به گزارش ایرنا، "حامد ترابی" بازیگر و کارگردان با ۲۳ سال سابقه در حوزه تئاتر کشور و مربی تئاتر کودک و نوجوان که با اثر "همه ما یه قلب داریم" در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودکان و نوجوانان حضور یافته است به سوالات خبرنگار ایرنا پاسخ داد.
ایرنا: در رابطه با اثری که با آن در جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان حضور یافته اید، توضیح بفرمایید.
مضمون این نمایش راجع به مهربانی، همدلی و قدرشناسی است که پدر و پسری در منزل هستند و پسر قصد دارد برای شب تولد مادرش هدیه بزرگ بخرد و پدر او را با داستانی آشنا میکند که هدیه بزرگ میتواند مهربانی و قدرشناسی باشد.
ایرنا: جشنواره امسال را نسبت به دوره های قبل چگونه ارزیابی می کنید، نقاط ضعف و قوتی که دیدید را بیان کنید؟
جشنواره امسال به همت شهرداری همدان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برگزار شده و خیلی پرشورتر و پرهیجان تر از دوره گذشته است و هر چقدر که مسوولان دستگاه های اجرایی پای کار بیایند به طور قطع اتفاقات مناسبی برای جشنواره میافتد، زیرا فضای شهری که از سوی شهرداری در اختیار جشنواره قرار داده شده شور و هیجان بیشتری به جشنواره بخشیده است و مطمئنا جشنواره هر سال نسبت به سال قبل باید بالنده تر و پاینده تر باشد و این خاصیت جشنواره ای است که به بیست و نهمین سال خود رسیده است.
ایرنا: نظرتان را در مورد آثار راه یافته به این جشنواره بیان کنید، کم و کیف نمایش های این دوره را چطور دیده اید؟
آثار خوب و قابل قبولی به جشنواره راه یافته است، البته سلیقه در هنر تاثیر دارد و گروه داوری جشنواره همه متخصص هستند، با دقت نظر زیادی آثار را انتخاب کردند و مطمئنا از نظر کمی و کیفی جزو برترین آثار بودند و شرایط بهتری داشتند که به جشنواره راه یافتند.
ایرنا: انتظار شما به عنوان فعال عرصه تئاتر از عوامل برگزاری جشنواره تئاتر کودکان و نوجوان چیست؟
با توجه به اینکه جشنواره تئاتر کودک بستری برای هنرمندان فراهم میکند تا بتوانند آثار خود را ارائه دهند و تلاش و زحمت کشیدند تا به این نقطه برسند، تلاش آنها به حضور در جشنواره ختم نشود و دستگاهای اجرایی مرتبط بعد از جشنواره حمایت کنند تا دستاندرکاران تئاتر و هنرپیشه ها بتوانند بعد از جشنواره نیز در شهرهای مختلف خارج و داخل استان اجرا داشته باشند و نیز حمایت معنوی و مالی شوند و حمایت تنها به برگزاری جشنواره ختم نشود.
ایرنا: برگزاری این رخداد تا چه حد به افزایش مخاطب در زمینه تئاتر کودک و نوجوان کمک می کند؟
برگزاری جشنواره در افزایش مخاطب تاثیر فوق العاده ای دارد، این جشنواره برای نگاه مخاطب تاثیرگذار است، سلیقه های مختلفی از سراسر کشور و جهان آثار خود را به نمایش میگذارند و مخاطب و هنرمندان با این اتفاقات آشنا میشود و تبادل فرهنگی اتفاق می افتد.
ایرنا: انتظارتان را مشخصا از مسوولان برای اعتلای هنر تئاتر بیان کنید؟
به گزارش ایرنا؛ «رضا بابک»؛ «سیدجواد هاشمی»، «فریبا دلیری»، «گیتی قاسمی» و «الیکا عبدالرزاقی» داوری بخش مسابقه تئاتر کودک و «علیرضا استادی»، «بهرام شاهمحمدلو»، «مجتبی مهدی»، «مونا فرجاد» و «محمدجواد کبودرآهنگی» داوری بخش مسابقه تئاتر نوجوان جشنواره بیست و نهم را بر عهده دارند.
بیستونهمین «جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به دبیری «امیر مشهدیعباس» توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت همدلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان در حال برگزاری است.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیانهای اصیل خانواده و ارتباط نسلها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیتپذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثار نمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثرگذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیستونهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.