عبدالرحیم تحصیلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پرداخت وام کمبهره به نانواییهای استان سمنان برای تامین دستگاه تصفیه آب به عنوان مولفه مهم در ارتقای کیفیت نان پخته شده در دست پیگیری است.
وی با یادآوری مشکل کمآبی در استان سمنان ادامه کرد: در مدار قرارگرفتن آب چاهها از عوامل افزایش سختی آب است و هر چه سختی آب بیشتر باشد از کیفیت نان کاسته میشود.
به گزارش ایرنا، ایرج مصطفوی مدیرکل هواشناسی سمنان چهاردهم آبان ۱۴۰۳ در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تداوم خشکسالیهای پی در پی اظهار کرد: میانگین بارندگیهای استان در سال آبی (۱۴۰۲- ۱۴۰۳) ۳۱ درصد نسبت به بلندمدت کاهش داشت.
آب بیشتر اوقات به دلیل تماس با مواد معدنی و املاح محلول در آن از جمله کلسیم، منیزیم، آلومینیوم، آهن و منگنز غلظت بیشتری پیدا میکند و درجه سختی آن بالا میرود، به همین دلیل به آن «آب سخت» می گویند. برای کم کردن یا از بین بردن سختی آب، از سختیگیر استفاده میشود.
اگر هنگام شستوشو روی شیشهها لکههای سفید باقی ماند یا لولهها دچار رسوب و گرفتگی شد و ماشین ظرفشویی یا لباسشویی به درستی کار نکرد، باید بدانیم آب سخت شده است. اگر سختی آب بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ باشد، آب سخت و اگر از ۳۰۰ به بالا باشد، آب بسیار سخت است.
سختیگیر یکی از پرکاربردترین و پراستفادهترین دستگاههای تصفیه آب است که سختی آب را کاهش میدهد و اغلب از جنس آهن و استیل است. سختیگیر با تبادل یونی و جا به جا کردن یونها، سختی آب را از بین میبرد. این دستگاه یونهای سخت و منفی در آب را با اتم سدیم و مثبت خود جایگزین میکند و باعث کاهش یا از بین رفتن سختی آب میشود.
مهارت نانوا از مولفههای مهم پخت نان با کیفیت
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سمنان اظهار کرد: کیفیت نان به مواد اولیه، ماشینآلات و تجهیزات پخت و تجربه و مهارت نانوا بستگی دارد و در نانواییهای این استان، کیفیتبخشی به نان در گرو مهارتافزایی و ارتقای کیفیت آب است.
وی با اشاره به فعالیت ۷۶۰ نانوایی از جمله بربری، لواش، سنگک و تافتون در سمنان افزود: برای ارتقای کیفیت و پایداری آرد تولیدشده در این استان، گندم کیفی تامین میشود.
به گفته وی، گندم دارای کیفیت پایین با گندمهای باکیفیت مخلوط و بخشی از گندم کیفی استان سمنان از طریق واردات و بخشی از استانهای گلستان و خوزستان تامین میشود.
تحصیلی اضافه کرد: ماشینآلات و تجهیزات پخت نیز در کیفیت نان موثر و اکنون تجهیزات در نانواییهای این استان از استاندارد کافی برخوردار است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سمنان با بیان اینکه تجربه، مهارت و سابقه شاغلان در نانواییها در کیفیت نان موثر است، گفت: غالب شاغلان نانواییهای سمنان نیروهای غیربومی هستند و مقطعی بودن فعالیت آنان را باید در کیفیت نان نیز تاثیرگذار دانست.
وی خاطر نشان کرد: ارایه آموزشهای مهارتی به شاغلان در نانواییهای این استان به منظور ارتقای کیفیت نان توسط آموزش فنی و حرفهای برنامهریزی شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ۹۵ هزار تن گندم نیاز سالانه و هفت هزار و ۵۰۰ تن نیاز آرد استان سمنان به صورت ماهانه است.