یاسوج - ایرنا - روستای"کِوِشک" بویراحمد به علت خاک حاصلخیز و انارستان های وسیع به سرزمین یاقوت های قرمز شهرت دارد . چند سالی است که یاقوت های سبز این دیار گرفتار آفت کرم گلوگاه شده و زیان فراوانی به ساکنان این منطقه وارد شده است .

به گزارش ایرنا، روستای "کِوِشک" در ۴۰ کیلومتری جنوب یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد و در مسیر جاده ترانزیتی یاسوج به بابامیدان قرار دارد مشکلات باغ های انار و نبود زیرساخت های رفاهی در روستا ، محمد بهرامی نماینده مردم شهرستان های بویراحمد،دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی را منطقه کشاند. حمله مداوم کرم گلوگاه به باغستان های انار مهمترین مشکلی بود که ساکنان کوشک با نماینده خود در میان گذاشتند.

ساکنان کوشک می گویند: انار "کِوِشک" در سال های نه چندان دور به مرغوبیت شهرت داشت اما چند سالی است به علت حمله کرم گلوگاه انار به باغ های انار ،درآمدباغداران به شدت کاهش یافته است مشکلی که ساکنان خواستار چاره اندیشی مسئولان برای رفع آن شدند.

کرم گلوگاه انار یا پروانه کرم گلوگاه انار (Ectomyelois ceratoniae) یکی از مهم‌ترین آفت و بیماری های درختان انار است که این حشره در اصطلاح عامیانه شب‌پره خرنوب نیز نامیده می‌شود.

پروانه کرم گلوگاه انار در مرحله لارو یا کرم در ابتدای فصل بهار به میوه‌های انار حمله می‌کند و باعث خسارت‌های جدی به میوه ها می‌شود.

روستای کوشک ۴۰۰ خانوار و یکهزار و ۷۰۰ نفر جمعیت دارد. بهسازی نشدن معابر از دیگر مشکلاتی که ساکنان کوشک در دیدار با نماینده عنوان کردند.

ساکنان روستای"کِوِشک" اعتقاد دارند که می توان با زیباسازی سیمای این منطقه و احیای کیفیت از دست رفته باغستان های انارش افزون بر کمک به درآمد اهالی اینجا را به قطب تولید و حتی صادرات یاقوت های قرمز تبدیل کرد.

روستای "کِوِشک" در مرز اقلیم های سرد و گرم استان کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته است و ۸۰ هکتار باغ انار دارد .

روایت ساکنان "کِوِشک" از کمبود امکانات

یکی از اهالی روستای "کِوِشک" گفت که در سال های نه چندان دور اهالی این منطقه سودای صادرات انار را در سر داشتند اما به علت حمله پروانه کرم گلوگاه اکنون تنها در آرزوی تولید یاقوت های قرمز برای کسب درآمدی اندک هستند.

سید داود موسوی افزود: کمبود آب آشامیدنی به دلیل فرسودگی شبکه از دیگر چالش هایی است که مردمان این روستا در طول شبانه روز با آن دست و پنجه نرم می کنند.

وی بیان کرد:نبودن امکاناتی مانند سیل بند،فرسوده بودن شبکه برق و نیمه فعال بودن خانه بهداشت از دیگر مشکلات اهالی روستای "کِوِشک" است و از مسوولان انتظار می رود برای رفع این مشکلات اهتمام بیشتری داشته باشند.

ضرورت تلاش بیشتر مسوولان برای رفع مشکلات در کوشک

نماینده مردم شهرستان های بویراحمد،دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی در بازدید از روستای کوشک گفت: رفع مشکلات و کمبود زیرساخت های رفاهی در روستای "کِوِشک" نیازمند تلاش بیشتر مسوولان است.

محمد بهرامی تاکید کرد: مردمان روستای "کِوِشک" که خود با کمترین امکانات ضمن تولید با درست کردن رب انار و انار خشک( ناردونه) برای خود و خانواده هایشان کسب درآمد می کنند مستحق ایجاد امکانات بیشتری هستند.

وی از سازمان جهاد کشاورزی استان خواست برای از بین بردن آفت کرم گلوگاه انار در باغ های انار کوشک که موجب کاهش شدید درآمد مردم شده است چاره اندیشی کند و نسبت به از بین بردن این آفت اقدام نماید.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد نیز در این بازدید با اشاره به اینکه فیدر برق سپیدار و دشتروم یکی از نقاط بحرانی برق استان است گفت: تعمیرات این زیرساخت برای پایدار برق مشترکان این منطقه از جمله روستای "کِوِشک" در دستور کار است.

رسول روستائی با یادآوری اینکه بخشی از خاموشی های یک ماه اخیر تاکنون در مناطق سپیدار و دشتروم به علت انجام عملیات اجرایی تعمیرات بوده ضمن عذرخواهی از مشترکان برق این مناطق ابرازامیدواری کرد: با تکمیل طرح تعمیرات اساسی فیدر سپیدار و دشتروم شاهد بهبود رفاه مردم باشیم.

وی تاکید کرد: تاکنون ۸۰میلیارد ریال اعتبار برای انجام عملیات اجرایی تعمیرات فیدر مناطق سپیدار و دشتروم هزینه شده است.