حجتالاسلام« محمد جزایی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: سیوهشتمین آخرین شعبه دادگاه صلح استان مرکزی در دادگستری بخش زالیان شروع به کار کرد و اکنون در تمام حوزههای قضایی استان این تشکیلات دادگستری مستقر هستند.
وی بیان کرد: توسعه ظرفیت صلح و سازش از طریق تشکیل دادگاه صلح، از اقدامات بسیار مهمی است که در دوره تحول دستگاه قضایی با تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف انجام شد و دادگاه صلح به موجب این قانون جدید به محاکم کشور اضافه شده است.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی خاطر نشان کرد: در کنار هر دادگاه صلح، یک شعبه شورای حل اختلاف زیر نظر مقام قضایی و با ارجاع برای صلح و سازش تدارک شده است.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان مرکزی با اشاره به ماهیت این دادگاهها بیان کرد: دادگاه صلح نهاد جدیدی است که ماهیت وجودی این نهاد متفاوت از دادگاههای عمومی است.
حجتالاسلام جزایی افزود: طبق قانون جدید، دادگاه صلح تمامی صلاحیتهای شورای حل اختلاف بر اساس قانون سابق، اضافه بر صلاحیتهای جدیدی که قانونگذار برای آن پیش بینی کرده است را داراست.
وی بیان کرد: این دادگاه، در صورت تمایل طرفین پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع میدهد و در صورت عدم امکان سازش یا عدم امکان اخذ تصمیم مقتضی و یا در صورت مخالفت یکی از طرفین دعوا در رابطه با ارجاع به شورای حل اختلاف، دادگاه صلح رأسا به ماهیت دعوا رسیدگی میکند.
رئیس کل دادگستری کل استان مرکزی با مهم دانستن کاهش اطاله دادرسی در رسیدگیها، اظهار کرد: نیمی از احکام صادره در دادگاه صلح قطعی است که این مهم در کاهش اطاله دادرسی و افزایش رسیدگی مؤثر خواهد بود و در پروندههای کیفری که در دادگاه صلح تشکیل میشود مرحله دادسرا حذف شده و پروندهها به صورت مستقیم و بدون کیفرخواست مطرح میشود.
۲۱۲شعبه دادسرا، دادگاه و دادگاه های عمومی، ۱۳۷ شعبه حل اختلاف و ۱۷۰ موسسه داوری به جمعیت یک میلیون ۴۱۴ هزار نفری استان مرکزی خدمات قضایی ارایه میکنند.