زنجان -ایرنا- رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران گفت: برای رونق گردشگری در کشور، جذب سرمایه‌گذاری ضروری است و باید این مهم در اولویت قرار بگیرد.  

به گزارش خبرنگار ایرنا، احد عظیم زاده روز چهارشنبه در نشست با فعالان حوزه‌ گردشگری استان زنجان در اتاق بازرگانی استان، افزود: هم اکنون زیرساخت های مناسبی برای پذیرش گردشگران خارجی نداریم از این رو بسیاری از اهداف گردشگری محقق نمی شود.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی در توسعه بخش های مختلف کشور از جمله گردشگری نقش تاثیرگذاری دارد، افزود: امیدواریم کار این حوزه به فعالان اقتصادی متخصص آن سپرده شود تا شاهد تحقق اهداف و سیاست ها در این بخش باشیم.

وی با بیان اینکه اتاق ایران از ۵۱۰ عضو تشکیل شده است که در توسعه اقتصادی کشور نقش آفرین هستند، اضافه کرد:در صورت استفاده از این ظرفیت ها می توان برای تحقق اهداف و سیاست های حوزه گردشگری کشور گام های بلندی را برداشت.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران گفت: باید از ظرفیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز برای پیشبرد کارها استفاده کرد و با جذب اعتبارات برای ساماندهی زیرساخت ها و مرمت آثار تاریخی اقدام نمود.

وی با بیان اینکه گنبد جهانی سلطانیه در استان زنجان یک اثر بی‌بدیل در سطح جهانی است و مرمت نشدن آن به بهانه نبود بودجه، توجیه خوبی نیست، گفت: باید برای احیای گنبد جهانی سلطانیه بودجه اختصاصی تصویب شود.

عظیم زاده افزود: گنبد جهانی سلطانیه هویت تاریخی ایران و برند زنجان است و اتمام مرمت این بنای تاریخی با بودجه یک هزار یا ۲ هزار میلیارد ریالی انجام نمی‌شود.

این مسوول با تاکید بر اینکه مرمت یک بنای تاریخی با ساختمان سازی تفاوت‌ دارد، خاطرنشان کرد: اعتبار مورد نیاز برای مرمت گنبد سلطانیه طبق نرخ روز بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال است.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران گفت: برای احیای گنبد سلطانیه نباید از کمک‌های های دولتی غفلت کرد و مسوولان استان نیز باید با همت جدی برای جذب اعتبارات تلاش کنند.

در ادامه این جلسه، یک فعال گردشگری استان زنجان گفت: ایران در حوزه تجارت و میراث‌ فرهنگی دارای گنجینه های ارزشمندی است که بسیاری از کشورها از آنها بی‌بهره هستند.

یحیی رحمتی با تاکید بر اینکه استان زنجان همچنان در حوزه تولیدات صنایع دستی در کشور پیشتاز است، افزود: این استان دارای رتبه نخست در حوزه تولیدات صنایع دستی فلزی در کشور است.

مدیرکل سابق میراث فرهنگی استان زنجان با تاکید بر اینکه تولید بیشتر محصولات صنایع دستی در استان نیازمند دستیابی به مواد اولیه است، گفت: بیش‌ از ۱۰۰ معدن مس در استان فعال است که به صورت سنتی برداشت می‌شود و این موضوع نشان دهنده قدمت تولید صنایع دستی در زنجان است.