تهران- ایرنا- اعتبارنامه جایزه تعالی مرکز حل اختلاف قوه قضاییه با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی توسط رییس سازمان ملی بهره‌وری ایران به رییس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه اهدا شد.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا، در این اعتبارنامه آمده است: با توجه به احراز شرایط لازم حسب نظامنامه اعتبار بخشی جوایز بهره‌وری و تعالی بدین وسیله اعتبار «جایزه الگوی تعالی دادگستری در حوزه حل اختلاف» که توسط مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه برگزار می شود، از تاریخ صدور این گواهینامه به مدت پنج سال تایید می‌شود.

«بدیهی است رعایت تمامی مفاد نظام‌نامه فوق‌الذکر در حین برنامه‌ریزی و اجرای جایزه و کسب امتیازات لازم در ارزیابی سالانه، برای دارندگان این گواهینامه الزامی است».

«علاء‌الدین رفیع‌زاده» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی در این مراسم ضمن تقدیر و تشکر از قوه قضاییه ایران برای پیشگام شدن در افزایش بهره‌وری و تعالی دادگستری در حوزه حل اختلاف گفت: از نهادهایی که بیشترین ارتباط را با ارباب رجوع دارند از جمله بانک‌ها انتظار می‌رود که در این زمینه پیشگام شوند.

وی گفت: در اوایل دهه ۸۰، تابلوهای تبلیغاتی جاده‌ها شاهد تبلیغات بانک‌هایی بود که گواهی‌ بهره‌وری بین‌المللی از خارج دریافت می کردند، خوشبختانه امروز در کشور ساز و کار اعطای جوایز بهره‌وری توسط دولت ایجاد شده است و قوه قضاییه با ورود خود به این بخش، الگویی برای دیگر بخش ها شده است.

رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: حرکت قوه قضاییه در این مسیر بسیار حائز اهمیت است چرا که این دستگاه به دنبال آن است با مدل‌های علمی و به روز به افزایش بهره‌وری در این دستگاه توجه شود ضمن اینکه نباید فراموش کرد دستگاهی که به سازمان ملی بهره‌وری ایران مراجعه کرده است، وزنه بزرگی در کشور است.

وی ابراز امیدواری کرد: تمامی بخش‌ها در کشور ضمن توجه به محتوای مدل و استانداردهای تعریف شده سازمان ملی بهره‌وری برای آنان، از استانداردهای تعیین شده عبور نکنند و در انتخاب ارزیاب‌ها و روش های ارزیابی حساسیت داشته باشند و در نحوه امتیاز دهی به بخش‌های مربوطه نظارت و به نتایج ارزیابی‌ها توجه کنند تا شاهد افزایش بهره‌وری و بهبود خدمات کمی و کیفی دستگاه‌های مختلف در کشور باشیم.

با افزایش بهره‌وری می‌توان از حوادث تلخ جلوگیری کرد

حجت‌الاسلام و المسلمین هادی صادقی رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه نیز در این مراسم گفت: به هر اندازه بتوانیم به سمت کار نظام یافته و استاندارد حرکت کنیم، بهره‌وری بیشتر خواهد شد و امیدوارم این روند در سایر دستگاه‌ها نیز گسترش یابد.

وی با بیان اینکه در گذشته، دستگاه‌های مختلف برای بررسی میزان بهره‌وری و عملکرد خود به موسسات خارجی مراجعه می‌کردند، گفت: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته در کشور امروز این موضوع بومی شده است و معتقدم اگر بهره‌وری در تمام بخش‌ها افزایش یابد دیگر رخدادها اتفاق نخواهد افتاد.

صادقی یادآور شد: در موضوعات فیزیکی به راحتی می‌توان اقداماتی در جهت افزایش بهره‌وری و محاسبه آن انجام داد اما در امور فرهنگی و مخصوصا موضوعاتی همچون شوراهای حل اختلاف تهیه معیار و سنجش ارزیابی بسیار دشوار است.

«میرسامان پیشوایی» رییس سازمان ملی بهره‌وری ایران نیز در این مراسم گفـت: یکی از وظایف تنظیم‌گری دولت اعتبارسنجی است و نظام بهره‌وری با ایجاد رقابت و الگو نمایی در این مسیر گام برمی‌دارد و برای افزایش کمی و کیفی بهره‌وری تلاش شده است تا جوایز به سمت بخشی برده شود.

به گفته وی، در دوره های اخیر روسای قوه قضاییه نگاه مثبتی به مسائل عمومی کشور داشتند و همین نگاه باعث شد تا دادستان های کشور در جهت احقاق حقوق مردم بیش از گذشته ورود و بسیاری از مشکلات را رفع کنند.

وی با بیان اینکه نزدیک به دو سال قبل مرکز حل اختلاف قوه قضاییه خواستار تعیین جایزه ای در فرایند اعتبار بخشی جوایز شد، اظهار داشت: هشت ماه زمان برد تا این جایزه تدوین شود و پس از آن به مدت یک سال گواهی یکساله صادر شد و پس از اعتبار سنجی مجدد، طبق مقررات، در بار دوم گواهی پنج ساله اعطا خواهد شد که امروز این اتفاق رقم خورد.

پیشوایی گفت: خوشحالیم که در این حرکت داوطلبانه از سوی قوه قضاییه نقش داشته ایم و توانسته ایم نماد کیفیت، بهره‌وری و تعالی را در مرکز حل اختلاف ایجاد کنیم و امیدوارم شاهد حرکتی در بهره وری روزافزون شوراهای حل اختلاف باشیم.

وی افزود: بخش های مختلف حاکمیتی نیز خواسته های مشابهی داشته اند که در حال تدوین آنها هستیم و تاکنون هفت جایزه ایجاد شده و یکی از جوایز نیز ابطال شده است و برنامه تهیه جایزه برای وزارت بهداشت در بحث غذای بیمارستانی و وزارت آموزش و پرورش در بحث مدارس در حال تدوین است.