قشم - ایرنا - وزیر امور خارجه کشورمان با ارسال لوحی از تلاش های مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم به منظور راه اندازی محل جدید استقرار دفتر نمایندگی این وزارتخانه در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس قدردانی کرد.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم روز پنجشنبه اعلام کرد، عباس عراقچی در پیامی خطاب به عادل پیغامی نوشت: بدین وسیله از تلاش ها و اقدامات ارزشمند جنابعالی در همکاری و هم افزایی هر چه بیشتر منطقه آزاد قشم با وزارت امور خارجه به ویژه اختصاص ساختمانی مناسب برای فعالیت های دفتر نمایندگی این وزارت در قشم و نامگذاری آن به نام وزیر فقید امور خارجه، شهید دکتر حسین امیر عبداللهیان تشکر و قدرانی می کنم.

محل جدید استقرار دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ در مراسمی با حضور مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افتتاح و راه اندازی شد.

این محل جدید در ساختمانی با نام شهید «حسین امیر عبداللهیان» وزیر فقید امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همسایگی با سکوی جامع تجاری و اقتصادی برای کشورهای عضو پیمان شانگهای و امور بین الملل و دیپلماسی اقتصادی سازمان منطقه آزاد قشم افتتاح شد.

مهم ترین هدف این نمایندگی ایجاد تسهیلات برای توسعه سرمایه گذاری خارجی در جزیره قشم با کشورهای مورد نظر سازمان منطقه آزاد است.

معرفی توانمندی ها و طرح های اقتصادی این منطقه آزاد در خارج از کشور، هماهنگی برای بازدید سفرای کشورهای خارجی از طرح های اقتصادی این منطقه و ایجاد ارتباط مستقیم بین سازمان منطقه آزاد قشم و سفارتخانه های کشورهای خارجی در ایران از دیگر برنامه های افتتاح این دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در قشم است.

این دفتر نمایندگی علاوه بر انجام تمامی امور کنسولی و صدور روادید برای اتباع خارجی متقاضی سفر از قشم به سرزمین اصلی به عنوان یک رابط اقتصادی عمل می کند.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.