به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روزنامه گاردین، وزارت جنگ رژیم اسرائیل به آنچه که حذف نظام مند فلسطینی ها از شمال نوار غزه است، اذعان و اعلام کرد که نظامیان صهیونیست به «تخلیه کامل» شمال نوار غزه نزدیک شده اند و به ساکنان این منطقه اجازه بازگشت به این منطقه را نخواهند داد.
ایتزیک کوهن (Itzik Cohen) از فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی چهارشنبه شب به خبرنگاران صهیونیست گفت که از آنجا که نظامیان اسرائیل مجبور شدند دوباره وارد برخی از مناطق در شمال غزه مانند اردوگاه جبالیا شوند، به ساکنان این منطقه اجازه نخواهند داد به خانه های خود بازگردند.
وی با این ادعا که «دیگر هیچ غیرنظامی در منطقه شمال نوار غزه باقی نمانده است»، افزود : کمک های بشردوستانه می تواند «به طور منظم» وارد جنوب غزه شود، اما اجازه برای ورود به شمال این منطقه وجود ندارد.
کارشناسان اقدامات رژیم صهیونیستی در تخلیه اجباری ساکنان نوار غزه و استفاده از سلاح گرسنگی را جنایت جنگی می دانند.
ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی مدعی هستند در حملات یک ماهه و تشدید محاصره شمال غزه با استفاده از قوه قهریه، جمعیت باقی مانده در این منطقه را وادار به فرار به مناطق امن نکرده اند.
این در حالی است که ساکنان شمال غزه که همچنان در این منطقه بسر می برند، می گویند که عملیات جدید رژیم صهیونیستی بدترین اوضاع جنگی را برای آنها رقم زده است.
رژیم اسرائیل در توجیه تجاوزگری خود مدعی است چنین فشاری برای مقابله با عضو گیری جدید حماس ضروری است.
گروه های حقوق بشری و سازمان های کمک رسان می گویند که رژیم اسرائیل با وجود انکار، نسخه ای از طرح موسوم به طرح «ژنرال» ها را اجرا می کند که به غیرنظامیان برای ترک منطقه هشدار می دهد و با هرکسی که باقی می ماند، به عنوان نیروی جنگجو رفتار می کند.
به نوشته گاردین، هنوز معلوم نیست که چه تعداد از افراد در شمال غزه باقی مانده اند؛ ماه گذشته سازمان ملل تخمین زد که حدود ۴۰۰ هزار غیرنظامی نتوانسته اند یا نخواسته اند منطقه را به درخواست صهیونیست ها تخلیه کنند.
گزارش های رسانه های اجتماعی در روز چهارشنبه، ده ها آواره را به تصویر کشید که به همراه کودکان و حمل کوله پشتی های خود، به سمت جنوب نوار غزه در حرکت بودند.
هدی ابولیله یک زن فلسطینی به آسوشیتدپرس گفت که بسیاری از آوارگان چند روز بود که غذایی نخورده بودند.
وی گفت: «ما پابرهنه آمدیم. نه صندل داریم، نه لباس، نه چیزی. ما پول نداریم. غذا و نوشیدنی وجود ندارد.»
این خبر در حالی منتشر می شود که در حمله هوایی رژیم اسرائیل به شهر شمالی بیت لاهیا در روز چهارشنبه، دستکم ۱۵ نفر به شهادت رسیدند، اما مشکلات ارتباطی و قطع اینترنت باعث شد که هیچ گزارش رسمی از این حمله از سوی وزارت بهداشت غزه منتشر نشود.
حسام ابو صفیه، مدیر بیمارستان کمال عدوان بیت لاهیا، ویدئویی از فرار بیماران از طبقات بالای ساختمان بیمارستان را در حالی که توسط آتش توپخانه مورد اصابت قرار گرفته بود، منتشر کرد.
رژیم اسرائیل اوایل سال جاری با ایجاد آنچه که کریدور نتساریم (فیلادلفیا) نامیده می شود، منطقه را به دو قسمت تقسیم کرد و شهری را که زمانی شهر پرجمعیت غزه بود، از بقیه نوار غزه جدا کرد.
کوهن همچنین تأیید کرد که شمال نوار غزه اکنون دوباره تقسیم شده تا شهر غزه را از شمال آن که بیشتر روستایی است، جدا کند.
مقام های ارشد نظامی اسرائیل به تازگی به روزنامه صهیونیستی هاآرتص گفتند که کابینه بنیامین نتانیاهو جایگزین دیگری روی میز ندارد و قصد دارد بخش های بزرگی از غزه را به خاک خود ضمیمه کند.