تهران-ایرنا- کارشناس مسائل پاکستان با بیان اینکه طرف پاکستانی تمایل دارد همکاری‌های خود را با ایران گسترش دهد، گفت: بر اساس برآوردها و ظرفیت های موجود در دوطرف، ما می‌توانیم به سرعت تا سقف ۱۵ میلیارد دلار سالیانه تعاملات تجاری با پاکستان را تجربه کنیم.

علیرضا کمیلی کارشناس مسائل پاکستان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به پاکستان و دیدار با مقامات ارشد این کشور در خصوص موضوعات دوجانبه و مهم‌ترین مسائل منطقه از جمله لزوم توقف تجاوزات و حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان اظهارداشت: ایران و پاکستان ظرفیت تجاری خیلی بالایی دارند که متاسفانه محقق نشده است و در بهترین برآورد یک و نیم میلیارد دلار با این کشور ارتباط تجاری داریم با اینکه پاکستان کشوری ۲۳۰ میلیون نفری هست.

وی گفت: این در حالی است که ما با عراق ۴۰ میلیون نفری تا ۱۵ میلیارد دلار ارتباط داشتیم و این یعنی اینکه می‌توانیم با پاکستان هم تعاملات تجاری خیلی بهتر و بیشتری را داشته باشیم. بر اساس برآوردها ما می‌توانیم به سرعت تا سقف ۱۵ میلیارد دلار هم تعاملات تجاری با پاکستان را تجربه کنیم.

این کارشناس مسائل پاکستان افزود: پاکستان کشوری که نیازمند خیلی از موضوعات از جمله انرژی هست بنابراین می‌توان با آن تعاملات و مراودات خوب تجاری برقرار کرد. از یک طرف هم سنگ اندازی‌های رژیم آمریکا در اجرای خط لوله صلح و انرژی که خیلی طولانی شده را داریم که ایران اعلام کرده می‌تواند بر اساس متن قرارداد به آن قانون عمل کند و پاکستان را جریمه کند.

کمیلی ادامه داد: پاکستانی‌ها در حال تلاش برای هستند که این اتفاق نیفتاد چرا که دوست دارند تعامل خود را با ایران بیشتر کنند. در دولت سیزدهم سفر مهمی از سوی رئیس جمهور شهید به پاکستان انجام شد و سقف قراردادها را تا ۷ الی ۱۰ میلیارد افزایش یافت و این پروژه را امروز آقای عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه دولت چهاردهم پیگیری می‌کنند.

وی تصریح کرد: نکته دیگری که در شرایط فعلی منطقه مهم است این هست که پاکستان مواضع محکم و خوبی را در برابر جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان داشته و همکاری‌های دولتی میان این دو کشور می‌تواند نقش فعال‌تری را برای دو طرف و برای کمک به مردم غزه و لبنان داشته باشد.

این کارشناس مسائل پاکستان بیان کرد: در همان ابتدای حملات رژیم صهیونیست پاکستان کمک‌های خود را به سمت مردم لبنان ارسال کرد. در مسئله امنیتی میان ایران و پاکستان باید به این مسئله اشاره کنیم که متاسفانه بعضا عملیات‌هایی علیه نیروهای ما از خاک پاکستان انجام می‌شود و این مسئله‌ای است که نیازمند همکاری‌های خیلی عمیق‌تر و نزدیک‌تر میان تهران و اسلام آباد دارد.

کمیلی بیان کرد: بنابراین گستره و زمینه همکاری‌های میان ایران و پاکستان جنبه‌های مختلفی دارد از جمله جنبه تجاری و اقتصادی، همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در پرونده‌های مختلف از جمله فلسطین و لبنان و همکاری‌های امنیتی که باید هرچه جدی‌تر این همکاری‌ها افزایش پیدا کند تا موثر واقع شود و دیگر شاهد برخی عملیات‌ها علیه نیروهای کشورمان از خاک پاکستان نباشیم.

وی ادامه داد: هرچند که میان ایران و پاکستان ۹۰۰ کیلومتر مرز وجود دارد و ایالت بلوچستان و پاکستان ۴۰ درصد خاک پاکستان هست ولی ۴ درصد از آن در این منطقه زندگی می‌کند و این یعنی یک منطقه خیلی بزرگ وجود دارد.

این کارشناس مسائل پاکستان در پایان خاطرنشان کرد: پاکستان نگران خاک و مرز جمهوری اسلامی ایران نیست چرا که می‌داند ما تهدیدی برای آنها نیستیم و تمام نیروهای خود را در مرز هند مستقر کرده و همین خودش عاملی شده تا نیروهای مزدور بتوانند در این مناطق تحرکاتی از خود نشان دهند.