به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، مهدی الیاسی روز سهشنبه در نشست روسای پارکهای علم و فناوری کشور با بیان اینکه مسأله فعلی ما تکامل است، اظهار داشت: در شرایطی قرار داریم که موفقیتهای ۱۰ سال پیش ما مساول امروز ما است، اینکه زمانی در فرهنگ دانشگاهی دغدغه ما این بود که جز آموزش، فناوری را هم جدی بگیریم اما هم اکنون فناورانی داریم که ابزار ندارد.
وی بیان کرد: بخشی از قانون جهش تولید، تلاش کرده مسائل را حل کند و عمده مشکلات ما نظام تامین مالی است و خود پارکها مشکل تامین مالی دارند.
الیاسی گفت: اعتبار مالیاتی به عنوان ابزاری برای سرمایهگذاری شرکتهاست و امسال پروندههای مالیاتی ۱۴۰۱ با دقت و کیفیت قابل قبول حل شده است به طوریکه ۴۲ شرکت از آن استفاده کردند و تلاش میکنیم اعتبار مالیاتی صد درصد را عملیاتی کنیم.
وی گفت: پارکهای علمی و فناوری به کمک اعتبار مالیاتی میتوانند سرمایهگذاری زیستبوم داشته باشند و تعدادی طرح مصوب نیز در این زمینه داشتیم.
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی ریاست جمهوری افزود: امسال ۱۲۸ پروژه اعتبار مالیاتی طرح تحقیق و توسعه داشتیم و درصدد هستیم به هر کدام از پارکها که با سرمایهگذار به توافق رسیدهاند برای اجرایی شدن طرحهایشان کمک کنیم.
در ادامه این نشست، مشاور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با ذکر خاطرهای از روند تصویب قانون جهش تولید و احداث پارکهای علمی و فناوری گفت: در کشور مشکلات زیادی داریم و نمیتوانیم صبر کنیم مشکلات پارکهای علمی و فناوری و مراکز نوآوری حل شود. کل بودجه پارکها در یک سال ۷۰۰ میلیارد تومان است با این مبلغ چه اقداماتی میتوان انجام داد در حالی که به کمک قانون جهش تولید، بسیاری از مشکلات حل میشود.
اسفندیار اختیاری پیشنهاد کرد عملکرد پارکها بر اساس قانون جهش تولید ارزیابی شود و از روسای پارکها خواست تا بند ب ماده ۱۸ این قانون را به دقت مطالعه کنند چرا که در این قانون به شرکتها اجازه داده شده طرحهای خود را در شورای استان تصویب و سپس زمین دریافت کنند.
به گزارش ایرنا در حاشیه نشست روسای پارکهای علم و فناوری کشور که به میزبانی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در حال برگزاری است، تفاهمنامه همکاری بین شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شرکت سیمان عمران انارک و پارک علم و فناوری استان مرکزی با ظرفیت ۲۰۰ میلیارد تومان به امضا رسید.