ساری- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان این‌که شعار سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان «توسعه تئاتر با مشارکت و همدلی هنرمندان» است، گفت: جشنواره تئاتر مازندران امسال با مشارکت هنرمندان و گروه‌های هنری سراسر استان از پویایی مناسبی برخوردار است و به برگزاری یک رویداد تئاتری با کیفیت در روزهای آتی امیدوار هستیم.

به گزارش ایرنا، احسان آهنگر امروز -سه‌شنبه- در نشست خبری سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران اظهار کرد: جشنواره استانی تئاتر بزرگ‌ترین و معتبرترین ویترین عرضه تولیدات نمایشی استان است که بین هنرمندان و مخاطبان تئاتر از جایگاه بالایی برخوردار است.

وی با بیان این‌که جشنواره تئاتر فرصتی برای تماشای آثار برتر نمایش استان است، افزود: این رویداد اهداف بسیار ارزشمندی در حوزه فرهنگ و هنر و جامعه را دنبال می‌کند و ما به عنوان خدمتگزاران اصحاب فرهنگ و هنر پیگیر بسترسازی برای تحقق این اهداف هستیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: شعار سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان «توسعه تئاتر با مشارکت و همدلی» هنرمندان است. همان‌طور که شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب «جهش تولید با مشارکت مردم» تعیین شد، تولید آثار هنری هم یکی از همین مقولات است که با مشارکت و نقش‌آفرینی هنرمندان محقق می‌شود.

استمرار برنامه‌ریزی برای حمایت از تئاتر

آهنگر تصریح کرد: البته توسعه تئاتر با یک برنامه در سال اتفاق نمی‌افتد. لذا باید در طول سال بیشتر به آن بپردازیم تا به جایگاه مدنظر تئاتر در جامعه برسیم. از جمله اقداماتی که باید انجام شود ساماندهی گروه‌ها، پشتیبانی از گروه‌ها، ارتقای رویدادهای نمایشی، افزایش کمی و کیفی توان نمایشی استان باید در طول سال مورد توجه ما باشد.

این مسئول خاطرنشان کرد: اتفاق خوبی که امسال در این مسیر افتاد طرح «رویش» بود که با همکاری انجمن هنرهای نمایشی برگزار شد. با گام‌هایی که برداشته شد هم از نظر محتوایی و هم کمی بخشی از الزامات را انجام دادیم. اما گروه‌های تئاتر نیازمند حمایت‌های بیشتری هستند و امیدواریم امسال بتوانیم گام‌های بیشتری برداریم.

آهنگر با اشاره به اهمیت تولید آثار نمایشی با کیفیت در جامعه و ضرورت بالا بودن کیفیت آثار اجرا شده در جشنواره‌ها خاطرنشان کرد: توصیه ما به دبیر جشنواره این بود که کیفیت آثار از نظر محتوا مطلوب و ارزشمند باشد تا هم سیاست‌های جشنواره تئاتر فجر هم در آن دیده شود و به مراحل کشوری راه یابند و هم مفاهیم ارزشمند اجتماعی در آن مطرح شود.

وی به چالش‌های مالی برگزاری رویدادهای فرهنگی اشاره کرد و افزود؛ البته برگزاری جشنواره تئاتر با توجه به مشکلات اعتباری بسیار سخت است. اما محکم ایستاده‌ایم تا پرچم هنر در استان برافراشته بماند. چون هنر نقش مهمی در ترویج مفاهیم و تقویت انسجام فرهنگی دارد و نمی‌توان آن را به دلیل کمبود اعتبار نادیده گرفت.

کیفیت بالای آثار بخش نهایی

دبیر سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران هم در این نشست گفت: در مهلت دریافت آثار ۲۶ اثر به دبیرخانه معرفی شد که ۲ اثر پیش از بازبینی و یک اثر هم در روزهای بازبینی آثار از ادامه حضور انصراف دادند و هیئت انتخاب پس از بازبینی ۲۳ اثر باقیمانده، ۱۳ اثر شامل ۹ نمایش صحنه‌ای و چهار نمایش خابانی را شایسته حضور در مرحله نهایی جشنواره دانست.

هادی اصغری افزود: به عنوان دبیر جشنواره همراه با هیئت انتخاب در مرحله بازبینی حضور داشتم و همه آثار را دیدم. کیفیت آثار قابل توجه است و امسال در جشنواره شاهد آثار نمایشی باکیفیتی از تولیدات هنرمندان خواهیم بود. از داوران مرحله بازبینی هم درخواست کردیم که با نگاهی دقیق ارزیابی آثار را انجام دهند و داوران محترم نیز صرفا بر اساس معیارهای فنی آثار برگزیده را انتخاب کردند.

ساماندهی حضور اهالی رسانه و تماشاگران

وی درباره برنامه‌ریزی برای پوشش رسانه‌ای مناسب این رویداد خاطرنشان کرد: امسال با همکاری صدا و سیمای مازندران غرفه رادیو در محل برگزاری جشنواره مستقر می‌شود و پخش زنده خواهد داشت. همچنین برای اهالی رسانه‌های استان نیز تمهیدات ویژه‌ای اندیشیده شده تا برای حضور در محل برگزاری جشنواره و تماشای نمایش‌ها مشکلی نداشته باشند.

