سنندج- ایرنا- معاون توسعه حل اختلاف دادگستری کردستان گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه، ۶۷ هزار و ۳۶۲ پرونده قضایی در شوراهای حل اختلاف استان مختومه شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بهادر اسدی روز پنجشنبه در نشست خبری اظهار کرد: امسال همچنین ۶۳ هزار و ۵۱۱ پرونده به شوراهای حل اختلاف در شهرستان‌های مختلف استان ارجاع شده است.

وی یادآور شد: سال گذشته ۱۱۵ هزار و ۸۹۲ پرنده به شوراهای حل اختلاف استان ارجاع و ۱۱۱ هزار و ۵۴۹ پرونده نیز مختومه شد.

معاون توسعه حل اختلاف کردستان یادآور شد: از ابتدای امسال تا پایان مهرماه، هزار و ۸۶۲ پرونده منجر به سازش شد که ۲۷ درصد پرونده‌های قابل سازش را تشکیل داد.

اسدی به این هم اشاره کرد که سال قبل ۱۲ هزار و ۹۸۲ پرونده و امسال هفت هزار و ۲۳۲ پرونده در اجرای احکام شوراهای حل اختلاف استان مختومه شد، ضمن اینکه میانگین طول زمان رسیدگی به پرونده ها ۳۰ روز است.

وی تعداد شعب شورای حل اختلاف استان را ۱۱۷ شعبه اعلام کرد و ادامه داد: ۳۸۷ نفر در این شعب فعالیت دارند که ۱۹۸ نفر آنان مرد و ۱۸۹ نفر نیز زن هستند.

معاون توسعه حل اختلاف کردستان یادآور شد: هزار و ۶۰۰ صلح یار در استان فعالیت دارند و امسال هزار و ۲۰۹ پرونده به این افراد ارجاع و ۷۵۰ پرونده منجر به سازش شد.

اسدی با بیان اینکه امسال پنج پرونده قصاص نفس توسط صلح یاران منجر به سازش شد، افزود: ۱۰ پرونده مهم تقسیم ترکه نیز امسال با کمک صلح یاران منجر به سازش شد.

وی به صدور ۵۸ پروانه داوری و ۵۳ پروانه میانجیگری اشاره کرد و گفت: قانون بازنگری شورای حل اختلاف اخیرا ابلاغ و براساس آن، رسیدگی قضایی به پرونده ها از شوراهای حل اختلاف گرفته و این کار به دادگاه های صلح واگذار شد.

معاون توسعه حل اختلاف کردستان افزود: ارجاع پرونده‌ها برای صلح و سازش به شوراهای حل اختلاف، مشروط به رضایت طرفین دعوا است.

اسدی اطهار کرد: طبق قانون جدید، در کنار هر دادگاه صلح باید شورای حل اختلاف ایجاد شود که این کار در استان کردستان هم انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: دادگاه‌های صلح صلاحیت رسیدگی به دعاوی مالی تا یک میلیارد ریال، تصرف عدوانی و دعاوی جهیزیه تا یک میلیارد ریال را دارد.