قم- ایرنا- برنامه های کنگره «العبد» ویژه گرامیداشت شخصیت و سیره مرحوم آیت الله محمد تقی بهجت تشریح شد.

گزارش خبرنگار ایرنا، دبیرکل این کنگره روز چهارشنبه درگفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: این کنگره رویداد بسیار ارزشمند علمی و فرهنگی است و آیت الله بهجت عنوان امضا و افتخارش به عبد بودن بود.

حجت الاسلام والمسلمین عباس رفعتی نایینی افزود: نقش علمای برجسته در توسعه فرهنگ دینی در جامعه، دین باوری جامعه و هدایت مردم به صراط مستقیم بی بدیل است و آیت الله بهجت بیشترین نقش را در هدایت جامعه ، نسل جوان و حوزویان به تهذیب نفس و کسب مقامات معنوی داشت.

وی ادامه داد: این کنگره زیر نظر مدیریت حوزه‌های علمیه کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: هدف از برگزاری کنگره العبد، ترسیم الگوی متعالی برای طلاب، روحانیان، دانشجویان و عموم مردم مسلمان و شیعه و همچنین معرفی شخصیت کم نظیر و ناشناخته آیت الله بهجت است.

به گفته رفعتی نایینی، نشر افکار و اندیشه‌های ناب و منظومه فکری آیت الله بهجت در چهار محور و احیای تراث گفتاری و نوشتاری آن عالم جلیل القدر برای جهان اسلام از دیگر اهداف برگزاری کنگره می‌باشد.

وی دیگر هدف برگزاری کنگره العبد را بزرگداشت عبد صالح خدا ذکر کرد و افزود: وظیفه داریم از این الگوهای زندگی تجلیل کنیم تا به نسل بعدی معرفی شوند و آیت الله بهجت ویژگی‌های شخصیتی منحصر به فرد و کم نظیر مثل عبودیت داشته و سیره عملی او تعبد بوده‌است.

وی ادامه داد: این کنگره برای شناخت دیدگاه‌های سیاسی وی نیز اقدام کرده‌است، آیت الله بهجت بیشترین ارتباط را امام راحل قبل و بعد از انقلاب داشته و برای حفظ جان امام با ایشان تماس و توصیه به قربانی داشته‌است. همچنین رهبر معظم انقلاب نیز ارتباط تنگاتنگی با آیت الله بهجت داشتند.

رفعتی نایینی کرد: دیدگاه سیاسی آیت الله بهجت در ارتباط با مشروطه و مسایل سیاسی انقلاب بیان نشده و یکی از نشست‌های علمی کنگره در این ارتباط خواهد بود.

وی همچنین از جمع‌آوری منظومه فکری آیت الله بهجت در ابعاد اعتقادی ، تاریخی ، سیره و عرفانی و مسایل امامت و مهدویت خبر داد.

وی افزود: خاطراتی که شاگردان آن مرجع تقلید فقید از وی داشته‌اند جمع‌آوری و در یک مجلد آماده چاپ خواهد شد.

به گفته رفعتی نایینی چهار گروه علمی عقاید و سیره، فقه و اصول، سیر و سلوک و مسایل عرفانی و سیاسی اجتماعی برای برگزاری کنگره العبد تشکیل شده‌است.

وی ادامه داد: این چهار گروه هر کدام یک نشست علمی و تخصصی را پیش از برگزاری کنگره اصلی اجرا خواهند کرد.

وی افزود: ۲۵ بهمن امسال اولین نشست تخصصی با عنوان حضرت حجت در منظومه فکری آیت الله بهجت برگزار می‌شود.

دبیرکل کنگره العبد ادامه داد: نشست سیره و سلوک در سیره عملی آیت الله بهجت در ۲۵ اردیبهشت سال آینده، نشست علمی سیاست در منظومه فکری آیت الله بهجت در ۱۷ مهر ۱۴۰۴ و چهارم آبان سال آینده نشست نو آوری فکری آیت اله بهجت ترتیب خواهد یافت و برای هر نشست حدود ۷۰۰ نفر مدعوین را پیش بینی کرده‌ایم.

وی افزود: سه نشست علمی در قم و یک نشست علمی کنگره در مشهد برگزار خواهد شد.

وی ابراز کرد: کنگره اصلی در سال ۱۴۰۴ در دی ماه و یا اوایل بهمن ماه در قم ترتیب خواهد یافت.

رفعتی نایینی با اشاره به نهادهای همکار برگزاری جشنواره، آنها را شامل آستان قدس رضوی، مدیریت حوزه علمیه خواهران، جامعه المصطفی، مرکز خدمات حوزه‌های علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری قم و موسسه نشرآ ثار آیت الله بهجت ذکر کرد.

آیت‌الله محمدتقی بهجت فومنی ۲ شهریور ۱۲۹۵ شمسی در فومن چشم به جهان گشود.

آن مرحوم از عرفای نامدار و از مراجع تقلید سرشناس جهان تشیع بود.

او از شاگردان آیت‌الله محمدحسین غروی اصفهانی مشهور به کمپانی و آیت‌الله سیدعلی قاضی بود که از جانب ایشان لقب فاضل گیلانی گرفته بود.

این عالم ربانی ۲۷ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۸ در سن ۹۳ سالگی در قم دعوت حق را لبیک گفت و پیکر مطهرش در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) به خاک سپرده شد.