به گزارش ایرنا، احداث بندر چندمنظوره سیریک در شرق هرمزگان یکی از سیاستهای نظام جمهوری اسلامی ایران برای رونق اقتصادی مردم و با هدف تأمین معیشت ساحلنشینان بوده است، که در سال ۱۳۸۸ کلنگ آن به زمین زده شد و در دور دوم سفر شهید سید ابراهیم رئیسی به هرمزگان به بهرهبرداری رسید.
شهرستان ۴۵ هزار نفری سیریک در ۶۰ کیلومتری شرق میناب و ۱۶۵ کیلومتری بندرعباس مرکز استان هرمزگان قرار دارد که صید و صیادی و آبزی پروری از جمله مهم ترین و اصلیترین راههای امرار معاش مردم این خطه بوده که با احداث بندر چندمنظوره این شهرستان که نزدیکترین بندر ایران به بندر خصب عمان با فاصله ۵۲ مایل دریایی است، نقش مهمی در اقتصاد دریامحور و رونق معیشت ساحلنشینان این منطقه دارد.
مراودات تجاری بین بندر سیریک با کشور عمان از دیرباز رونق داشته اما نخستین محموله صادراتی که از این بندر صادر شد یک محموله ۱۲۰ تُنی از کالاهای غیرنفتی بود که ۱۱ خرداد ماه سال ۹۹ از طریق بندر شناص (یکی از شهرستانهای استان باطنه شمالی در منطقه باطنه در کشور پادشاهی عمان» صادر شد.
ورود شناورهای حمل خودرو در بندر سیریک دائمی میشود
حسین عباسنژاد مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در این باره اظهار کرد: بندر سیریک با ۵۱ هکتار اراضی پسکرانه، یک سری ویژگی اساسی و مهم دارد که استفاده از ظرفیتهای بالقوه آن، موجب رونق منطقه مَکُران میشود.
وی با اشاره به پیشرفت چشمگیر فعالیتهای بندر سیریک در راستای اقتصاد دریامحور، افزود: تعداد شناورهای ورودی از بندر سیریک از ۶۴ فروند به ۱۲۳ فروند در مدت ۶ ماهه نخست امسال رسیده است.
عباسنژاد تصریح کرد: رونق مناسب و قابل قبولی به این بخش رسیده است، اما در بخش کاپوتاژ نیاز به فعالیت بیشتر داریم.
حجم زیادی از واردات خودرو در بندرلنگه و بندر شهید رجایی صورت میگیرد که در این رابطه محدودیت زیادی وجود دارد، اما با ویژگیهای بندر سیریک، ظرفیت بسیار خوبی در این زمینه وجود دارد.مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با تاکید بر اینکه بر اساس هماهنگی صورت گرفته، بزودی ورود شناورهای حمل خودرو در بندر سیریک دائمی میشود، گفت: حجم زیادی از واردات خودرو در بندرلنگه و بندر شهید رجایی صورت میگیرد که در این رابطه محدودیت زیادی وجود دارد، اما با ویژگیهای بندر سیریک، ظرفیت بسیار خوبی در این زمینه وجود دارد.
وی با اشاره به عملیات اجرایی زیر ساخت های مورد نیاز بندر سیریک، افزود: عملیات اجرایی ساختمانهای اداری و مرجع بندر سیریک نیز آغاز خواهد شد.
بندر سیریک ظرفیت رشد اقتصادی بندر فجیره امارات را دارد
حمیدرضا محمدحسینی تختی با اشاره به آخرین وضعیت بنادر شرق استان، اظهار کرد: بعد از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه سواحل مکران، اقداماتی در راستای محرومیت زدایی و رونقبخشی به بنادر کوچک شرق استان هرمزگان از طریق هیات عامل، با تاکید مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی صورت گرفته که در همین راستا، نخستین سرمایهگذاریها را سازمان بنادر و دریانوردی در این منطقه انجام داده است.
مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق استان هرمزگان با بیان اینکه این بندر در دهانه ورودی تنگه هرمز قرار گرفته و نقطه مقابل بندر فجیره امارات است، ادامه داد: رشد اقتصادی بندر فجیره امارات نشان دهنده این است که بندر سیریک نیز همین طرفیت ها را دارد.
زیرساخت لازم برای رونق بخشی به بندر سیریک توسط سازمان بنادر و دریانوردی با سرمایهگذاری هفت هزار میلیارد ریالی با ۵۱ هکتار مساحت و ۳۶ هکتار حوضچه با پنج اسکله رمپ طراحی و ایجاد شده است.وی از بندر سیریک به عنوان یکی از بنادر مهم در حوزه مکران و شرق استان یاد کرد و افزود: زیرساخت لازم برای رونق بخشی به بندر سیریک توسط سازمان بنادر و دریانوردی با سرمایهگذاری هفت هزار میلیارد ریالی با ۵۱ هکتار مساحت و ۳۶ هکتار حوضچه با پنج اسکله رمپ طراحی و ایجاد شده است.
مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان ادامه داد: سازمان بنادر و دریانوردی نگاه ویژهای به ایجاد زیرساختهای مورد نیاز مکران داشته و در همین راستا نیز، توسعه خوبی در بندر سیریک محقق شده است.
محمد حسینی با بیان اینکه ورود خودرو از طریق بندر سیریک با جدیت دنبال میشود و با توجه به علاقهمندی شرکتهای وارد کننده به فعالیت در این بندر، امید داریم این مقوله رونق قابل توجهی داشته باشد؛ خاطرنشان کرد: ایجاد رویه واردات خودرو از طریق این بندر در قلب منطقه مکران، یکی از برنامههای ویژه در راستای رونق این بندرگاه است.
وی ادامه داد: این بندر چندمنظوره با قرارگیری در موقعیت ویژه و فاصله کوتاه به بنادر کشورهای عمان و امارات و برخورداری از یک اسکله ۱۰۴ متری تخلیه و بارگیری ظرفیت قابل توجهی در پذیرش کالاهای وارداتی و همچنین صادرات به این کشور را دارد.
مدیر بنادر شرق هرمزگان اضافه کرد: از طرفی یکی از ظرفیتهای منحصر به فرد بندر سیریک نزدیکی به معادن با کیفیت شن و ماسه است که توسعه زیرساختها و تقویت این بندر با هدف تامین مصالح مورد نیاز ساختمانی برای اجرای طرحهای توسعهای نقش قابل توجهی را در ایجاد اشتغال و رونق معیشت مردم منطقه ایفا میکند و اقبال تجار و فعالان اقتصادی برای تجارت از طریق این بندر نیز تقویت میشود.
ظرفیت بسیار خوبی در زمینه پذیرش کالاهایی مانند شن و ماسه، مواد معدنی، کانتینر یخچالی، خودرو، دام زنده، کالای عمومی، کالای ملوانی و غیره در بندر سیریک وجود دارد. محمد حسینی تصریح کرد: ظرفیت بسیار خوبی در زمینه پذیرش کالاهایی مانند شن و ماسه، مواد معدنی، کانتینر یخچالی، خودرو، دام زنده، کالای عمومی، کالای ملوانی و سایر کالاها در بندر سیریک وجود دارد.
وی تاکید کرد: از حدود یک سال قبل، این بندر به شکل واقعی برای انجام مراودات تجاری مهیا شده و با یک جهش ۴۰۰ درصدی در عملکرد همراه بوده است.
بندر سیریک نقش بسزایی در توسعه و رونق منطقه مکران ایفا میکند
علیرضا کوهی مدیر بنادر و دریانوردی سیریک نیز با اشاره به اینکه طی ماه گذشته شاهد ترخیص نخستین محموله خودروی واردتی از این بندر بودیم گفت: این محموله شامل ۵۵ دستگاه خودروی سواری به عنوان نخستین محموله خودروهای وارداتی از بندر سیریک به کشور وارد این بندر و پس از انجام تشریفات گمرکی، ترخیص شد.
وی با بیان اینکه واردات خودرو از بندر سیریک در راستای اقتصاد دریامحور و توسعه سواحل مکران در شرق هرمزگان ایجاد شده است، اضافه کرد: با ایجاد رویه صادرات، واردات و ترانزیت کالا در بندر سیریک، بزودی نیز شاهد ورود محمولههای بعدی خودرو در این بندر خواهیم بود.
مدیر بنادر و دریانوردی سیریک با اظهار اینکه بندر سیریک به عنوان یکی از بنادر مهم در حوزه مکران و شرق استان، نقش بسزایی در توسعه و رونق منطقه مکران ایفا میکند، تاکید کرد: سازمان بنادر و دریانوردی نگاه ویژهای به ایجاد زیرساختهای مورد نیاز مکران، در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری داشته و در همین راستا نیز، توسعه خوبی در بندر سیریک صورت گرفته است.
بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته، ورود خودرو از طریق بندر سیریک با جدیت دنبال میشود و با توجه به رغبت شرکتهای وارد کننده به فعالیت در این بندر، امید داریم این مقوله بزودی رونق قابل توجهی داشته باشد.کوهی اضافه کرد: بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته، ورود خودرو از طریق بندر سیریک با جدیت دنبال میشود و با توجه به رغبت شرکتهای وارد کننده به فعالیت در این بندر، امید داریم این مقوله بزودی رونق قابل توجهی داشته باشد.
وی تصریح کرد: بندر سیریک در سواحل مکران با دارا بودن ۵۱ هکتار پسکرانه و ۳۱ هکتار حوضچه عملیات ظرفیتی مناسب برای واردات و ترانزیت خودرو است.
بندر سیریک واقع در شرق استان و در محدوده مکران، با بیش از ۷۰۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری از سوی سازمان بنادر و دریانوردی کشور، دارای ۳۴ هکتار حوضچه و بیش از ۵۱ هکتار اراضی پشتیبانی است که بر همین اساس، زمینه اشتغال ۲۵۰ نفر در فازهای ابتدایی در آن ایجاد شده است.