به گزارش ایرنا، امیر دریادار آریا شفقت رودسری روز چهارشنبه در حاشیه سومین همایش ملی فناوری های نوین دریایی با محوریت مطالعات جنوبگان در این دانشگاه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: اکنون بیش از ۴۰ کشور جهان سازمان های عریض و طویلی شان را برای مطالعات این قاره تجهیز کرده اند و همچنین ۳۲ کشور جهان در قاره جنوبگان حضور دایمی و فصلی دارند.
وی اظهار کرد : با توجه به این که ایران اسلامی کشوری ساحلی است و به دریاهای آزاد جهان راه دارد، مسوولان هرچند قدم های در این ارتباط برداشته اند اما کافی نیست و باید زمان را از دست ندهیم و کشور ما هم به صورت دایم یا موقت در این قاره حضور داشته باشد تا بتوانیم از منابع خدادادی این قاره برای کشورمان بهره برداری کنیم.
این مقام مسوول، با بیان این که همایش ملی فناوری های ملی و مطالعات جنوبگان در این دانشگاه با حضور مهمان لشکری و کشوری در حال برگزاری است، یادآور شد: نیروی دریایی همیشه به عنوان سرباز در عرصه های مختلف خدمتگذار ملت و نظام بوده و در یک مقطع که جنگ و درگیری است تکلیف ذاتی ماست که حضور داشته باشیم اما در یک دوره ای که جنگ نیست و سوانح و بلایای طبیعی رخ می دهد ما در سیل و زلزله و سایر موارد خدمتگذار مردم هستیم.
دریادار شفقت ادامه داد : اما در یک مقطع دیگر هم نیاز است که به علت حضور دزدان دریایی ما تامین امنیت برای خطوط کشتیرانی کنیم تا خدشه ای برای صادرات و واردات نه صرفا برای کشور ما بلکه برای جهان وارد نشود که امروز صدمین ناوگروه نیروی دریایی در خلیج عدن و هزاران مایل دورتر از مرزهای ما در حال انجام ماموریت است و امنیت خطوط مواصلاتی را برقرار می کنند تا کشتیرانی و نفتکش های ما کارها را به آرامش انجام دهند.
خلیج عَدَن خلیجی است در جنوب یمن که از سمت جنوب با کشور سومالی و از سوی غرب با کشور کوچک «جیبوتی» همسایه و همچنین از سمت غرب به بابالمندب و دریای سرخ و از سمت شرق با اقیانوس هند مرتبط است و جزئی از این اقیانوس به شمار میآید. این خلیج محل زندگی دزدان دریایی است.
در حاشیه شمالی این خلیج در کشور یمن، شهر معروف عدن قرار دارد که از سدهها پیش بزرگترین و پررونقترین شهر سرزمین یمن به شمار میآمده و هماکنون نیز پس از صنعا پایتخت این کشور، مهمترین شهر کشور یمن است. نام این خلیج نیز از نام همین شهر گرفته شدهاست.
وی حضور ایران اسلامی در قاره جنوبگان را اجتناب ناپذیر دانست و تصریح کرد : در این حوزه هم ما احساس می کنیم حضور داشته باشیم و تاکید ما بر این است که با همکاری همه مراکز علمی و دانشگاهی و تحقیقاتی و تشویق بکنیم دانشمندان و محققان در این عرصه حضور یابند تا بتوانیم پرچم جمهوری اسلامی ایران را در قاره جنوبگان به اهتراز در آوریم و حق مسلم ملت را برای سالیان آتی بستر آن را فراهم کنیم.
قاره جنوبگان (Antarctica) تنها قارهای است که ساکنان بومی ندارد، این قاره بر اساس تعریف جغرافیدانها، بیابان محسوب میشود قارهای که قطب جنوب را در خود جای داده است و رکورد سردترین دمای ثبت شده بر روی کرهی زمین را نیز در اختیار دارد، بخش عمدهای از سطح قاره جنوبگان (حدود ۹۸درصد) با یخ پوشیده شده است.