کرمان - ایرنا - طی آیینی با حضور جمعی از مسئولان، روستای کهن‌سیاه سیرجان امروز (سه شنبه) به‌عنوان روستای برگزیده جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب کشور معرفی شد.

به گزارش ایرنا، کهن‌سیاه، نام روستایی از توابع شهر بلورد در شهرستان سیرجان و محل اتراق ایل بچاقچی بزرگترین ایل استان کرمان است.

روستای "کهن‌سیاه" شهرستان سیرجان با معرفی و حضور عشایر ایل بچاقچی و روستای "قنات‌ملک" رابر در دهمین جشنواره ملی روستاها و عشایر دوستدار کتاب، به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور در سال ۱۴۰۳ انتخاب و معرفی شدند.

بخش عشایری جشنواره دهم به برنامه های ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در چادرهای عشایری بزرگ ترین ایل استان کرمان ایل بچاقچی می‌پردازد، از برنامه‌های شاخص ایل بچاقچی در جشنواره می‌توان به برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی، برگزاری آیین و مراسمات مرسوم ایل، قصه و افسانه‌گویی، نامگذاری کوه میخ سفید یکی از کوه های مشهور و مرتفع روستای کهن سیاه به نام کوه کتاب (محل اتراق عشایر ایل بچاقچی)، آبشخورهای کتابی و مولفین، پرکردن اوقات فراغت کودکان و زنان ایل با کتاب خوانی، تجهیز کتاب پلاس (سیاه چادری که به کتابخانه تبدیل شده) و خواهرخواندگی ایل بچاقچی و روستای نصرت آباد اشاره کرد.

ثمره برنامه های فرهنگی ارتقای سطح کتابخوانی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این آیین با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی و نقش آن در جامعه گفت: افزایش سرانه مطالعه یکی از برجسته ترین راه های شناخت ارتقاء فرهنگ در هر جامعه محسوب می شود و جامعه ای که مردم آن گرایش بیشتری به سمت کتاب و کتابخوانی داشته و ازسطح معلومات بیشتری برخوردار باشند، از سطح فرهنگ بالاتری برخوردار خواهند بود.
محسن روحی افزود: توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه امری مهم و ضروری است که دهیاران نقش مهمی در ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاها ایفا می‌کنند و می‌توانند در راستای تشویق و ترغیب دانش آموزان در روستاها تلاش کنند.

وی تصریح کرد: دهیاران، اعضای شورای اسلامی روستا، بخشداران، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، کتابخانه ها، مدارس، و سایر نهادهای فرهنگی و تشکل‌های مردمی در امر ترویج فرهنگ کتاب خوانی در روستاها در ترویج کتابخوانی اهمیت زیادی دارند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان اظهار داشت: ثمره این قبیل برنامه‌های فرهنگی، ارتقای سطح کتاب خوانی و افزایش سرانه مطالعه در جای جای استان پهناورمان باشد

وی با تبریک به مردم فرهنگ دوست شهرستان‌های سیرجان و رابر و اهالی روستاهای کهن سیاه و قنات ملک برای کسب این افتخار ملی خاطر نشان کرد: احیای هویت روستایی و عشایری و سرعت بخشیدن به نهضت توانمند سازی فرهنگی روستاییان و عشایر از اهداف ارزشمند این برنامه فرهنگی ماندگار است و لازم است با همکاری مسولین و همراهی مردم فعالیت ها و برنامه های مرتبط با کتاب و کتابخوانی به خوبی پی گیری شود.
امام جمعه شهرستان سیرجان با تاکید بر اینکه مردم و جوانان روستا باید با جدیت این فرایند را دنبال و این عنوان پرافتخار کشوری را برای خود حفظ کنند گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی مستلزم فراهم ساختن زیرساخت ها و امکانات لازم برای کتابخوانی است که باید توجه ویژه‌ای به این مهم شود.
حجت‌الاسلام عباس مسلمی‌زاده افزود : چندین سال است که جشنواره ملی روستا و عشایر دوستدار کتاب در سطح کشور برگزار می‌شود و این یک اقدام فرهنگی مناسب و فاخر است که نقش موثری در ترویج فرهنگ مطالعه دارد.

فرماندار سیرجان هم گفت : ما به دنبال یک جامعه آگاه هستیم و یکی از راه‌های ایجاد فضای فرهنگی در روستاها برای ذخیره کتاب و استفاده روستاییان است که در این راستا ارگان‌های فرهنگی می‌توانند کمک کنند و دهیاران با ایجاد بسترسازی و ایجاد فضا در روستا از فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را ببرند.
علی یعقوبی پور افزود: مطالعه کتاب و کتابخوانی سبب آگاهی و شناخت در جامعه می شود و همین امر توسعه و پیشرفت جامعه روستایی و عشایری را در پی دارد و امیدواریم سیرجان در آینده به‌عنوان کاندید و برگزیده جشنواره پایتخت کتاب ایران انتخاب شود، زیرا زمینه و ظرفیت کارهای گروهی به‌ویژه در حوزه فرهنگی در شهرستان سیرجان فراهم است.

این مراسم با برنامه های متنوع فرهنگی و هنری در محل گهر پارک سیرجان برگزار و از فعالان بخش فرهنگی در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی روستای کهن سیاه تجلیل شد.

استان کرمان در چهار دوره متوالی در این جشنواره حائز رتبه کشوری شده که در هفتمین دوره این جشنواره، روستای محمدآباد ساقی از شهرستان انار به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور معرفی و تقدیر شد و در دوره هشتم در سال ۱۴۰۱ نیز روستای دهبکری از شهرستان بم و در نهمین دوره جشنواره در سال ۱۴۰۲ روستای نصرت آباد سیرجان به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور معرفی شدند.