یاسوج- ایرنا- نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی گفت: با پیگیری های انجام شده به زودی مطالعات احداث پالایشگاه در شهرستان بویراحمد آغاز می شود.

محمد بهرامی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نشستی در هفته اخیر با مسئولان شرکت ملی گاز برگزار و مقرر شد که مطالعات احداث پالایشگاه در شهرستان بویراحمد آغاز شود.

وی افزود: همچنین طبق وعده «علی عسکری» مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس هم زنجیره پایین دست در زمینه پتروپالایشگاه و پتروشیمی در شهرستان های بویراحمد و دنا راه اندازی خواهد شد.

نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین وضعیت میدان گازی مختار، تاکید کرد: به تبع تغییر مدیریتی هایی که صورت گرفت و کار کمی کند پیش رفت.

بهرامی ابراز کرد: هفته قبل با مدیر نفت مرکزی جدید جلسه برگزار و برنامه ریزی شد با توجه به مشکلاتی که وجود دارد به جد ورود کنند و هیچ مانعی سد راه این میدان نباشد.

وی عنوان کرد: به زودی به همراه مسئولان استانی و کشوری بازدید از میدان گازی مختار صورت خواهد گرفت تا موانع یک به یک برطرف شوند.

میدان گازی مختار بویراحمد با ذخیره ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی و اشتغالزایی حدود هزار و ۵۰۰ نفر و رفع ناترازی گاز یکی از مهمترین و استراتژیک‌ترین پروژه‌ها محسوب می‌شود که می‌تواند ناترازی گاز کشور را جبران کند؛ گاز این میدان شیرین است، نزدیک‌ترین فاصله را با شبکه اصلی گاز دارد و مشابه دیگری هم در کشور ندارد.

طبق اعلام مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اکنون دیگر ناترازی انرژی در کشور مطرح نیست، کمبود داریم و این موضوع بسیار جدی است و باید مورد توجه باشد یکی از طرح هایی که به کمک رفع این مشکل کشور می آید پروژه گاز مختار یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد است که توجه جدی مسئولان استانی و کشوری را می طلبد.

میدان گازی مختار بویراحمد با ذخیره بیش از ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی و اشتغالزایی حدود هزار و ۵۰۰ نفر و رفع ناترازی گاز یکی از مهمترین و استراتژیک‌ترین پروژه‌ کشور محسوب می‌شود؛ چرا که گاز این میدان شیرین است، در مرکز کشور واقع شده نزدیک‌ترین فاصله را با شبکه اصلی گاز کشور دارد. در هیچ جای کشور چنین میدانی وجود ندارد. این پروژه مهم‌تر از هر مساله دیگری می‌تواند ناترازی گاز کشور را به طور کامل جبران کند.

توسعه میدان گازی «مختار» شهرستان بویراحمد با هدف جبران بخشی از ناترازی گاز کشور و ضرورت فعال کردن بنگاه های اقتصادی استان پس از سه دهه انتظار در دستور کار قرار گرفته است.

عملیات اجرایی این میدان به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های مهم اقتصادی کشور و استان کهگیلویه و بویراحمد، اکنون با چالش هایی دست و پنجه نرم می کند و آنگونه که مشاهدات عینی خبرنگار ایرنا از این طرح راهبردی نشان می دهد، تعلل در ادامه روند پروژه وجود دارد و ماشین آلات آن به نوعی به گل نشسته اند.

موقعیت ویژه کهگیلویه و بویراحمد، زمینه توسعه صنایع پتروشیمی را فراهم کرده به گونه ای که این استان دومین تولید کننده نفت کشور پس از خوزستان است و بالای ۹۰ درصد نفت کشور در خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر تولید می شود.

نقش مهم صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کهگیلویه و بویراحمد در راستای شکوفایی اقتصادی کشور، توسعه پایدار، توسعه صنایع پایین دستی، صادرات غیرنفتی، ایجاد ارزش افزوده و اشتغال آفرینی بر کسی پوشیده نیست و در دولت سیزدهم توسعه این صنایع شتاب چشمگیری یافته است.

نرخ بالای بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد آن هم در شرایطی که ۲۵ درصد نفت و گاز، ۱۰ درصد آب‌های سطحی، ۲۰ درصد جنگل‌های حوزه زاگرس، بیش از ۳۰۰ جاذبه کم نظیر گردشگری در این استان قرار دارد انکار نشدنی است.