به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، عصر امروز (سهشنبه) میزبان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان بود.
سیدضیا هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی معاون اول رئیسجمهور، حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی، سعید حبیبا رئیس سازمان امور دانشجویان و شماری از استادان و شخصیتهای دانشگاهی در این مراسم حضور داشتند.
سرپرست دانشگاه تهران در این آیین مهمترین موضوع در حوزه فداکاری و ایثارگری تأثیرگذاری اجتماعی افراد و جوانان را نسبت به آینده کشور دانست و گفت: برگزیدگان آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران اثر بخشی خود را باید در جامعه به منصه ظهور برسانند تا فرهنگ سازی شود.
حسین حسینی افزود: جهاد دانشگاهی در چهار دهه گذشته علاوه بر اینکه در عرصه علم و فناوری حضور موثری در کشور داشته در عرصه فرهنگ هم موفق ظاهر شده است. از دهه ۶٠ جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران حضور پررنگ در عرصه فرهنگی داشته است و امروز شاهد سیزدهمین دوره اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان هستیم.
سرپرست دانشگاه تهران اظهار داشت: برگزیدگان این آیین باید اثر بخشی خود را در جامعه به منصه ظهور برسانند. در حوزه فداکاری و ایثارگری مهم است تأثیرگذاری اجتماعی افراد و جوانان به آینده کشور است و انتظار می رود با طرح چنین شعاری و فرهنگ سازی آن شاهد اثر گذاری فرهنگی و اجتماعی برگزیدگان باشیم.
همچنین مسعود پزشکیان در پیامی به این آیین بیان کرد: فداکاری و ایثار از باشکوه ترین فضائل و مظاهر انسانیت است که تنها انسانهای بزرگ از خود گذشته و رها شده از خود خواهیها به آن نایل میشوند. گذشتن از «خود» و مقدم داشتن دیگری برخوده شاه کلید نیل به آن عظمت و شکوه انسانی است که پیشران حرکت جامعه و انسانها به سمت سعادت و تعالی بوده است. برگ های زرین کتاب سترگ تاریخ، آیینه تمام نمای این شکوه و عظمت از خود گذشتن» و «فداکاری است.
وی افزود: صفحات تاریخ ایران عزیز ما به خصوص در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مشحون از جلوه های تاب و بی بدیل مجاهدت و رشادت است. جوانان برومند ما برای حرکت در مسیر استقلال، آزادی و آزادگی، نفیس ترین دارایی خود را که جان عزیزشان است در طبق اخلاص گذاشتند تا برای ملت خویش عزت و سرافرازی به ارمغان آورند.
پزشکیان ادامه داد: این آیین فرصتی برای نشان دادن الگوهایی است که برای رسیدن به مقاصد عالی انسانی، به آن نیاز داریم. بی تردید پاسداشت و تجلیل این میراث و سرمایه فرهنگی پرافتخار، از مهم ترین اولویت ها در حوزه هویت و فرهنگ است.
به همین منظور برگزاری آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران»، گامی ارزنده برای ارتقا و شکوفایی و بالندگی فرهنگی است. اینجانب بر خود لازم میدانم از جهاد دانشگاهی و تمام وزارت خانه ها، سازمانها و دست اندر کاران برگزاری سیزدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری با دانشجویان ایران، تقدیر و تشکر کرده و توفیق روزافزون همگان را در تبیین و ترویج و نشر عظمت و شکوه ایثار و فداکاری از خداوند سبحان مسألت میکنم.
عملیات طوفان الاقصی؛ تغییر روایت جهان علیه رژیم صهیونیستی
خالد قدومی نیز در این مراسم گفت: در شرایط کنونی، غزه و فلسطین و منطقه و جهان از ٧ اکتبر سال گذشته تغییر کرده و این تغییر در اندیشه مقاومت در مواجه با استکبار و ظلم آغاز شد.
نماینده جنبش حماس معتقد است: وظیفه ما در رسانه ها بیان حقایق میدانی در فلسطین علیه رژیم صهیونیستی است؛ زیرا آینده فلسطین را فلسطینی ها تعیین می کنند. شعار فلسطینی ها ایمان و اعتقاد و آزادی است و جنایتکاران رژیم غاصب بدانند که به دلیل ظلم و جنایات عمرش به پایان رسیده است
در این دوره از این آیین ۴۱ فرد و گروه حائز دریافت تندیس فداکاری شدهاند که شامل ۳۳ دانشجو و گروه دانشجویی و ۸ غیر دانشجو هستند. از این تعداد ۲۵ برگزیده از دانشگاه دولتی، ۸ برگزیده از دانشگاه آزاد، ۹ برگزیده رشته پزشکی، ۷ تهرانی و ۲۶ شهرستانی هستند و از ۲۵ دانشجوی فداکار ۱۶ نفر مرد و هفت نفر زن هستند که دو شهیده فداکار نیز با رأی کمیته مصداق فداکاری تشخیص داده شدهاند و هشت گروه فداکار دانشجویی نیز معرفی میشوند. همچنین بین غیر دانشجوها نیز یک زن و ۶ مرد و یک آقا که جانش را در اقدام فداکارانه از دست داده معرفی می شود.