به گزارش ایرنا، مهدی شیردل روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از مرز دوغارون در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرز دوغارون یکی از مهمترین کانون های اقتصادی کشور است که در همجواری کشور مصرف کننده افغانستان قرار دارد که از این ظرفیت باید برای رونق اقتصاد خانواده های مرزنشین استفاده کرد.
وی اظهار کرد: ساکنان روستاهای مرزی نقش زیادی در تامین امنیت پایدار مرزهای شرقی کشور دارند و بدون شک پایداری اقتصاد آنها می تواند در همه بخش های منطقه تاثیرگذار باشد.
فرماندار تایباد گفت: دوغارون با قدمتی بیش از ۱۱۰ سال توانسته است بستر اشتغال جوانان جویای کار این خطه مرزی باشد که البته توسعه بخش کسب و کار در این گذرگاه رسمی هنوز جای کار دارد.
شیردل با اشاره به این که شرکت های اقتصادی متعددی در مرز بین المللی دوغارون فعالیت می کنند افزود: باید از همه ظرفیتهای لازم در حوزه توسعه و پویایی این مرز راهبردی استفاده کرد که این مهم، سطح روابط اقتصادی ایران و افغانستان را افزایش خواهد داد.
وی اضافه کرد: دوغارون، اصلی ترین مرز رفت و آمد اتباع افغانستانی به ایران است که باید مشکلات و موانع پیش روی آن با هم افزایی دستگاههای متولی به حداقل برسد.
فرماندار تایباد با بیان این که روزانه افزون بر هزار دستگاه کامیون ترانزیتی بین ۲ مرز ایران و افغانستان تردد دارند گفت: روانسازی و تسهیلگری حوزه صادرات و ترانزیت در دوغارون می تواند زمینه ساز افزایش بخش اقتصاد این معبر رسمی باشد.
روزانه بیش از چهار هزار نفر شامل راننده، مسافر و کارکنان بخش های مختلف اداری و خدماتی در دوغارون رفت و آمد می کنند و سالانه بیش از یک میلیون مسافر به صورت قانونی از طریق معبر رسمی دوغارون وارد ۲ کشور ایران و افغانستان می شوند.
گمرک مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان کشور است.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.