بجنورد-ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفت: طلای سرخ از سطح پنج هزار هکتار کشتزار این استان در حال برداشت است که پیش بینی می‌شود ۲۹ تن محصول به ارزش بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال تولید شود.

صفدر صفدری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال قیمت هر یک کیلوگرم زعفران به طور متوسط ۷۵۰ میلیون ریال است که با توجه به شرایط بازار احتمال افزایش قیمت نیز وجود دارد.

وی افزود: با توجه به کیفیت نگین زعفران قیمت آن بیش از این میزان نیز است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی تصریح کرد: قیمت خرید گل زعفران نیز هر روز در بازارچه زعفران فاروج توسط تعدادی از نمایندگان زعفران کار و فعالان اقتصادی در این حوزه اعلام و در تابلو نوشته خواهد شد اما کشاورزان می توانند به صورت توافقی با توجه به کیفیت به بیش از آن قیمت نیز به فروش برسانند.

وی افزود: قیمت گل در اول برداشت به ازای هر یک کیلوگرم بین هشت تا ۱۰ میلیون ریال بود اما اکنون که در پیک برداشت آن هستیم به پنج میلیون ریال کاهش یافته است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفت: بیشترین سطح زیر کشت زعفران مربوط به شهرستان فاروج در شرق استان است.

وی تصریح کرد: به ازای هر یک هکتار کشتزار زعفران برای ۶۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد و در این ایام حتی از شهرها و استان های همجوار نیز نیروی کاری به این شهرستان مراجعه می کنند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: سال زراعی گذشته پیش بینی ها مبنی بر برداشت ۲۲ تن محصول بود اما با توجه به سرمازدگی بهاره تا حدود هشت تن گل زعفران برداشت شد.

صفدری ادامه داد: سال زراعی جاری باران های مناسبی داشته ایم و سرمازدگی بهاره نیز رخ نداد که براساس پیش بینی ها تولید گل زعفران در سال جاری افزایش سه برابری خواهد داشت.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه ۵۰ درصد زعفران تولیدی در خارج از استان به فروش می رسد، گفت: بخش قابل توجهی از این محصول نیز به کشورهای خارجی صادر می شود.

وی تصریح می کند: از سرمایه گذاران می خواهیم که در خصوص فرآوری و بسته بندی این محصول پای کار باشند زیراکه ارزش افزوده بالایی این محصول دارد.

به گزارش ایرنا، زعفران در هشت شهرستان خراسان شمالی کشت و کار می شود که فاروج رتبه اول را دارد و شرایط مناسب اقلیمی، سازگاری، نیاز آبی کم، عملکرد و درآمد اقتصادی مناسب، ارتقای دانش فنی زعفران کاران و سهولت نگهداری آن از عوامل مهم توسعه این محصول صادراتی در استان است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۷ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.