مشهد- ایرنا- دبیر کمیته علمی رویداد ملی "حقوق فضای مجازی" گفت: در نخستین رویداد ملی "حقوق فضای مجازی"، ۷۵ مقاله علمی به دبیرخانه این رویداد ارسال شد که از این تعداد، ۲۹ مقاله برای چاپ در مجلات آی.اس.آی پذیرش گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر عباس شیخ الاسلامی روز چهارشنبه در اختتامیه نخستین رویداد ملی حقوق فضای مجازی که در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد افزود: همچنین از بین مقالات پذیرش شده در این رویداد ملی، سه مقاله به عنوان مقالات برتر انتخاب شدند.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی و چالش های حقوق دیجیتال، سیاستگذاری و حکمرانی با داده و حکمرانی بر داده، حریم خصوصی داده ها، امنیت فضای مجازی و جرایم سایبری، کسب و کارها و معاملات اینترنتی، رمز ارزها و بلاک چین محورهای این رویداد ملی بودند.

دبیر کمیته علمی رویداد ملی حقوق فضای مجازی گفت: با توجه به این که رهبر معظم انقلاب موضوع قانونمند شدن فضای مجازی را مطرح و بر آن تاکید کرده بودند دانشگاه آزاد مشهد این رویداد ملی را برگزار کرد.


رییس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و واحد مشهد نیز در این مراسم گفت: یکی از رویکردهای تحول آفرین در دانشگاه آزاد اسلامی رویکرد حضور در فضای اجتماعی و توجه به حل مسایل است که در این راستا از سال ۱۳۹۷ دانشگاه با هزینه خود به احصای نیازها، معضلات و چالش های سازمان ها پرداخته است و بیش از ۵۰ برنامه علمی تحت عنوان برنامه های نظام موضوعات کشور مورد توجه دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری قرار گرفته و هر استان مامور اجرای ۲ برنامه در کشور شده است و در خراسان رضوی سه برنامه محلی حاشیه نشینی، صنایع گاز و سازمان های بزرگ مقیاس تدوین و موضوعات آموزشی ذیل آن تدوین شده است.

دکتر محسن مرادی افزود: فضای مجازی و حقوق فضای مجازی از جمله موضوعات مهم است که دانشجویان و صاحبان کسب و کار با آن مواجه هستند.

وی ادامه داد: مشهد قطب فناوری اطلاعات در شرق کشور به شکار می رود و این دانشگاه دارای استادان برجسته و ایده ها و راهکارهای مهم در این حوزه است.

شهردار مشهد نیز در این آیین گفت: در مدیریت شهری و در حوزه فضای مجازی، فناوری های نوین و هوشمندسازی در شهر مشهد، اقدامات بسیاری در شهرداری انجام شده است.

محمدرضا قلندر شریف افزود: در ارزیابی صورت گرفته در حوزه ارتقای رفاه اجتماعی و زندگی در سال ۱۴۰۱ شهر مشهد پس از دبی و مسکو جایگاه و رتبه سوم را کسب کرده است.

وی با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت هوشمندسازی در شهر گفت: هزاران میلیارد در حوزه حمل و نقل شهری هزینه می شود که با هزینه ۲۰ درصد از این مبلغ در حوزه فضای مجازی و هوشمندسازی شهری می توان مراجعه ارباب رجوع به دستگاه های سازمان ها را کاهش داد.
نخستین رویـــداد ملی"حقوق فضای مجازی" از ۱۵ آبان ماه امسال، به مدت ۲ روز و با حضور متخصصان، دانشجویان، فعالان حوزه فناوری اطلاعات، استارتاپ‌ها، کسب و کارهای اینترنتی و دیجیتال، کارشناسان و مدیران روابط عمومی و ناظران حراست و امنیت و همچنین حقوقدانان با هدف ارتقای آگاهی عمومی در خصوص مسایل حقوقی حاکم بر دنیای مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.