بیرجند - ایرنا - جشنواره ملی کویرنوردی ایران به میزبانی کهن شهر بشرویه و با حضور صدها نفر از ورزشکاران، طبیعت گردان، گردشگران و کویرنوردان سراسر کشور از ۱۶ آبان ماه جاری در کویر این شهرستان آغاز شده و به مدت سه روز تا ۱۸ آبان ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، کویر بشرویه در قلب خراسان جنوبی یکی از مناطق زیبای کویری در ایران است که با داشتن جاذبه‌های بکر طبیعی و دست نخورده همه ساله عده زیادی را به سوی خود می‌کشاند.

کویر بشرویه مقصد نام‌آشنای طبیعت‌گردان زیادی است و اکنون که چند صباحی از پاییز دل‌انگیز خراسان جنوبی می‌گذرد نیز آرامش روزها و شب‌های کویر و تفریحات منحصر به فردش سبب شده گردشگران و ورزشکاران زیادی از نقاط مختلف کشور، میهمان این خطه شوند.

در جشنواره ملی کویرنوردی ایران قرار است ورزشکاران و طبیعت‌گردان تپه‌های شنی را درنوردیده، مسابقات ورزشی هیجان انگیز برگزار کرده، دور آتش بنشینند، مُشتی ستاره بچینند و درست در قلب کویر خراسان جنوبی، سکوت و هیجان را با هم تجربه کنند.

کویر بشرویه در شرق این شهرستان حدود ۲۴ کیلومتر طول و ۳۰ کیلومتر عرض دارد، از شمال به کاشمر، از جنوب به رود کال شور و از شرق به کویر نمک بشرویه محدود می‌شود. این کویر از تپه‌های شنی بلندی به ارتفاع ۷۰ متر برخوردار است.

رئیس اداره ورزش و جوانان بشرویه در خصوص جشنواره ملی کویرنوردی ایران در این شهرستان به خبرنگار ایرنا گفت: همایش ملی کویرنوردی بشرویه به دنبال ابداع یک سبک ورزشی گردشگری است بنابراین هیات‌های ورزشی مختلف در آن نقش آفرینی می‌کنند.

علیرضا ایزدی افزود: در این همایش برگزاری مسابقات بومی محلی، تیراندازی، آموزش‌هایی مانند پیمایش بقا در کویر، رصد و جهت یابی ستارگان، نمایشگاه‌های توانمندی‌هایی روستایی و عشایری، صنایع دستی، پخت غذای محلی و سایر تدارک دیده شده است.

وی ادامه داد: گردهمایی و پرواز پاراگلایدرهای کشور، آفروسواری، شترسواری توسط عشایر منطقه از دیگر برنامه‌های همایش ملی کویرنوردی در بشرویه است.

رئیس اداره ورزش و جوانان بشرویه عنوان کرد: جشنواره ملی کویرنوردی بشرویه ۲۸ مهر امسال در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به ثبت رسید و به استان و شهرستان‌ها ابلاغ شده است.

وی یادآور شد: با ابداع سبک گردشگری ورزشی در همایش کویرنوردی بشرویه به دنبال تقویت هیات‌های ورزشی از جهات مختلف هستیم.

ایزدی تعداد افراد شرکت‌کننده در همایش ملی کویرنوردی را ۷۰۰ نفر پیش بینی کرد و افزود: تاکنون بیش از ۵۰۰ نفر از استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، بوشهر، شیراز، کردستان، تهران، همدان و اصفهان ثبت نام کرده‌اند.

وی یادآور شد: همایش کویرنوردی بشرویه از سال ۸۶ تا سال ۹۷ بطور مستمر در این شهرستان برگزار شد اما به دلیل شیوع کرونا و وقفه پنج ساله، امسال برای نخستین بار در قالب گردشگری ورزشی برگزار می‌شود.

رئیس اداره ورزش و جوانان بشرویه گفت: از ۳۰ مهمان ویژه در حوزه گردشگری، ورزشی و اقتصادی برای حضور در همایش ملی کویرنوردی ایران در این شهرستان دعوت شده است.

بازدید سالانه حدود ۷۰ هزار نفر ار کویر بشرویه

مسئول میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی بشرویه هم گفت: اکنون سه کمپ گردشگری در کویر بشرویه وجود دارد همچنین موافقت اصولی چهار کمپ دیگر صادر شده که یکی از اقامتگاه‌ها تا یک ماه دیگر به بهره‌برداری می‌رسد.

سیدامیر سلیمانی رباطی افزود: با همکاری هیات‌های ورزشی استان جشنواره ملی کویرنوردی ایران با برنامه‌های متنوع و جذاب از جمله آفرودسواری، پاراگلایدر، موتورسواری، بازدید از نمکزار و سایر در کویر این شهرستان برگزار می‌شود.

وی یکی ازمزیت‌های کویر بشرویه را نزدیک بودن آن به منطقه شهری دانست و اظهار کرد: سالانه بطور متوسط بین ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر از این کویر بازدید می‌کنند.

مسئول میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی بشرویه تصریح کرد: راه‌اندازی اقامتگاه‌های بیشتر و تامین فضا برای تفریح و سرگرمی‌های متنوع در سال‌های آتی پیش بینی شده است.

وی بشرویه را جزو ۱۰ شهر تاریخی ایران دانست و یادآور شد: ۲۲ هکتار محدوده تاریخی این شهر در فهرست آثار ملی ثبت شده که حدود ۲۰۰ اثر تاریخی را در دل خود جای داده است.

سلیمانی بیشترین آثار تاریخی این شهرستان را مربوط به دوران صفویه و قاجاریه دانست و گفت: خانه مستوفی و عمارت خانه‌های باستانی، مسجد جامع میان ده، حسینه حاج علی اشرف، حوض انبار، مدرسه علمیه و موزه تاریخی مشهورترین این آثار هستند.

وی بیان کرد: اکنون ۲۰ اقامتگاه بوم‌گردی در شهرستان فعال است که در طول سال مورد استقبال بی نظیر مسافران و گردشگران قرار می‌گیرد.

شهرستان بشرویه در ۳۰۰ کیلومتری مرکز استان خراسان جنوبی و در قلب کویر واقع شده و با برخورداری از جاذبه‌های گردشگری، تاریخی و طبیعی در طول سال پذیرای گردشگران و مسافران زیادی است.