دبیر سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران از برنامه‌ریزی برای ساماندهی حضور تماشاگران در سالن گفت: در دوره‌های گذشته همواره انتقادهایی از نحوه ورود به سالن‌ها مطرح می‌شد. با استفاده از تجارب دوره‌های گذشته امسال تلاش شده است که از بروز مشکلات و گلایه‌های اینچنینی پیشگیری شود. در درجه نخست از کارگردانان خواستیم تعداد محدودی مهمان دعوت کنند. برای اهالی رسانه هم کارت‌هایی طراحی شده تا امکان حضور آسان در سالن را داشته باشند. برای مخاطبان تئاتر هم پیش‌بینی‌هایی انجام شد که پخش زنده نمایش‌ها در لابی مجتمع یکی از این برنامه‌های پیش‌بینی شده است.

اصغری درباره ترکیب داوران مرحله نهایی جشنواره گفت: هیئت داوران این دوره از وزن فنی و تجربه بسیار بالایی برخوردار است. دکتر قطب‌الدین صادقی سال‌ها داوری جشنواره فجر را انجام داده است. کوروش نریمانی از چهره‌های شاخص تئاتر و داوری جشنواره‌های تئاتر است. نادر برهانی‌مرند هم پیشینه دبیری و داوری جشنواره فجر را دارد. این گروه داوری برای جشنواره تئاتر مازندران قطعا بر کیفیت و وزن این رویداد و انتخاب آثار شاخص برای معرفی به دبیرخانه جشنواره منطقه‌ای فجر کمک می‌کند.

کم‌توجهی دستگاه‌های اجرایی نسبت به فرهنگ و هنر

دبیر سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران به مشکلات مالی برگزاری این رویداد و سایر رویدادهای هنری اشاره کرد و با انتقاد از بی‌توجهی برخی دستگاه‌های اجرایی از جمله مدیریت شهری مرکز استان به دلیل عمل نکردن به وعده‌ها، تصریح کرد: متاسفانه هنر و فرهنگ در جامعه ما غریب است.

اصغری ادامه داد: رایزنی‌هایی با برخی مسئولان مرکز استان داشتیم که در آن رایزنی‌ها با آغوشی باز تعهداتی مانند چاپ بنر و واگذاری بیلبورد و استند شهری دادند، اما به هیچ کدام از این وعده‌ها عمل نکردند. در صورتی که ما از مدت‌ها پیش هماهنگی کردیم تا این اتفاقات بیفتد.

وی افزود: تامین زیرساخت‌ها وظیفه دستگاه‌های اجرایی است. ما از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار ساختن سالن و حمایت مالی برای برگزاری این قبیل رویدادها نداریم. اما از استانداری و به ویژه شهرداری‌ها انتظار داریم که مسئولیت و وظیفه فرهنگی خود را به درستی بشناسند. در سایر دستگاه‌های اجرایی استان هم چنین نگرشی دیده نمی‌شود. بر همین اساس است که هیچ کدام از سالن‌های همایش ادارات برای اجرای تئاتر و برنامه‌های فرهنگی و هنری مطلوب نیستند.

همراهی بخش خصوصی با دبیرخانه جشنواره

این هنرمند از همراهی برخی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی با جشنواره تئاتر مازندران خبر داد و گفت: هرچند برخی دستگاه‌ها نسبت به جشنواره بی‌توجه بودند و بی‌مهری کردند، اما اتفاق خوبی هم افتاد که همراهی بخش خصوصی با این جشنواره است.

اصغری افزود: با رایزنی‌ها و استقبال برخی فعالان اقتصادی توانستیم بخش خصوصی را وارد کار کنیم. افرادی که هیچ وظیفه اداری در این زمینه نداشتند، اما وقتی درخواست‌مان را مطرح کردیم با استقبال گرم و همراهی پررنگ‌شان مواجه شدیم و حتی اعلام کردند که حاضرند از نمایش‌های برگزیده حمایت کنند.

دبیر سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران گفت: شاید مطرح کردن نام حامیان مالی در نشست‌های خبری این قبیل برنامه‌ها مرسوم نباشد. اما بر خود لازم می‌دانم که از این مجموعه فرش مسلمی، مجتمع پذیرایی آدینه و مرغ ساوانا که کنارمان ایستادند قدردانی کنم. شهرداری ساری حاضر نشد که بیلبورد و استند در اختیار جشنواره بگذارد، اما مجموعه فرش مسلمی اعلام کرد ۱۰ بیلبورد تبلیغاتی تحت اجاره‌اش در ساری را برای نصب بنرهای جشنواره در اختیار دبیرخانه می‌گذارد.

وی اظهار کرد: امیدواریم که با همراهی هنرمندان، اهالی رسانه و هنردوستان امسال شاهد جشنواره‌ای پرشور و با کیفیت باشیم که برگزیدگان آن به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا کنند.

به گزارش ایرنا، در پایان این نشست خبری پوستر سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران که مهرناز مشرفی گرافیست مازندرانی طراحی آن را به عهده داشت رونمایی شد.

امسال ۲۳ اثر صحنه‌ای و خیابانی از ۱۲ شهرستان ساری، نکا، بابل، قائمشهر، گلوگاه، بابلسر، آمل، محمودآباد، نوشهر، چالوس، تنکابن و رامسر برای شرکت در سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران به دبیرخانه این رویداد معرفی شدند که با نظر هیئت انتخاب متشکل از داریوش شافی، نادیا فرجی و ندا حبیبی، ۱۳ نمایش از ۱۰ شهرستان شامل ۹ اثر صحنه‌ای و چهار نمایش خیابانی به مرحله نهایی جشنواره راه یافتند.

سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان مازندران به دبیری هادی اصغری از ۱۷ تا ۲۰ آبان در۲ بخش صحنه‌ای و خیابانی برگزار می‌شود.