای امسال تاکنون ۶۲ دستگاه خودروی شوتی توسط این پلیس توقیف شده است.

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: سرعت‌های بحرانی در جاده‌های استان با جدیت دنبال و خودروهای متخلفین توقیف و نمره منفی برای راننده به ثبت می‌رسد.

سرهنگ آشوری اظهار کرد: اقدامات کم هزینه، زودبازده و با اثربخشی بالا از مهمترین اهداف است و دغدغه پلیس راه استان مرکزی در جاده‌های ساوه، زرندیه، قورچی‌باشی، خمین - الیگودرز، قره‌کهریز، فرمهین - خنجین، خنداب، جاده زیرآب محلات و کنارگذر شمالی است.

وی گفت: عمده‌ترین مشکل در جاده‌های ساوه، نبود جایگاه‌های سوخت، نبود جاذبه سفر و مجتمع‌های رفاهی و استراحتگاه است.

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: اگر این مشکلات حل شود، کاهش چشمگیری از سوانح ترافیکی رخ می‌دهد و هم‌اکنون بیشتر کشته‌شدگان حوادث رانندگی در این مسیرها است.

سرهنگ آشوری عنوان کرد: استان مرکزی یک کریدور و مسیر حرکتی مهم در کشور است که مرکز را به غرب، جنوب غرب و جنوب کشور ارتباط می‌دهد و با هفت استان هم‌مرز است.

وی تصریح کرد: استان مرکزی سومین استان پرتردد کشور از حیث وسایل نقلیه در زمینه بار و مسافر و هفتمین استان در تردد کل وسایل نقلیه است.

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی اضافه کرد: تردد در این استان ۲۸ درصد از نرم کشور بالاتر است.

سرهنگ آشوری اظهار کرد: روزانه ۸۰۰ هزار تردد در محورهای ارتباطی استان مرکزی انجام می‌شود و این آمار در برخی از ایام و مناسبت‌ها به بالای یک میلیون تردد در روز می‌رسد.

وی گفت: ۵۲ درصد از ترددها در جاده‌های استان مرکزی مربوط به پلاک‌های غیربومی است.

طول راه‌های استان مرکزی بالغ بر ۶ هزار ۴۳۱ کیلومتر است و از این تعداد پنج هزار و ۷۰۴ کیلومتر به صورت رفت و برگشت و فاقد جداکننده است.