تهران بزرگ - ایرنا - رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به تجربیات موفق مدیریت بحران تهران، این مجموعه را به عنوان الگویی برای همه کشور دانست و گفت: ۲۰ سال در این مجموعه تجربه‌اندوزی شده و هر روز روند بهتری را دنبال می‌کند.

به گزارش ایرنا از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، حسین ساجدی‌نیا روز سه‌شنبه در جریان بازدید از مرکز عملیات اضطراری شهر تهران افزود: در موقعیت‌های مختلف اینجا حاضر شده‌ام، مجموعه نسبت به قبل جهش بسیار خوبی داشته است و با این روحیه جهادی کار را خیلی خوب پیش برده‌اید.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: این مجموعه در بخش صف و میدان خوب پیش رفته و می‌توان آن را به عنوان الگویی برای کل کشور در نظر گرفت. اقدامات علمی، تشکیل کارگروه‌های اثرگذار و تمرین‌های موفق به عنوان بخشی از این اقدامات است. البته توجه به تمرین مشترک با دیگر استان‌ها و تشکیل کارگروه‌های مقطعی برای اثرگذاری بیشتر از الزامات در این گونه فعالیت‌ها به شمار می‌رود.

وی افزود: تمرین‌ها باید بر مبنای سناریوهای واقعی برگزار شود و برای هم‌افزایی بیشتر باید از تجربیات مشترک استفاده کرد.

مدیریت واحد حلقه مفقوده مدیریت بحران

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به سرعت تحولات در دنیای امروز بر مسئولیت تاریخی در زمینه افزایش توانایی مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: توجه به موضوع ایمنی در کنار آمادگی‌های عملیاتی تکلیف اصلی ماست. اسناد بالادستی نیز بر این نکات تاکید کرده و امیدواریم با هم‌افزایی بتوانیم هماهنگی در این زمینه را افزایش دهیم.

علی نصیری از مدیریت واحد به عنوان حلقه مفقوده مدیریت بحران نام برد و با اشاره به الزامات این مدیریت واحد به بررسی مخاطرات عمده شهر تهران پرداخت و اظهار کرد: تهران در معرض ۱۴ اولویت‌ مانند سیل، زلزله، آلودگی هوا، طوفان، خشکسالی، زمین‌لغزش، حریق و حوادث مواد خطرناک، بیماری‌های فراگیر انسانی، تهدیدات سایبری، تجمعات انبوه به عنوان بخشی از این مخاطرات قرار دارد.

تدوین و ابلاغ برنامه ایمنی کالبدی شهر تهران در قالب ۱۵۸ اقدام و ۲۵خط تلاش و بررسی ابنیه فنی و بزرگراهی، شریان‌های حیاتی، بافت فرسوده و ناپایدار، ایمن‌سازی گودهای رها شده، ارزیابی ایمنی یکپارچه ۳۰۷۱ ساختمان مهم و بلندمرتبه، وضعیت عملیات بهسازی در پل‌های اولویت‌دار، بودجه ایمنی ‌کالبدی، ارزیابی لرزه‌ای بیمارستان‌ها، توسعه شبکه شتاب‌نگاری لرزه‌ای، سامانه هشدار سریع، ارتقای تاب‌آوری لرزه‌ای کلانشهر تهران از طریق مقاوم‌سازی لرزه‌ای ساختمان‌ها و شریان‌های حیاتی، تکمیل ساخت و ارتقای پایگاه‌های پشتیبانی، دبیرخانه HSE، نظام‌نامه HSE، پدافند غیرعامل، موضوعات مربوط به آمادگی و عملیات، آموزش، پویش آموزش همگانی و نیروهای دوام موضوعات دیگری بود که درباره میزان پیشرفت آنها گزارشی ارائه شد.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور از سامانه‌های بکار رفته در بخش EOC سازمان و از تجهیزات و ماشین‌آلات مدیریت بحران تهران بازدید و با طرح‌ها و برنامه‌های این سازمان در بخش‌های مختلف پیشگیری، آمادگی، آموزش، پدافند غیر عامل و سلامت، ایمنی و محیط‌زیست آشنا شد.