به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری مازندران، عباس پوریانی روز چهارشنبه افزود: در بحث ورودی مجموعه الیمالات و پارکینگ ایجاد شده توسط این سرمایهگذار، تصمیمات لازم توسط دستگاه قضایی اتخاذ و ابلاغ خواهد شد.
وی گفت: اعتقاد داریم، ضمن رعایت دقیق موارد قانونی و همچنین توجه به حفظ منابع طبیعی، باید اقداماتی انجام شود که همه مردم از آن نفع ببرند.
علی اکبر عالیشاه دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران نیز در بازدید از پارک جنگلی و سد الیمالات، اظهار کرد: موضوعات مطرح شده در این بازدید، از مصادیق ورود دستگاه قضایی برای حمایت از سرمایهگذار و تحقق شعار سال بوده است.
او ادامه داد: همه ما باید دست به دست هم دهیم و با کمک به سرمایهگذاران و کسانی که تولید اشتغال میکنند برای رفع موانع سرمایهگذاری تلاش کنیم.
دادستان مرکز مازندران اضافه کرد: دغدغه مدیران مجموعه، اقداماتی مانند ایجاد پارکینگ یا فراهم کردن امکانات رفاهی برای حضور مردم در مجموعه پارک الیمالات بوده که شاید در برخی موارد بزرگنمایی شده یا نیاز به ورود دستگاه قضایی به دلیل کاهش برخی حساسیتها بوده که اقدامات لازم در این راستا انجام شده است.
رئیس کل دادگستری مازندران، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و معاونین قضایی دادگستری مازندران در ادامه از مجتمع ۲۵۰ تنی پردازش و دفن پسماند شهرستان نور نیز بازدید کرد و دستورات لازم برای حل مشکلات این مجموعه صادر شد.
به گزارش ایرنا، جنگل الیمالات در بخش چمستان شهرستان نور که از اواخر سال گذشته به دلیل تخریب بخشی از جنگل توسط سرمایهگذار طرح گردشگری سد الیمالات با هدف ایجاد پارکینگ خودروها نامش مطرح شده بود، در ماه های قبل دوباره مورد توجه قرار گرفته بود. دلیلش هم همان است که بهمن ۱۴۰۲ نام این منطقه جنگلی را بر سر زبانها انداخته بود؛ تخریب جنگل!
اقدام دوباره سرمایهگذار طرح گردشگری سد الیمالات در آن مقطع زمانی به تخریب بخشی از جنگلهای اطراف این سد به منظور ایجاد فضاهای جدید، حساسیت دوستداران محیط زیست، مسئولان منابع طبیعی، دستگاه قضایی و مدیران حفاظت محیط زیست به ویژه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به تحرکات مشابه در این عرصه جنگلی را افزایش داده بود.
بعدازظهر ۱۰ شهریور امسال با ورود سازههایی فلزی و چند نفر برای انجام فعالیتهای اجرایی به محدوده پیرامونی منطقه گردشگری الیمالات و همان عرصهای که چند ماه پیش توسط سرمایهگذار برای ایجاد پارکنیگ پاکتراشی شده بود و آغاز به کار لودر برای تسطیح و خاکبرداری، گزارشهایی به یگان حفاظت منابع طبیعی درباره اقدام مجدد به تخریب جنگل و از سرگرفته شدن فعالیت سرمایهگذار ارائه شد. نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی استان و شهرستان بلافاصله عازم منطقه شدند و سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری نیز در منطقه حضور یافت تا از ادامه فعالیت جلوگیری شود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری گفته بود، تا زمان رسیدن نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی حدود ۸۰ متر مربع از عرصه جنگلی این منطقه برای استقرار سازههای پیشساخته در ورودی مجموعه تخریب شد، اما با حضور ماموران یگان حفاظت از ادامه عملیات جلوگیری و تجهیزات و سازههای وارد شده به این محوطه نیز خارج شد.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.