اصفهان - ایرنا- معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تک تک مردم در تعیین سرنوشت و وضعیت محیط زیست کشور سهیم و شریک هستند و همه باید برای بهبود این حوزه، دست به دست هم دهیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امید حاجتی روز چهارشنبه در مراسم تکریم و معارفه رییس اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان در اتاق بازرگانی این استان افزود: حضور مسوولان، فعالان محیط زیست و اقشار مختلف مردم در مراسم امروز، گویای درک بالای آنها از اهمیت محیط زیست کشور و استان است.

وی با بیان‌اینکه در بهبود وضعیت محیط زیست کشور با ۲ مقوله اساسی «وضعیت موجود» و «اقدامات آینده» مواجهیم، اظهار کرد: در اقدامات آتی باید تعادل و توازن را بین نیازهای توسعه و توان زیست بوم(اکولوژیکی) برقرار کنیم.

حاجتی ادامه داد: اگر فقط به سمت حفاظت محیط زیست حرکت کنیم به تعبیر عده‌ای بحث «محیط ایست» پررنگ خواهد شد و اگر هم بدون توجه به توان زیست بوم خود به تقاضای توسعه پاسخ بدهیم، میزان تخریب محیط زیست تشدید می‌شود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: ارزیابی مدیران محیط زیست استان‌ها بر اساس عملکرد آنها در چند شاخص استاندارد جهانی انجام می شود و امید است که رییس جدید حفاظت محیط زیست اصفهان نیز در این زمینه کارنامه درخشانی داشته باشد.

مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان اصفهان نیز در این مراسم گفت: اصفهان از سال‌های گذشته با توسعه نامتوازن مواجه شده بطوریکه عمده جمعیت و صنایع آن در هشت درصد مساحت این استان متمرکز است.

احمدرضا لاهیجان‌زاده با اشاره به فعالیت حدود ۷۶ درصد صنایع استان و بیش از ۳۰۰ کوره آجرپزی در شعاع ۵۰ کیلومتری کلانشهر اصفهان افزود: این خطه در سال های اخیر با معضل افزایش روزهای آلوده مواجه بود بطوریکه اصفهان در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ در زمینه آلودگی هوا در بین کلانشهرهای کشور، رکوردار شد.

وی با اشاره به کمبود شدید نیروی انسانی در اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان اظهار کرد: این اداره کل دارای ۱۹ اداره و ۱۰ نمایندگی در سطح استان است.

لاهیجان‌زاده به افزایش اعتبارات عمرانی محیط زیست استان در ۲ سال اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: این اعتبارات از حدود ۷۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ به ۴۸۰ میلیارد ریال در سال گذشته رسید.

وی با اشاره به کمبود ایستگاه‌های پایش کیفی هوا در استان اضافه کرد: شهرداری اصفهان در این زمینه همکاری داشته که لازم است در سایر شهرهای استان نیز این اتفاق بیفتد.

رتبه نخست اصفهان در مدیریت پسماند

مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست اصفهان همچنین گفت: این استان در زمینه مدیریت پسماند خانگی و پزشکی رتبه نخست را در کشور دارد که با کمک سایر بخش‌ها مانند شهرداری‌ها و دانشگاه علوم پزشکی به این نتیجه خوب دست یافته است.

لاهیجان‌زاده افزود: هیچ مورد دفن پسماند عفونی در شعاع ۵۰ کیلومتری کلانشهر اصفهان نداریم و همه به محل پسماندسوز منتقل می‌شود.

وی با بیان اینکه مدیریت پسماند در غرب و جنوب استان سال‌ها متوقف مانده بود، ادامه داد: این موضوع با پیگیری صورت گرفته، در زمان حاضر فعال و برطرف شده است.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای کاهش آلودگی هوای اصفهان گفت: یکی از کارهای بزرگ در این زمینه انتقال برنامه‌های توسعه‌محور پالایشگاه اصفهان به سواحل دریا طبق سیاست‌های ابلاغ شده دریامحور است.

لاهیجان‌زاده به نصب تجهیزات کنترل آلودگی هوا در ۴۲ واحد صنعتی استان نیز اشاره و اضافه کرد: سیستم پایش تصویری نیز در برخی مناطق از جمله «سگزی» راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به تعطیلی حدود ۴۰ واحد آجرپزی غیرمجاز در اصفهان ادامه داد: مقرر است حدود ۲۰۰ واحد ریخته‌گری تا سال ۱۴۰۴ و یکصد واحد طلاسازی تا سه سال آینده نیز از شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان خارج شوند.

وی در باره پیگیری برای انتقال نیروگاه شهید منتظری به خارج از شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان نیز تصریح کرد: حدود هفت و نیم میلیون لیتر بنزین «یورو پنج» و هشت میلیون لیتر گازوییل استاندارد تولید شده روزانه در اصفهان نیز با پیگیری صورت گرفته، در داخل استان مصرف می‌شود.

مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: اضافه شدن «پادنا» به مناطق حفاظت شده و افزایش ۲۳۰ هزار هکتاری مناطق چهارگانه محیط زیست اصفهان نیز از جمله دستاوردها در بخش محیط طبیعی است.

به گزارش ایرنا، در این مراسم از زحمات احمدرضا لاهیجان‌زاده قدردانی و مرجان شاکری بعنوان سرپرست حفاظت محیط زیست استان اصفهان معرفی شد.

در استان اصفهان از ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های طبیعی،‌ حدود ۴۰۳ هزار هکتار وسعت جنگل‌ها، ۶ میلیون هکتار وسعت مرتع و سه میلیون هکتار بیابان است، در این میان وسعت مناطق حفاظت شده، شکار ممنوع و چهارگانه، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار برآورد می‌شود.