زنجان - ایرنا - نماینده سازمان توسعه همکاری‌های بین‌المللی روسیه(NCC) در ایران گفت: روسیه و ایران از مزیت‌ها و ویژگی‌های بسیار فوق‌العاده‌ای به ویژه در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی و گردشگری برخوردار هستند و باید از این ظرفیت‌ها برای توسعه روابط خود استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا،یاور منصوری روز سه شنبه در نشست امضای تفاهم نامه جهت توسعه و تقویت بیشتر همکاری‌های اقتصادی و تجاری و تدوین راهکارهای عملیاتی بین تجار استان زنجان و روسیه در محل اتاق بازرگانی زنجان، با اشاره به ظرفیت‌های بازار روسیه جهت عرضه محصولات ایرانی به ویژه در حوزه کشاورزی، صنایع غذایی و محصولات صنعتی، افزود: برندهای بسیار زیادی بازار روسیه را به دلیل مواجهه با تحریم‌های شدید ترک کرده‌اند و این فرصت بسیار خوب در حال حاضر ایجاد شده است که تجار ایرانی محصولات خود را در بازار بزرگ روسیه عرضه کنند.

وی افزود: با توجه به ویژگی‌هایی که مردم روسیه دارند، بیشتر علاقه‌مند هستند با تاجران و فروشندگان به صورت رو در رو گفتگو و مذاکره کنند تا محصولات مورد نظر خود را با درک و شناخت بهتری تهیه نمایند.

نماینده سازمان توسعه همکاری‌های بین‌المللی روسیه(NCC) در ایران با اشاره به ویژگی ها و ظرفیتهای مشترک روسیه و ایران در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی و گردشگری، گفت: یک ویژگی نامطلوب مشترک بین ایران و روسیه، بهره‌برداری نداشتن از رسانه است به عبارتی این ۲ کشور در معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها و نیازهای خود به هیچ عنوان تاکنون نتوانسته‌اند رسانه را در خدمت خود و اقتصاد درآورند.

منصوری با بیان اینکه NCC از سال ۲۰۱۴ به دستور رییس جمهور وقت پایه‌گذاری شد و گردانندگان آن هم، دستگاه‌های بسیار مهمی از جمله وزارت راه آهن، سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگانی روسیه هستند، اظهار داشت: جنوب غرب مسکو در حال توسعه است و به موجب همین تفاهمنامه همکاری، راهنمایی‌های خوبی از طریق کارشناسان NCC در اختیار تجار و سرمایه‌گذاران استان زنجان قرار داده خواهد شد که در کدام نقطه روسیه برای تاسیس واحدهای تولیدی اقدام کنند و با فرایندی مطلوب و بدون ریسک اهداف توسعه‌ای خود را محقق کنند.

تفاهمنامه‌های همکاری مسیر صحیح تجارت و داد و ستد را هموار می کند

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان نیز در این نشست به اهمیت و بزرگی بازار روسیه اشاره کرد و گفت: برای ما مهم است که نه‌تنها نیازهای بازار روسیه را شناسایی و بر اساس ظرفیت‌های تولید استان، درصدد تامین آنها باشیم بلکه تقویت مراودات تجاری به ویژه در خصوص کالاهایی که امروز به بازار روسیه صادر می‌کنیم را نیز جدی بگیریم.

صمد یوسفی‌ اصل همچنین به اقدامات و برنامه‌ریزی‌های سازمان‌یافته در فعالیت‌های اقتصادی اشاره کرد و افزود: تفاهمنامه‌های همکاری مسیر صحیح تجارت و داد و ستد را هموار و دقت و سرعت در همکاری‌های عملیاتی را ارتقا می‌بخشد و این پیوند همکاری اتاق بازرگانی زنجان با سازمان NCC که اعضای آن را افراد دولتی و خصوصی مهم روسیه تشکیل می‌دهند بدون تردید فواید و مزیت‌هایی را برای تجار فراهم خواهد کرد.

رییس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به توانمندی‌های تولید و خدمات استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شمش روی زنجان به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده این محصول در کشور، ماهی قزل‌آلای شهرستان ماهنشان که مورد استقبال بسیار خوب مردم روسیه است و محصولات شوینده و برخی قطعات الکترونیکی به بازار روسیه صادر می‌شود.

در پایان این نشست، تفاهمنامه همکاری میان اتاق بازرگانی زنجان و سازمان همکاری‌های توسعه‌ای بین‌المللی روسیه(NCC) امضا شد.