تهران - ایرنا - رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: عظمت جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس و دوران کرونا فراموش شدنی نیست زیرا ایثار، تلاش، زیبایی و مجاهدتی که این جامعه به نمایش گذاشتند را مشاهده کردیم.

به گزارش ایرنا، محمدباقر قالیباف روز سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ در نشست اعضای شورای عالی نظام پرستاری کشور که در آستانه فرا رسیدن ۱۷ آبان سالروز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار در سالن شهید مدرس ساختمان مشروطه مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با تبریک فرارسیدن روز ولادت حضرت زینب(س) به پرستاران کشور افزود: این روز به عنوان نماد تحمل، صبر، شجاعت، تدبیر و خرمندی بسیار آگاهانه و خلاقانه به عنوان روز پرستار انتخاب شده است و از همینجاست که همه مسئولان باید منزلت پرستاران را حفظ کنیم.

وی با اشاره به نقش جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس و کرونا اظهار داشت: خدمات جامعه پزشکی در این دو مقطع فراموش شدنی نیست؛ ایثار، تلاش، زیبایی و مجاهدتی که این جامعه به نمایش گذاشتند را مشاهده کردیم و نباید آنها را فراموش کنیم و باید قدردان آنها باشیم. همه مکلفیم و وظیفه داریم که در سطح مسئولیت خود به جایگاه و منزلت پرستاران توجه کنیم و به بهترین شکل متناسب با امکانات موجود با تدبیر و خلاقیت و درایت استفاده کنیم.

قالیباف با اشاره به تدوین برنامه هفتم پیشرفت در مجلس یازدهم تاکید کرد: در مجلس شورای اسلامی تلاش کردیم که بر اساسی سیاست‌های ابلاغی رهبری، برنامه هفتم را تنظیم کنیم. مدعی نیستیم که برنامه هفتم بدون اشکال است، اشکالاتی دارد و این آمادگی را نیز داریم که هر زمان که لازم بود آن را اصلاح کنیم و از طرف دیگر هم دولت و هم مجلس مصمم هستیم که آن را اجرایی کنیم. وقتی از وفاق حرف می‌زنیم منظور این است که همدلی و همکاری باید منجر به هم افزایی شود و این هم افزایی باید ارزش افزوده‌ای برای ذینفعان داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه امنیت و سلامت دو رکن مهمی است که در اولویت کشور و تردیدی در آن نیست، اظهار داشت: فکر می‌کنم در فصل ۱۴ برنامه هفتم پیشرفت که مربوط به نظام سلامت است، احکام قابل اجرایی نوشته شده است و امروز میثاق ملی ما این است که با کمک دولت و مجلس کار را پیش ببریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «باید در اجرای قوانین اشکالات را به حداقل برسانیم»، خاطر نشان کرد: در رتبه‌بندی معلم‌ها و همچنین تعرفه‌های نظام پرستاری اقدامات مهمی انجام دادیم اما تا این اقدامات اجرایی شود، با آسیب‌هایی مواجه شدیم باید هم در قانون گذاری و هم اجرا دقت کنیم و معتقدم که اجرایی سازی قانون بر عهده قانون گذار است و دولت نیز در عملیاتی کردن قانون باید دقت کند که قانون را به درستی اجرا کند. گاهی پیش می‌آید که در زمینه اجرا از داشته‌ها به درستی استفاده نمی شود و این جایی است که باید دولت و مجلس به آن توجه کنیم.

قالیباف با اشاره به تصویب کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در صحن مجلس تاکید کرد: وقتی بودجه ۱۴۰۴ در صحن مجلس تصویب شد به صراحت گفتم که این لایحه اشکالاتی دارد و دولت باید بپذیرد که در صورتیکه که کلیات را تایید کنیم باید آنها را اصلاح کنیم که عزیزان ما در سازمان برنامه و بودجه این موضوع را پذیرفتند و دیروز نیز جلسه‌ای با مجموعه دولت در این زمینه برگزار کردیم.

وی ادامه داد: در بودجه نه تنها با محدودیت مواجه هستیم بلکه با کمبودهایی هم داریم و باید اولویت بندی‌هایی را اعمال کنیم وقتی مقایسه می‌کنیم می‌بینیم که در هزینه‌های جاری در بودجه ۱۴۰۴ نسبت به سال قبل بیش از ۵۰ درصد هزینه‌های جاری افزایش پیدا کرد این در شرایطی است که حقوق و دستمزد ۲۰ درصد افزایش یافته است که با محاسبه امتیازات قانون جوانی جمعیت حداکثر به ۲۸ درصد رسیده است در اینجا دولت و مجلس باید توجه کنند که حقوق و دستمزد نسبت به هزینه‌های جاری دولت در اولویت است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تعدد روش های پرداخت حقوق گفت: قریب به پنج نوع روش پرداخت حقوق وجود دارد که باید یکپارچه سازی شود. ما در پنج سال پیش رو که امسال نیز جزیی از آن است نباید خرید خدمت کنیم بلکه باید خرید خدمات کنیم و به تعبیر دیگری دولت نباید خودش تولید خدمات انجام دهد چراکه هر خدمتی که انجام می‌دهد با کیفیت پایین‌تر و قیمت بالاتری ارائه می‌دهد اگر به این موضوعات توجه کنیم بخشی از مشکلات موجود حل می‌شود.

قالیباف با بیان اینکه یکی از جاهایی که باید در اولویت باشد بی شک حوزه سلامت است و باید در بودجه و مصوبات به آن توجه کنیم، به برخی از مطالبات مطرح شده از سوی پرستاران اشاره و اظهار کرد: موضوعاتی نظیر شیفت اضافی اجباری برای پرستاران و تأخیر در پرداخت دستمزد های مربوطه از اشکالاتی است که همه قابل حل است و ما در مجلس خود را مکلف می‌دانیم که این بخش را با دولت پیش ببریم و با انسجام آنها را حل و فصل کنیم.

وی افزود: نمی‌گویم که به اندازه پرستاران متوجه اشکالات هستم اما همواره گوش شنوایی برای شنیدن این مشکلات بوده‌ام همواره تلاش کرده‌ام تا خودم را نسبت به وضعیت جامعه پزشکی در بخش‌های مختلف و در ابعاد گوناگون به روز نگه دارم تا بتوانیم در تصمیم‌گیری ها به این مجموعه کمک بیشتری کنیم و به نقطه‌ای برسیم که نظر رهبر معظم انقلاب که تأکید کردند نگرانی بیمار و خانواده بیمار نباید چیزی جز بیماری باشد، تأمین شود.